cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Thursday, August 5, 2010

Jimbaran Beach, Bali

Sebenarnya pagi ini rasa rindu sangat dengan Bali.. nak tunggu taun depan, macam lama sangat. So, dalam pada roll down some of the photos which taken masa ke Bali in 2009 with cousin and friends, rasa nak load some as my N3 today..Sambil - sambil tu boleh share some tips with others..

Almost sunset..Tapi kan kalau kat Malaysia, makan di tepi pantai waktu maghrib, tu kira buang tebiat. Tapi bukan di Jimbaran. So, tourism kita should do something pasal benda ni..Kan banyak pantai - pantai di Malaysia..Kalau buat cam ni kan ke boleh menjana economy negara...

Pantainya memang bersih, pasir putih, laut terbentang luas. perrgghhh...


Tengok tu Abang Ifan, macam nak tidur..Sebenarnya dia penat. Bayangkan flight kami agak pagi, so dia dah bangun awal, then satu hari tak tidur..Abang Ifan dapat peluang ikut Ibu ke Bali pasal tak ada sesiapa yang boleh jaga Abang Ifan..Bibik tak ada..So, Abang Ifan dapat ikut Ibu...
Nak cerita pasal our dinner by the sunset at Jimbaran..Selalunya kalau ke Bali, dont miss this place. Sebenarnya makanan di sini agak mahal.Tapi pandai - pandai lah pilih..Rasa- rasa nya lebih sedap lagi seafood di Malaysia.Tapi yelah, viewnya tu yang menjadikan tempat ini mahal.. During our trip, we did our dinner at The Blue Ocean Rest. It was suggested by my friend, Iwan. No worries pasal halalan toyyibban. Yelah seafood kan.. So, tak payah lah nak was - was.. INSYALLAH...
We were waiting for our food. Lapar tu beb..
Best life band ni nyanyi..Indonesian ni memang diakui lah memang pandai nyanyi. Vocal sedap betul.Tambah selera kami makan. Tak sedar nasi bertambah...Siap lah balik nanti, weighing scale melompat - lompat.
Tadikan dia ngantuk, tapi bila tiba je makanan, Abang Ifan pulun abis..Berselera betul. Abang Ifan memang suka makan. Portion Abang Ifan macam orang dewasa.
View was so great.
As i said, makanan di sini agak mahal, tapi berbaloi lah dengan suasana, ada persembahan kebudayaan, dan ada life band yang boleh anda request a song. From the place yang kitarang duduk boleh dilihat Ngurah Rai Airport, maksudnya traffic for the air plane..
Degan..uennakk bangettt..
Grilled fish, butter prawn, dan sayur kangkung (mesti ada - FOC)
Sweet sour prawn
Butter prawn nya tak sama macam Malaysia..Tapi kami pulun je...Sedappppp
Ooo..tadi tu, satu lagi dish, sotong goreng tepung..
Malam itu kami makan butter prawn, sweet sour prawn, grilled fish, dan satu lagi dish..Lupa lah pulak. Sambil enjoy minum degan alahhh air kelapa muda lah.. Kalau anda suka makan jagung bakar, boleh dapat kan dari stall di tepi pantai...
Perut kenyang, hati senang.Jamu telinga pulak kami..
Culture show
Tangkap gambar sebangai kenang - kenangan..

Seingat - ingat aku lah, we spent almost Rp 1,800,00 bagi lima setengah orang.. Mahal lah tu kan..Tapi tak pe, asal hati bahagia..Rasa- rasanya taun depan nak ke sini balikm tapi cuba tempat makan lain pulak..Kali ini pergi dengan family... INSYALLAH

9 comments:

  1. salam Yan...alamak bestnya :)boleh rekemen bila anak -anak nak honeymoon nanti hehe

    ReplyDelete
  2. ye kak.. i hv been there for almost 6/7 times.memang best.kalau akak nak, nnt contact saya.saya ada teman org indonesia yg menetap di Bali.moslem..sure best..

    ReplyDelete
  3. I was here too last June......sgt cantik kan :)

    ReplyDelete
  4. memang kak..akak p ke saranam tak..situ lagi cantik..valley dia.. sawah padi..perggh..next yr kitarang nak stay kat sana..sejukkk

    ReplyDelete
  5. alaaa rindunya kat Bali...rasa mcm nak terbang ke sana raya ni. Heheheh...

    ReplyDelete
  6. laa...jgn lah raya liz..hee..susah lak nak masak ketupat nanti.. Dia cuma ada @#$& guling je..hee

    i rindu tu lah yg buat N3 tu..biar ilang sikit

    ReplyDelete
  7. Kak Yan,
    Bestnye pergi Bali, saya pun pernah pergi sekali dulu ngan kengkawan..Teringin pulak nak pergi lagi bila tengok gambar2 kak yan ni.

    ReplyDelete
  8. Sue: Bali dah jadi a must destination for family every year..Kalau ada wang besar..sure dah beli rumah kat sana..heee..

    Eynda:best tau..p lah..kalau nak tips, call k yan.then kalau nak p, k yan boleh suggest member kat sana..INSYALLAH u akan happy.He's very good.Muslim lg..so senang nak makan

    ReplyDelete

cliks..cliks