cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Friday, January 25, 2013

Invitation dari RATU di Concorde Hotel Shah Alam

Last week i got invitation to one boutique at Concorde Hotel.. This boutique located dalam hotel itself.. Name of the boutique is RATU.. ini bukan RATU tudung tu tau... For those kalau ada masuk Concorde Hotel, u perhatikan this boutique ada di belah kanan..means facing hotel lounge. 
RATU
Lot 1.01, 1st Flr, (Lobby), Concorde Hotel , Shah Alam
Tel: 03-5518 8636

Ini address and phone number boutique ni..
ada session ikat - ikat tudung/scarfs lahh... cantik - cantik scarfs yang ada.. turbans lah..all sesuai for dinner. i missed that session sebab lambat. i sent hubby to the airport dan satu lagi . salah info about the time...... if not, i dah loadkan kat sini.. never mind tak de rezeki..
yang ni nampak tak depa still tengah try satu per satu.. i perhatikan dari jauh je.. ye lahh sebab i dah pakai shawls je kann.. but i just share with u guys for those yang suka bergaya dengan scarf yang dipakai dengan berbagai gaya tu lahh.. 
hee.. ni kannn. sampai - sampai je i terus diofferr free massage.. apa lagi.. hulur je lah leher tu.. sedap beb. hee...
selain scarfs yang macam - macam tu, ada gak accessories. i tak terjengah lah pulak ke situ.. if nottt, sure satu dua cincin besar i dah tangkap.. ALHAMDULLILAH tak terlihat. heee
cuff links for men..
blouses yang cantik - cantik.. material yang memang hi quality... range dari RM 200 - RM2000 kalau tak silap i.. ALHAMDULILAH, all these i dah tak pandang.. hee... if notttt.. eemmmmm.. mau gak satu diangkat tu..
sebenarnya i got intivation dari K a k   A f f i f a h ni hahh.. owner of the boutique adalah SIL Kak Affifah.. and partnernya, Mimi Waheda (standing besides me).. ingat tak lagi model yang agak popular sikit masa dulu. now dah business sendiri.. another boutique ada di Great Eastern Mall ye. Boleh lah jengah - jengah ye..
kami gak dijamu di sini.. 
ini yang i makan.. one portion je tau.. satu lagi tu Chef CiJu punya. heee..
inner cost me RM100 and shawl tu RM60.
well...i balik tak dengan tangan kosong.. heee..rembat gak satu inner n one soft shawl..suka gak i tengok inner tu but i think i only can use it for special occasion lah.. not daily use. so i just pakai shawl with my normal tudung Ratu...Sebelum balik rumah me invited Kak Affifah had late lunch together.. ke mana lagi lah kannnn.. ke N a s i    H a d r a m o t.. I malas nak drove to other places lahh..
 i took this.. Lamb Sandwich.. Thanks to Adam (s t a f f   N a s i   H a d r a m o t  R e s t a u r a n t) who gave a great recommendation on this menu.. great.. i will eat n eat  this for sure....Quite a big portion and cost me RM25.00 for one plate.
Chef CiJu took Mandy Lamb - RM26.00
Kak Affifah took Flafel - RM10.00 i love this too.. sedappp..
MASYALLAHH.. many good things happened that day.. meeting new nice  people, makan sedap - sedap, sharing many things, berada dalam lingkungan yang beraura positive.. MASYALLAH.. feel so blessed. 
**************************
Volume 2, Book 21, Number 235 :
Narrated by Qatada
Anas bin Malik said, "The Prophet (p.b.u.h) and Zaid bin Thabit took their Suhur together. When they finished it, the Prophet stood for the (Fajr) prayer and offered it." We asked Anas, "What was the interval between their finishing the Suhur and the starting of the morning prayer?" Anas replied, "It was equal to the time taken by a person in reciting fifty verses of the Quran."

24 comments:

  1. Alhamdulillah... nampak dikelilingi orang2 yang mesra lagi baik budi. Begitulah rutin yang kita inginkan.

    I masih ingat Mimi Wahidah tu. dulu model Malaysia yg terkenal sezaman la dengan Anita Mohamad, Nasha Aziz...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ALHAMDULLILAH.. feel blessed as always. suka.. jumpa awak pun serronok.. sembanggg..

      Mimi Waheda ni mmg fofular lahh..i pun agak seangkatan Nasha gitu..

      Delete
  2. Best kan kak yan dapat jumpaa org2 yang positif dan dinamik ?
    tak jumpa in-real-life selalu, tapi kalau rasa nak aura positif saya bukak la blog kak AA azieazah n kak Yan. SURE rasa ... okay... move on move on... heheh.. semangat skit utk move ONNNnnn...


    ReplyDelete
    Replies
    1. ALHAMDULLILAH.. we share something good dear...move onnnnn...

      Delete
  3. Salam...kak yan,,,cantiknya shawl pink tu... :)

    ReplyDelete
  4. Chantek....akak pkai apa pown chantek sebab akk pndai suai padan.....suka larr menu yg last tu...looks yummy to me....

    ReplyDelete
    Replies
    1. alahhh.. akak pakai sempoi sangat.. tak de nak bagai2 ikat itu ini. heee. im simple gurll... heee..

      Delete
  5. Ouch kak.. I Ratu kat Concorde sinun blom pernah masuk. Duk kat luar je.. Hhehe. Yg kat GE Mall itiew masuk, takat depan patung aje.. ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. heee.. lawak lah u ni tau.. masuk je lahhh.. cuci mata..

      Delete
    2. Takut kak tgk harganya... Eeeiiii.. Atotttt... ^_^

      Delete
    3. alahhhh..ada yg murah lah..i mean affordable...heeee

      Delete
  6. there's one in kemaman.. cantik2 & reasonable kan... cannot tahan la tengok food tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Emmm.. rasa2 nya itu RATU tudung kot Mulan.. RATU BOUTIQUE ni kalau tak silap one kat this hotel and another one kat Great Eastern Mall, KL.

      Delete
  7. masuk sini...jengah menjengah citer dan pengalaman sis, :)

    ReplyDelete
  8. yan..yg simple tu nicer..kalau berlilit2 tu cam tak sesuailah kan dengan muka kita...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye lahh.. muka cam i ni bulat2.. nanti tambah bolat jadinya.. lagipun i prefer yg practical.. senang nak terus solat..

      Delete
  9. la tak tgk model mimi waheeda tu......

    ReplyDelete
  10. PM lebih tertarik dengan food tuh...;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. eeeee PM ni tau..kalau ckp kat MM ni sure dia happy..

      Delete

cliks..cliks