cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Thursday, December 30, 2010

Gulliver's Travels and Nando's

Four days ago Hubby tercakap depan 'Anak - anak Sidek' nak tengok wayang. Emmm.. pendek kata lepas tu asik menuntut je lah.. Bila nak pegi? Nak tengok cite ni boleh tak? Siapa lagi yang pegi? Keep asking. Sampai tak terlayan. I believe every mom faces the same problem kan? So, Hubby decided to bring us today. The nearest, of course Jusco Bukit Raja lah, Cineplex Bukit Raja.. Hubby terus ke sana untuk beli tickets dulu. Then baru kitarang menyusul.
Lama betul tak ke sini dah. Walaupun tempat ni dekat sangat dengan rumah.. Malas dah. I prefer ke Subang Parade.
Kat dalam kereta, layan je lah karenah depa ni..
BTS di Jusco Bukit Raja
Eemmm..pantang nampak benda alah ni, nak timbang je..
We met Hubby at Lorenzo.. Happy i. Boleh tenang/usha sofa Lorenzo (tak beli lah.. just cuci mata). I pun amik kesempatan referred pasal my cushion cover yang kitarang beli about 6 years ago. Kena ganti baru lahh... Teruk sangat dah...Have to look at the budget first.
Hubby tengah tunggu kitarang
Masih awal lagi. Terus pergi ke area 'layar putih'. Layan Baskin Robbins. Happy Abang Irfan n Abang 'Imran..Ice cream time.. Spent kat sini je dah RM73.80. Melayan karenah anak - anak...sambil layan tekak kitarang gak...
Pink semuanya..Abang Irfan confused nak pilih yang mana satu...
At last Abang Irfan took Mango Sorbet and Orange Sorbet - RM7.50
Chef KoYa took Single Scoop of Choc Chip - RM7.50, and Single Cone for Chef CiJu - RM7.50.
Abang Ayib also took Single Scoop of Chocolate - RM7.50
Abang Luqman and Abang 'Imran took Double Junior Scoop for RM7.50 each.
Sharing is Caring..heee..(sampai terpejam - pejam i). I shared je.. Manis n sejukk...
We took Banana Split for RM23.50 (sharing makan je..Hubby yang caring the bill..heee)
Sebelum masuk panggung, acara wajib, beli pop corn. We bought 3 big boxes of pop corn dengan 2 big cup of Coca Cola (air yang paling i tak suka anak - anak minum). Kitarang tengok Gulliver's Travels. Seronok sangat. Hubby menang minat Jack Black.
Favorite Abang 'Imran
3 tong tu untuk kitarang
Gulliver saved the princess.
Movie habis, Hubby ajak early dinner. Kitarang layan Nando's. Kalau ke JJ dulu, memang kitarang ke Nando's.
Asal Nando's adalah dari Africa Selatan yang bercirikan Portugal cuisine. Dibawa ke Malaysia oleh young Chinese girl masa memula dia started the business. Now dah berkembang sangat.
Peri Kick Start - RM29.90
One whole chicken for RM38.90
We took 2 of Chick Sausage - RM9.90 for one bowl
P.Potato - RM5
3 Beans for RM5
One Jug of Ice Lemon Tea for RM19.
My Caffe Latte for RM7.50
Licinggg..
Food model
Semedang kitarang datang berasingan, and i pun dah lama tak outing n shopping, merenyamlah jiwa ni... Hubby kata dia balik dulu, then i boleh bersakan..Hee...Alahhh bukan ke mana pun.. Reject Shop dan FOS je..Di FOS i spent about RM43 for one white t.shirt for me and one for Abang 'Imran. (tetiba lak baju basah pasal tertumpa air manis). Di Reject Shop i bought boxers for Abang 'Imran and Abang Irfan. Kan dah nak naik sekolah.. Biar baru sikit lah kan.. I just spent RM53.
Layan je lahh
Kaki dah lenguh. So, maksudnya tak perlu ada transaction lagi..Hee.. Cukup lah..Hubby kat rumah tu.. Tengok jam pun dah pukul 22.00PM. Dalam kereta dengar berita, MALAYSIA kalahkan INDONESIA. (walaupun i bukan kaki bola). Layan je lah sikit. CONGRATULATION. Friday is a PUBLIC HOLIDAY..

17 comments:

  1. sonoknya anak2 bujang k yan dah besar sikit blh ajak2 jalan2 tgk movie...

    ReplyDelete
  2. Salam Fariduddin,

    kitarang suka sal grill. walau whole chicken tapi nampak sikit.

    ReplyDelete
  3. Salam Suzi,

    sabar..sabar.. u pun nanti boleh. Tapi masa yg kecik tu umur 3 taun pun dah bawak tgk wayang. Tapi cite kena dgn dia la..kalau tak.. eeemmm...

    ReplyDelete
  4. Eh maknanya kak yan tak tengok bola la eh semalam? rugiiinyerr..hehe..

    wahh besttnyer spend masa tengok wayang,rasanya fida dah lama tak masuk panggung. Asyik tengok movie kat lappy ni je...

    ReplyDelete
  5. Salam Fida,

    tak lah dear, Akak tak minat. Just share kemenangan.

    kitarang pun sebenarnya dah lama tak tgk.. tu yg pegi..saja bawak anak2..dah nak abis cuti pun..

    ReplyDelete
  6. saya da tgk gulivers travel. hihi. kelakar boleh tahan la.

    heheh

    ReplyDelete
  7. Kak Yan... bestnya outing dgn family. I vote gmbo makan ice cream berdua with ur hubby, akak pejam mata.. wow!!! romantic sgt!

    sy pun suka ke Bukit raja jek kalo nk nonton wayang...dekat. hehe

    ReplyDelete
  8. Salam Cyana,

    kan cuti sekolah..dah lah tak ke mana2..tu yg amik kesempatan. Hubby lepas meeting terus p beli tickets.

    hee.. sampai pejam2 mata ye.. tu tah berapa take.. Semuanya pejam heee..

    Tepi telinga je kan.. tp sesak kalau lalu jln dalam kat sect 7 flat tu..

    ReplyDelete
  9. Seronoknya habiskan hari dengan anak-anak dan layan karenah. Penat pun berbaloi, kerana masa dgn family lah yang paling best sekali.

    Ice cream tu, tambah lagi 4 kupang dah sama dgn Ice Room (tapi harus Baskin ni sedap lagik!)

    Nandos tu buat I rasa sungguhhhhh jelezzzz....

    ReplyDelete
  10. Salam AA,

    tulahh.. anak2 seronok habis.. dah tu merewang lak lepas movie. Bila merewang, RM pun melayang lah..

    Baskin Robbins is the best ice cream lah for me.. halus sangat. Nnt i nak cuba gak Ice Room tu..

    Nando's memang pilihan kami.. pasal dia grill kan..

    ReplyDelete
  11. Salam AA,

    tulahh.. anak2 seronok habis.. dah tu merewang lak lepas movie. Bila merewang, RM pun melayang lah..

    Baskin Robbins is the best ice cream lah for me.. halus sangat. Nnt i nak cuba gak Ice Room tu..

    Nando's memang pilihan kami.. pasal dia grill kan..

    ReplyDelete
  12. Dah lama tak makan di nando's.. looks yummy lah kak yan!


    sikecik akak ni ke yg sebaya angah eh kak?

    ReplyDelete
  13. Salam Azrina,

    akak pun sebenarnya memang dah lama tak ke sini. Suka pasal digrill..

    yelah kot. lahir 14.12.2004.

    ReplyDelete
  14. best tak citer tu kak yan?
    sejak ada jusco bkt tinggi, dah lama kitorg tak ke bkt raja nih

    ReplyDelete
  15. Salam h4ni3,

    seronok.. lawak lah.. kira tak lawak bodoh.. akak tak suka yg lawak bodoh.. salute kat orang2 creative ni..

    ReplyDelete

cliks..cliks