cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Loading...

Search here too

Friday, January 25, 2013

Dorian dalam luggage dan naik bus..

Kasih ibu membawa ke syurga.. Sorang ibu memang boleh menjaga kesemua anak - anaknya.. belum tentu lagi kan sorang anak dapat menjadi seornag ibu.. Mudah - mudahan tak terjadi dalam family i.. My Mommi is everything to me and my siblings. My Mommi and My Daddi memang kerap datang ke rumah i even our hometown tuu.. kat Pontian.. Selang 2 3 bulan pasti akan datang ke rumah i and stay about 2 or 3 weeks.. or sometimes takat 2 3 hari pun ada.. depends lah.. 

Both of them ni selalu datang dengan menggunakan public transport lah kebiasaannya. Bus express.The journey will take about 4 or 5 hours. .Then bila case bus express selalu buat hal, i akan beli ticket kapal terbang or someone akan balik kampung and pick them up.. . Kalau dah datang tu pasti memacam yang dibawanya.. Kalau naik kapal tu dah tentu barang yang dibawa limited kann.. Kalau My Daddi memang suka naik kapal.. but not My Mommi. u tau kenapa.. sebab tak tak dapat nak bawak memacam untuk anak cucu dia.. 

Memang dah namanya mak kan.. She will bring ikan bilis lah, ikan sembilang lah, udang lah, tomyam lah, sometimes kuih - kuih breakfast pepagi dia belikan dan bawakkan untuk kami.. That's MY MOMMI..heee...hee.. kain baju diarang ni bukan banyak pun. tapii yang banyak makanan dari kampung.. 

Tadi My Mommi and My Daddi baru sampai dari kampung.. Naik bus express.. U all thengok ye apa yang My Mommi.. sure ada yang ketawa..
 My Mommi bawak big luggage tauuu... Macam naik kapal terbang gitu lagaknya.. Bag ada lereng lagi.. 
 Ada sesuatu dalam bag besar tuuu....
heee... Ada dorian.. Sebijik - sebijik lagi tuuuu.. Dalam pocket bag tu ada pulasan.. heee..  Kalau dulu My Mommi akan kupas dan boh dalam bekas. hari ni lain pulak..Dorian dalam luggage.. naik bas lagi..
Kata My Mommi ALHAMDULLILAH bau tak mengaruk satu bas.. letak kat bawak bas lah kan.. tak leh bawak masuk dalam bas.. Tak cukup tu.. tengok yang bawah ni..
Ada rambutan dan langsat lagii.. That's My Mommi.. in fact i believe rama Mommi2  yang buat cam ni.. betul kan.. I LOVE MY MOMMI.. Depa datang sebab saja nak sama - sama dengan My Kiddos. Kan i berjimba ke Bandung minggu ni.. heee.. Teruk i kannnn.. Tak pe.. nanti i beli kan My Mommi 'sesuatu''.. itu pasti.. LOVE MAK....
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Volume 6, Book 61, Number 513 :
Narrated by 'Abdullah bin 'Abbas
Allah's Apostle said, "Gabriel recited the Qur'an to me in one way. Then I requested him (to read it in another way), and continued asking him to recite it in other ways, and he recited it in several ways till he ultimately recited it in seven different ways."

23 comments:

  1. Haaa tu diaaa....tapi ye lah u..semua mak camtu kan..mesti nk bawak buahtgn bila dtg rmh kita pdhal kat rmh kita ni semua dah ada ...hehee kirim salam pd ur mami tu ye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah kan.kasih ibu...insyallahh salam sudah disampaikan...

      Delete
  2. Bestnya dapat durian kak yannn!!! jeles jeles

    ReplyDelete
  3. Cam mak sy jugak...rindu kat mak sy ..huhuhu .nasib tak bwk buah kelapa kak Yan...

    ReplyDelete
  4. Aslmkum sis Yan
    wah 1 bag durian dr kg....bestnya puas mkn.mak mmg biasa mcm tukan teringat anak..cucu yg jauh...bawa buah tangan utk sama2 merasa. teringat masa balik Msia hr tu, mak bg....mak saudara bg mcm2 buah...utk cucu yg jauh.

    ReplyDelete
  5. sedapnyeee durian, boleh akak makan sepuasnya.

    ReplyDelete
  6. haha ya Allah tak berbau ke dlm bus tu kak? tp mmg betul pun mak sy pun sama. selagi boleh diangkut memang penuh kete haha. kdg gelak je kalau mak ikut balik rumah confirm kete penuh haha

    ReplyDelete
  7. Sori Yan. First, memang I nak gelak dulu. Bukan gelak nak sendakan dia, tapi gelak sebab rasa seronok. Nampak macam lucu, tapi terharu pun ada. Sanggup tu dia cemarkan beg luggage camtu letak durian. Omak oh omak!

    I rasa, kalu MyBonda masih kuat naik turun bas, harus la dia pun sanggup. Tapi saat camni, I dah lama tak merasainya. Tak mengapa.

    And, I rasa, your mom tu pun tak harap U belikan dia apa-apa, dia lebih seronok spend time kat rumah U tengok cucu dia.

    Selamat pergi dan selamat kembali. Take care yeaaa...

    ReplyDelete
  8. hahaha..kelakarlah mak sis ni. muat berapa biji doyan dlm beg tu?

    ReplyDelete
  9. Ha ha! Ohsem laa Mummy Yan..like my mum did too!

    ReplyDelete
  10. salam kakyan... hehe tersenyum sensorang sy tgk dlm bag tu... berbaloi laa dpt mkn dorian dtg dgn bas hehehe

    ReplyDelete
  11. assalam...kak yan...kasih seorang ibu....demi anaknya sanggup bersusahpyhkan?huhuhu..syahdu2....selamat bercoti kak....

    ReplyDelete
  12. salam kak yan
    memang semua mak macam tu kot
    mak ayah saya selalu kalau nak pi umah abang kakak kat kl, melaka, johor sampai berkotak kotak
    kalau boleh semua barang makanan dari kelantan nak dibawaknya,huhu

    ReplyDelete
  13. setuju kak, kalau balik kampung kat mersing, nak balik KL penuh satu kereta, segala buah/pokok/ikan/ayam semua sumbat, nenek akan bagi apa ada dalam peti ais, tu belum lagi kuih muih, nasi dagang, dan mcm2, rindu lah momen itu.

    ReplyDelete
  14. tu dia...durian dlm beg...... he3...betul kak yan...kalau org tua dari kampung dtg...semua dieorg bawak...meriah bila sampai.....

    ReplyDelete
  15. kerana anak dan kerana cucu yan...seronok dia bila anak cucu seronok...
    mak saya, setiap kali ke rumah anak2..kami tau dah, mesti malam tu dia sibuk buat rempeyek...
    sebab tu setiap kali mai, my 2 Abduls akan kata...rempeyek nenek duduk beg mana?

    ReplyDelete
  16. bestnya kalau mak masih sihat dan dapat dtg rumah kita macam mommi akak ni..

    ReplyDelete
  17. woi...bestnya dapat mkan durian terbaik dari ladang :o)

    ReplyDelete
  18. Hambik! Dalam luggage tu dimsukkan doyan tapi tak pe rosak nanti Kak Yan beli yang baru.

    Hati emakkan, lain. Kasih sayang dia tu hingga ke syurga. Harap kita semua dapat jadi anak dan emak yang baik.

    ReplyDelete
  19. saya gelak tapi siyes saya nak tiru sebab cool gile lah!! hihihi~

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

cliks..cliks

Share it