cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Saturday, August 20, 2011

Law Ka Na Bainana - If The Beloved Were Among Us.



If the beloved were among us
Those from far & near will come to him
Hoping to see the sun of goodness before it sets.
Desiring to be near to Him
In His company the soul feels great
On that moment If it prays to Allah,
Allah will surely answer
The light of Taha will not cease to exist
Oh You who answers prayer please fulfill our hope to meet him
I am willing to sacrifice my life for you
Oh beloved Muhammad honor of strangers
In your company the soul feels great
Oh mercy to all the worlds (s.a.w)

Pernah dengar lagu di atas ni??Kali petama i mendengar di dini hari, hati benar - benar tersentuh. Tears just in my eyes. Rasa sayu sangat. Lebih - lebih lagi bila pengacaranya menceritakan akan besarnya rahmat kalau kehidupan kita ini sentiasa mengikuti segala sunnah Nabi Muhammad S.A.W.
Pagi tadi langsung i menitiskan air mata bila mengikuti rancangan di TV, Channel AlHijrah. Bagaimana seorang lelaki Arab yang gagah perkasa ini boleh menitiskan air mata bila menceritakan akan kemuliaan nabi dan sekiranya kita mengikuti sunnah2 nya hidup kita dilimpahi rahmat ALLAH... MASYALLAH..Jika Nabi berada di sebelah kita sanggup kah kita melakukan perkara - perkara yang menjadi kemurkaannya..Tidak mahukah kita di akhirat nanti bersama - sama Rasullah menikmati kemanisan air surga yang tiada bandingannya.SUBHANALLAH..

I bukan orang alim lagi cetek dan dangkal ilmu agama. Tapi i nak ajak frens semua, Mari lah pagi hari esok sebelum menunaikan solat Suboh, sama - sama lah kita ikuti program ini di TV. Mudah- mudahan kita mendapat syafaat Rasullah di akhirat nanti.INSYALLAH..

HAVE YOU EVER WONDER IF PROPHET CAME AND SIT WITH YOU ALONE FOR JUST ONE MINUTE WHAT WOULD YOU SAY TO HIM??

5 comments:

  1. Salam YAN.
    Terimakasih berkongsi info yang baik. Semoga menambahkan lagi berkat di bulan mulia ini.

    ReplyDelete
  2. INSYALLAH AA. I dah tiap pagi tunggu program tu. So, nice.

    ReplyDelete
  3. Insya allah mamawana tak miss lagi nonton Law Kana Bainana
    Ulang dan ulangi tontonannya
    Bagus banget kan
    daripada rancangan2 yg meniru
    candid camera barat yg ntahpaper
    Just one minute if rasul.s.a.w is with you...
    What would you say
    Take me with him...
    away from this world.

    ReplyDelete
  4. ingat akak salah masuk rumah..
    rupa2nya rumah yan dah tukar wall paper...

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum Yan

    terima kasih info

    rumah wajah baru....untuk sambut raya

    Wassalam

    ReplyDelete

cliks..cliks