cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Sunday, August 29, 2010

Iftar ke 18 with Dragon Fruit Punch

Ingat nak keluar lagi ari ni..STILL ada lagi barang yang perlu dibeli. Kalau ikut - ikutkan hati memang malas nak keluar dalam cuaca panas terik ni..Bertangguh - tangguh akhirnya keluar gak selepas Asar. Tiba di SACC, peerrrgghhh...ramainya manusia. Nak masuk parking semuanya full. Dasyatnya orang Shah Alam ni.. Six years ago, tak nampak pun senario seperti ni.. Akhirnya batalkan niat, langsung ke Plaza Masalam. Did some groceries dan langung beli kasut Abang 'Imran.

Decide ari ni malas nak masak beriya - iya since Chef Ciju lagi buzy dengan tempahan cookies dan me, with hampers. My mommy asked me to buy some food at Oasis, Sect. 9. Tiba rumah, Chef Ciju dah siap masak Mee Sanggul dan Nasi Goreng (the simplest dishes that she could cooklah).
Fresh from the oven. Pineapple tart with homemade pineapple jam.
Ready to be delivered
I lak, since dah terjenguk rumah kak Zurena, teringin nak buat air ni..Memang i selalu buat punch macam ni. Tapi pakai fruit cocktail. Tak pernah buat campur dengan dragon fruit ni. Kalau nak cuba apa salahnya kan.. Tapi saya tak de lah nama raja tu.. TQ Kak Zurena. Semua suka because of the color. Cuma saya ubah, Lychee kepada rambutan stuffed with pineapple cube. (yelah kan sekarang sibuk sangat pasal lychee yang ada lemak khinzir tu). Saya buat dua versions. Satu yang ada dragon fruit satu lagi plain. Tapi ramai yang suka ada dragon fruit tu...So, i call it asa Dragon Fruit Punch. Tapi jangan bebanyak ye..Carbonated drink tu tak sesuai..Banyak gula..sesekali tak pe..heee
Version tanpa Dragon Fruit
DRAGON FRUIT PUNCH.Hee..hee.. kekonon nak kasik gempak presentation.. Tak lalu lak tengok..Tapi apa - apapun, memang best air ni. Tq Kak Zurena.
Makanan yang lain tu, hee... layan je lah ye...Ooo satu menu yang WAJIB, nasi ambeng.. Rasa - rasanya one day nak buat lah.. Tapi hubby kata, Beli je lah Yang... Emm ok gak kan.. Dapat orang tu rezeki.. Tengok je lah nanti..
Walaupun some of the dishes beli, our big table still meriah dengan makanan. Tu nasi ambeng, menu wajib since 2 weeks ago.
Catfish - alahhh keli goreng sambal.. sedapppp
Sambal Tumis Petai Udang or Sambal Tumis Udang Petai.
Ikan selar kunig goreng garing..
Sayur Paprik - sedap. Boleh beli lagi nanti.
Nasi Goreng the simplest version by Chef Ciju
Requested by hubby yang sedang gering, demam.Mintak fruit je untuk berbuka
Mee sanggul yang Tok Yayi beli masa Ustaz Azammudin buat ceramah di Masjid Section 7.




Ok..kita tunggu menu esok lakk...




No comments:

Post a Comment

cliks..cliks