cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Sunday, August 29, 2010

Iftar ke-19 - overloaded.....

Semalam dah terbantut hajat nak ke SACC dek kesesakan parking. So, ingat pagi ni nak ke sana lagi.. Kalau tak kerana barangan hamper sure tak ke sana. Tiba je kawasan SACC, terkejut..Parking almost penuh.. Lepas park kereta, terus ke tempat yang dihajatkan.. Berbelanja mana yang perlu. Sambil tu, my mommy pun usha mana - mana cook ware yang berkenan dek hati.. Sementara itu, kami menunggu CiTi dan Chef Ciju tiba.. Oleh kerana agak lama menunggu, tergerak hati menjenguk Kakiku Reflexology.
Mommy mestilah sure yang pattern cam ni. But not me..
I love something white or plain. Aim to have this
and this by Rachel Ray for gourmet pie.
Mommy wait here, ok.. I go to the Kakiku Reflexology for awhile. Take care ok...
The entrance
Package offer
The OKU staff - blind
Interior
Emm...apalagi bersenang - senang lah teman sekejap. Semua pekerja di sini adalah OKU yang cacat penglihatan. Sedap diulit - ulit, dipicit - picit sampai tersengguk - sengguk teman dibuatnya.. Sesekali memanjakan diri. Lagipun dah lama tak buat. Dalam pada tu, Chef Ciju dan CiTi dah pun berjumpa dengan my mommy dan kidnapped her to look around. Faham - faham je lah..Time shopping pakaian raya lah katakan.
Chef Ciju sibuk pilih baju..muat ke tu??
Tiba di rumah, terasa jugak kepenatan. Tapi planned wanna do something for berbuka. Tapi hubby macam faham je yang kami semua penat, langsung ajak ke Bazaar Ramadan di Section 7.. Hubby nak makan Nasi Bryani. We went there with my puppy. Macam - macam ada di sini.. After searching around, akhirnya kami berjumpa warung Nasi Bryani Gam. We bought chicken and beef bryani.
Roti canai..
Gerai yang paling banyak adalah gerai air
Kitarang borong kedondong juice...
Any idea..kenapa lah chicken wings ni mahal bebeno
Tok Yayi singgah beli tamar
Gadis kecil ni ada sama - sama ayahnya menjual tamar. Hubby tanya, "mana ibu?". Dia jawab.Tapi kami tak berapa dengar. Then hubby tanya lagi, "kat mana? rumah?".Dia jawab, "ibu dah meninggal". Senyap..tergamam..Kesiannya.. Terus hubby bagi RM5 pada dia..Tengok dia tersenyum.. Sedih lah pulak..
Ini lah bryani yang kami cari..
On the way back home, hubby dropped by at the Plaza Masalam to buy fruit. Borong sakan depa. And hubby bought the most expensive dan the best tamar. Satu kotak ada 54 pieces and costs you almost RM 86. Ni makan kena share.heeee
Nilah tamar yang mahal bebenar tu..
Tiba rumah, terperanjat dibuatnya. Rupa - rupanya CiTi and hubby went to Section 2 to buy food too. Almost time to break our fast, Chef Koya and Tok Ngah arrived and also brought something..Ha..ha... overloaded today..Macam ada Pesta Makanan Se Malaya..Apa - apa pun tengok je lah ye...
our big table table

Nasi bryani and chicken bryani
Konyoku by Chef Koya
Ayam Percik pilihan Abang Irfan
Kaya Ball, Abang 'Imran suka sangat
Murtabak telur CiTi beli kat Section 2
Ni ikan jacket, tunjukkkk
Ni pun tunjukkkk





Selagi tak habis puasa, selagi itu lah kemeriahan our big table akan sentiasa ada.. Itu belum lagi 'open house mood'..Tengok je lah nanti...

2 comments:

  1. Salam Yan ..

    wahhh..meriah sungguh n3 ini ..
    suka

    ReplyDelete
  2. Salam Linda,

    Lama tak dengar cite.
    Mmg meriah esp bab makan...

    ReplyDelete

cliks..cliks