cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Thursday, December 2, 2010

Kartika Sari Bandung, Dessert Heaven

Kalau sesiapa biasa dan pernah pergi ke Bandung, pasti akan singgah ke sini, Kartika Sari Bakery. Kalau tak singgah, memang rugi. Orang macam i memnag suka tempat macam ni.. Macam nak pecah bijik mata u. While we traveled to Bandung early this year, we stayed in Cemerlang Hotel. And it was close to Kartika Sari Arjuna. My Indonesian fren, Mbak Anis, orang Bandung asli, yang drove me here. Tapi the rest of the group went to other Kartika Sari. I pun tak tau. Salah info lah pulak.. But we ended jumpa balik di Kartika Sari Arjuna.


View Larger Map
Kat sini i put some infos yang some of my travbuddy frens ada buat reviews. This link is very helpful. Semuanya adalah true experiences.
I love the interior. Cantik sangat. Kedai makan boleh berlantai - lantai cam ni.
I had my breakfast with Mbak Anis.
I forgot the name. Ini tauhu yang dibaluti tepung berempah dan sayur. Sedap.. Makan sama Mbak Anis.
See... segala mak nenek kuih Talam, Kuih Lapis.
Kinda Brownies and Cakes
Candies with me and Mbak Anis..heee...Banyak sangat candies. Ni yang i bought for my kiddos.
Indonesian call - Pepes, me call Pais.
I love the packaging. Sebenarnya bukanlah sedap sangat - sangat. Tapi the presentation tu yang membuatkan kita nak beli.
Many kinda Pepes or Pais
Yang ni Chef CiJu bought at the airport. Lagi sedap.

I love this. First time makan when Hubby went to Bandung and brought back this.
Brownies
Yang ni besttt...
Ice cream many kinda flavors
Cun betul cake
I like this. The filling macam kacang.
Bila dok layan perasan kat sini, timbul lak keinginan nak bukak kedai cam ni.. Memang kelas.. Dasat sungguh. Apa Malaysia tak leh buat cam ni ke. Mana - mana tourists yang mai negara kita, mesti ada souvenir nak bawak balik. Especially food. INSYALLAH aku punya lah nanti..Angan - angan Mak Jenin..heee...

8 comments:

  1. i miss bandung a lot...
    cant wait my next trip next yr....

    ReplyDelete
  2. Salam Diana,

    dah beli ticket ke belum? AA pun murah2 ni. Adik akak ada ajak ke sana. Tp tulah macam dah penuh je. hee..mmg best shopping lah kan

    ReplyDelete
  3. entry ini membuatkan saya rindu dgn bandung dan bakery kartika sari..
    uwaaa....terliur dan lapar tgk gambar2 tu..

    ReplyDelete
  4. Salam Leez,

    sedap kan Leez.. Akak suka kat kedai tu langsung. Rasa macam nak jd tokey kedai kuih je..

    ReplyDelete
  5. salam sis ..
    aduiii menduga keimanan betul melihat makanan2 yg lazat2 disini ...
    hehee :)

    ReplyDelete
  6. Salam Intan,

    parah gak kan kalau2 tgh posa. hee..mau bukak jadi nya..

    ReplyDelete

cliks..cliks