cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Monday, January 31, 2011

Wedding dalam hujan di Sungai Buloh

Semalam kan baru je hantar all the wedding favors ke rumah kak Aznam. Begitu juga wedding cake , cuppies, and cookies. Hari ini pula majlis resepsi nya. Kami bertolak dalam pukul 14.25. Habis seisi rumah pergi. Kami dijemput sekeluarga.
Get ready to move dalam hujan.
Hujan dari pagi tak berhenti - henti membuatkan kami agak lewat sampai di rumah pengantin. Perut pun dah berkeroncong. Tiba je kami terus makan sama - sama dengan NekCik and family. Almost pukul 15.15PM dah tu.
Chef KoYa n Chef CiJu
My protion.
Keadaan yang sama juga di rumah pengantin. Hujan mencurah - curah. Berselera lah kami makan. Bestnya majlis ni ada hidangan Ayam Panggang menggantikan menu yang biasa kita lihat ada di mana- mana majlis perkahwinan.
Dalam hujan lebat, ayam - ayam sedang dipanggang. Depan mata kami lagi..
Macam pasar malam lak.
Ayam Panggang yang telah dipotong kecil beserta kuahnya sekali.
Rendang Daging.
Dessert - Bubur Pisang dan Keledek. I tak leh makan. Nanti dapat heart burn.
Strawberry Jam salah satu wedding favors. Lain dari yang lain kan..
A box of cookies as a wedding favor. Ni lah yang telah dibuat oleh Chef KoYa.
Almost at 16.00PM. We need to move walaupun hujan still lebat. What to do. Tak kan nak duduk rumah pengantin kot. Lepas salam - salam, kami terus bertolak ke Sungai Pusu, Gombak untuk ke rumah CiTi. Tapi sebelum tu singgah beli something for minum petang.
Cakoi dengan kuah cicah manisnya.
Cucur Pisang
Cakoi Berinti
Tiba je rumah CiTi, kami terus minum coffee. Dalam pada tu sempat lak kami membongkar barang - barang CiRah yang setengah kontena dari Holland. Chef KoYa teruja nak tengok Kitchen Aid yang dipesannya dari CiRah. Kat sana CiRah bought about 370 Euro. Now currency Euro dah murah. Menyesal tak beli banyak. (business purposes). I tak beli lagi dah. Sebab dah ada. Masa beli dulu pun almost RM2600. Kat Holland murah lah. Plus minus RM1500.
Beriya - iya semuanya.
Pink is favorite color Chef KoYa. Malam ni memang tak tidur Chef KoYa. Atau tidur sambil peluk mixer ni..hee
Seronok sakan Chef KoYa. Kejap saja kami di rumah CiTi. Dalam pada tu me and Hubby decided to bring all the family members to have dinner. Dari dulu plan nak bawak makan di Pantai Remis. So, ke sanna lah kami. As usual, pesan food dulu sebelum sampai.
Turun je dari kereta, food kami terus dihidangkan.
Ala - ala Tumis Cili.

Pari Asam Pedas
Pari Kering Goreng Bercili gak.
Kaum bapa rancak mengulas tentang pilihanraya di Tenang..
Bebudak ni dalam pada tak sihat badan, main tetap main. Apa tah lagi dgn pasir..Suka aje..
Abaikan lah muka kitarang yang dah seharian di luar.
Saja nak interframe..
Tiba je di sana, makanan pun terus dihidangkan.. So, almost at 19.15PM kami makan. I just had a bit. Diet maaa... hee.. Sebenarnya perut rasa tak berapa sedap. That's why lah.. kalau tak, mau pulun gak tu.. Lebih kurang half an hour here, we move back. Esok the kids nak sekolah. ALHAMDULLILAH, tertunai lah sudah niat nak belanja depa makan kat sini. INSYALLAH next time leh belanja tempat lain lak.. AMEEN.

38 comments:

  1. wah, meriahnya aktiviti yan di musim hujan nih...ok slmt berjenjalan..slmt bercuti juga

    ReplyDelete
  2. blog jenjalan..makan2..

    ah tetiba lapar la kak yan..ngeee

    ReplyDelete
  3. Sungguh mewah makanan kita... lapo pulak perut menatapnya.. :)

    ReplyDelete
  4. kak, first time saya tengok kenduri kawen hidang ayam panggang.. sedap kan..

    mixer kitchen aid tu memang idaman saye.. tapi kalau nak beli fikir 2-3 kali.. huhu

    ReplyDelete
  5. bila tengok cakoi berinti tu..teringin la pulak. Dah lama tak makan.

    ReplyDelete
  6. Salam Kak Sal,

    tulahh..org hujan2 duk umah. Kitarang lak p jenjalan memakan.

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum Yan

    meriah sunguh,makan makan, walau pun dlm hujan

    Wassalam

    ReplyDelete
  8. Salam Afida,

    akak saje je goda2 u..jom makan.

    ReplyDelete
  9. Salam Kakcik,

    bila mewah makan, maka mewahlah lemak di badan..hee

    ReplyDelete
  10. Salam Shaza,

    tulahh.. akak pun first time. Semua org suka. dah tu panggang pat situ gak.

    Mixer tu kalau kat luar mmg murah. kat sini still mahal. In fact now RM2900++ lagi.

    ReplyDelete
  11. Salam Kak Kasihredha,


    saya lebih suka yg ada inti. tp kan minyak dia tu yg tak sedap nya.

    ReplyDelete
  12. Waalaikumus salam Bro Rozali,

    bila hujan perut kan lapar..hee

    ReplyDelete
  13. salam,

    hujan2 ni makan galak kali pun still lapar juga kan..

    sedap sungguh nampaknya

    ReplyDelete
  14. Salam IbuIntan,

    perut asik keroncong. Ni baru nak breakfast. Hujan lagi tuh..

    ReplyDelete
  15. terujanya tgk ayam2 golek tu. mkn panas2 sedap tu.

    lamya sy tak makan lala yg kecik2 tu. slalu kat pasar jumpa lala yg besar je...harus dicari nie :D

    ReplyDelete
  16. sukenye i tgk makanan2 tu..dari lauk kat kenduri dah buat terliur, pastu sambung lak yg kat remis..perghh kak..terbaekkk.. suke dtg sini..sbb penuh info & gmbr psl jalan2 & makan:))

    ReplyDelete
  17. Salam Syariza,

    ayam panggang tu mmg best.

    p je pantai remis. byk sgt dan murah.

    ReplyDelete
  18. wauuu meriahnya ..
    bestnya ayam panggang tu ..
    nyum nyum ..

    ReplyDelete
  19. lapar je tau kalau masuk kt sini.. uhuhu...

    ReplyDelete
  20. meriah nyer u... suker suker... biler la leh makan ramai ramai cam gini...huhuhu

    ReplyDelete
  21. Huii bestnya...wedding ada ayam panggang- teringat ayam panggang madu masa bulan puasa..ymmmmm.....nanti nak wat lah adik2 nak kawen nanti...hehehehe

    ReplyDelete
  22. Salam Intan,

    lama tak dengar cerita. Pegi cepat cari ayam panggang kat area sungai buloh paya jaras. sedap..

    ReplyDelete
  23. Salam Effa,

    lagi2 bila time ujan ye..

    ReplyDelete
  24. Salam hyazz,

    akak memang sentiasa makan reramai sama keluarga.

    ReplyDelete
  25. Salam Mamashaza,

    malangnya asam pedas malam tu yg kami makan agak maung baunya. cili kering tak digoring betul2..

    ReplyDelete
  26. Salam Fadzli,

    baguskan sesekali buat kelainan. Pasti org suka.

    ReplyDelete
  27. Best tgk semua makanan terutama ayam golek tu...sejuk2 ni lapo pula...

    ReplyDelete
  28. Salam Alida,

    sedap kalau makan panas2. Pagi2 ni akak dah pekena Laksa Johor.. Jom makan.

    ReplyDelete
  29. Salam Maya,

    sorry tertinggal kat awak. Kami makan seharian semalam. pantai remis tu mmg sedapp..

    ReplyDelete
  30. Masyallah...tak tahannya ...semua cerita bab makan..cm sedang lapar ni...

    ReplyDelete
  31. first time tengok kenduri makan ayam panggang & gift yg sgt unik!

    ReplyDelete
  32. salam kak yan...

    datang men'jamu mata' tengok gmbr makanan... meriah betul gmbr2 makanan kat sini... :) ~

    ReplyDelete
  33. salam kak yan,
    first time la saya tengok cakoi kuahnya werne ijou..rase per yea kak, manis or pudina heheheh...

    ReplyDelete
  34. Salam Sue,

    kelainan cam ni lah yg seronok kan.. Selalunya org akan ingat.

    ReplyDelete
  35. Salam Manje,

    TQ.. boleh lah nnt p ke Pantai Remis tu.

    ReplyDelete
  36. Salam Cik Sue,

    alahhh..yg rasa manis tu.. Akak biasa yg tu lah.. Ada lah rasa pudina.. Emmm tp ok gak kan kalau dibuat new recipe.

    ReplyDelete

cliks..cliks