cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Wednesday, August 10, 2011

Apa yang i nak cite kat sini memang lah amat - amat basi lagi berlapuk. Cerita pasal hadiah untuk Hari Guru. Kelakar kan.. Tapi apa yang i nak kongsikan kat sini adalah apa yang i hasilkan dari jari jemari i yang keras ni.. Abang 'Imran dan Abang Irfan sibuk sangat nak bagi hadiah pada 'Khola' yang pada perkiraan i ni 'cikgu' depa lah..Semuanya untuk 'Hari Guru'..Apa tak i kata cite basi lagi berlapuk.

Maka i pun terus lah memborong di Romantika, syurga wanita yang suka kan barangan yang berkonsepkan vintage. Memang gila bijik mata. I senang je, supaya tak tergoda nak menyambar benda - benda lain, maka i suruh je anak sedara i beli kan mug. Cantik - cantik dan affordable.
Ni lah hasil barangan yang diborong.
Barangan lain yang diperlukan, kain lace, ribbons, dan glue gun.
Ni lah hasilnya.. Ni hadiah untuk 'Khola' Abang Irfan.
Yang ni pulak hadiah Abang 'Imran buat 'khola' dia.
Sebenarnya apa yang i nak sharekan kat sini, bahawa senang je nak hasilkan hadiah dengan kemudahan yang ada di sekeliling kita. Cuma..... pulus je kena sediakan.. Apa -apa pun, harab cikgu - cikhu depa happy dengan hadiah yang diberikan...

18 comments:

  1. Kak Yan,

    nak jadi Khola jugak la.. bley salu dpt adiah.. hehe

    ReplyDelete
  2. Setuju. Sebab kadang2 I pun guna bahan dalam rumah jer buat bungkuih hadiah utk hari Guru. Yg penting ikhlas dan kita kreatif.


    Ramadhan: Keriuhan Itu Sebenarnya Sering Dirindu Aku...

    ReplyDelete
  3. betul yan, kalau kita kreatif dan ada sedikit modal pasti hasilnya gempak!

    ReplyDelete
  4. yg penting kreatif krn pembungkusannya ceria sgt ..cantik ..

    ReplyDelete
  5. Ada fulus - semua lulus... hehehe...

    ReplyDelete
  6. untung cikgu2 sekarang..dpt adiah best2..

    ReplyDelete
  7. simple je wrapnya tapi sangatlah menarik.. thanks 4 the idea.. tahun depan chik na pun nak beli kat romantika jugak lah hadiah hari guru :-)

    ReplyDelete
  8. hahaha kak yan, rasanya Khola tue means sekolah kot.
    anak saya pown, every year mesti nak kena bg cikgu dia hadiah

    ReplyDelete
  9. Cyana ni ada - ada je.. Akak masa jd khola dulu tu pun cam tu lahh.. berrlambak - lambak..

    ReplyDelete
  10. Betul tu AA. yang penting ikhlas..

    ReplyDelete
  11. Heee.. pandai Kakcik.. tapi tak mahal sangat tu kak..

    ReplyDelete
  12. Alinnnn.. akak cikgu dulu pun untung gak..banyak dpt hadiah bila kena time tu.

    ReplyDelete
  13. Chik Na ni ada - ada je.. alahhh balut je. then yang mencantikkan tu, ribbon tu aje..

    ReplyDelete

cliks..cliks