cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Saturday, December 25, 2010

Lain plan, lain jadi

Bila dah penghujung minggu, Jumaat, mula lah fikir nak buat itu ini. Nak pergi Plaza Masalam, then nak ke CIMB Bangunan Umno, then nak pergi jumpa tailor.. Tup..tup lepas settle satu hal di Plaza Masalam, Mem Sue, called ajak ke PKNS. Lain lah pulak ceritanya. Kerja yang ingin i settle kan takat di Plaza Masalam je.

Tapi dapat I menambah satu activity tak terancang, beli kasut baru..heee... Dapat lah i mengkebak sepasang.. Kasut dah uzur, you...Tak sabar nak tunggu tahun baru..
I punya kasut sama makcik dalam gambar tu pakai..Tapi i takleh lah melompat cam dia. Mau patang teruk tulang belakang i lagi..
Nilah kasut baru i.. Alahh...simple je.. No high heel.. I sendiri dah macam high heel..
Lepas parked MyTimah, terus naik kereta Mem Aji Sabar dan ke PKNS. Nak dekat tengahari dah.. Lunch time. Settled keje di sini, kami terus ke Serai Restaurant. Thai cuisine resto. Dah lama sangat tak ke sini.. Rasa - rasa dah almost 6 or 7 years.. Bukan lah jauh sangat kat Section 3, Shah Alam je...Jom jamu selera.. heee...
Main entrance of the resto
The interior
Tidbits
Another tidbit - ingatkan for free..hampehh..semuanya charged
Mem Sue menayang menu..Punyalah besar menu
Kerabu Chicken Feet - Small for RM10.00. Kasut ayam ni banyak omega tau..
Fo Yong Tan - small for RM8.00.Alahhh telur dadar dalam ada udang.
Green Curry Chicken for small RM15.00. I suka sangat dish ni. Tapi yang ni macam cair je..
Ikan Siakap Tauco.. Ingat kan masak tau co. Rupa - rupa Masakan Teochu (yang ada tauhu)..
I suka bekas ni.. Kalau lah dapat satu, best gak kan..
Asparagus Goreng Belacan
Lai Chi Kang. Tak faham kenapa ada sweet potato.
Barley Lime - mine
ALHAMDULLILAH...licinggg...
Bill...
Kat sini tau tempat nya.. Dah lama dah kat sini. New branch ada di Empire, Subang Jaya.
Mak Daras depan resto...
Nampak gaya kerja - kerja tertangguh, terpaksa dilunasi Monday ni ..INSYALLAH..Biasa lah, kita merancang, ALLAH yang tentukan..

13 comments:

  1. salam k yan...
    wahh towel pun kena caj...

    ReplyDelete
  2. Salam Suzi,

    iya lah Suzi.. Naik geram akak...

    ReplyDelete
  3. Salam kasihredha,

    tulah..saya leh lupa nak tanya. kalau tak memang saya tanya kat dia boleh kuai dgn saya tak?

    ReplyDelete
  4. kpah makan kat luar..tak pernah lagi capai ke angka seratus....sbb ikan2 besar kpah tak suka...kira untung ler..!!!

    ReplyDelete
  5. Salam Kpah,

    makan berdua je ke? saya sure lebih punya. Yelah yg makan ramai. Lauk memacam lak..

    ReplyDelete
  6. bila lapar..
    tak payah gi mana2

    gi blog kak yan je
    dah kenyang..hihi

    ReplyDelete
  7. salam kak..
    mlm smlm pun kami mkn kt sana..tpt feveret tu..klau kat empire plak..
    dessert dia mmg marvelous..superdelicious..waa tak tahannnn...mmg terbaeekkk

    ReplyDelete
  8. Salam fara,

    sebenarnya akak teringin dessert dia. tp dah full...

    tak penah g lagi di Empire.

    ReplyDelete
  9. Salam Ati,

    ye ke..Bagus..kurang2 leh tolong org diet. kenyang mata je..

    ReplyDelete
  10. Salam Ati,

    ye ke..Bagus..kurang2 leh tolong org diet. kenyang mata je..

    ReplyDelete
  11. kak yan..serai tu mmg sedap.. harga pun bley tahan. sbb tu sy salu makan kt gembira jek. layan tomyam situ sedap gak. hehe

    ReplyDelete
  12. Salam Cyana,

    kat resto gembira tu malam kan buka nya.. ni akak makan tghari you.. Panas...so, masuk kek situ lah..sejuk sikit..hee

    ReplyDelete

cliks..cliks