cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Tuesday, January 22, 2013

Azian bertemu Azian

Heee....heeee... Kenapa i ketawa ek.. sebenarnya i nak buat N3 ni punya lah lama perap.. then masa nak semak - semak site blogger ni, terus tekan link dia.. ooo ghopa - ghopa nya dia dah buat N3.. hee.. i lagi haru.. tup - tup i tengok title ADALAH SAMA...heee.. seriously i memang terkejut title N3 kami sama, just i belum publish kan je.. Ok lahh.. N O R A Z I A N gerangan nya.. Ini memang kali ketiga kami jumpa.. First, masa ni hah.. masa i nak m a s u k   D E M C. Second time selepas Yan balik dari Bandung..Saje je nak tayang apa i jamu pada Yan... Chef  CiJu lah masak..
 Nasi Ayam Bersalut
 Daging Masak Kicap
 Sayur Kobis Su'un.. 
Chicken Curry dannn.. penyedap rasa 
Sambal..terangkat.. PEDASSS..
ALHAMDULILAH... harap - harap Yan puas hati dengan apa yang dihidangkan.. ala kadar je.. Sebab Yan rushing nak shopping.. Thanks gak sebab membeli abaya akak.. hee... nanti mai lagi beli lagi yeee... Eh...thanks Telur Itik tu.. belum masak lagi.. Dapur tengah porak peranda.. Kenapa ek..nanti i update lah yeee...
***************************
 Volume 9, Book 90, Number 337 :
Narrated by Aisha
One night the Prophet was unable to sleep and said, "Would that a righteous man from my companions guarded me tonight." Suddenly we heard the clatter of arms, whereupon the Prophet said, "Who is it?" It was said, "I am Sa'd, O Allah's Apostle! I have come to guard you." The Prophet then slept so soundly that we heard him snoring. Abu 'Abdullah said: 'Aisha said: Bilal said, "Would that I but stayed overnight in a valley with Idhkhir and Jalil (two kinds of grass) around me (i.e., in Mecca)." Then I told that to the Prophet.

20 comments:

  1. saya nak buat entri GB bertemu Kak Yan pulak!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. heee...silakannn..tq yee..tapi bila nak jumpa?

      Delete
  2. Makan kat rumah Kak Yan, confirmed sedap! hahahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ALHAMDULLILAH... sedap yee.. nnt mai lagi lah yeee..

      Delete
  3. Nampak meriah dan mesra dengan makanan yang sedap!

    Juga nampak kesan-kesan renovation bahagian belakang tu yang belum selesai. Nanti kalu dah siap, pasti tambah cantik!

    ReplyDelete
    Replies
    1. meriah n mesra yee..heee..


      masih belum siap lagi..

      Delete
  4. wahh..mmg ofkos la makanan yg best2 diohidang oleh kak yan kan..
    bila nk jd tetamu kak yan jgak neh..hehe

    ReplyDelete
  5. Jamu selera kalau Chef CiJu yg masak mestilah mantopz.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ALHAMDULLILAHHH.. yg penting tetamu happy..

      Delete
  6. adui.. tgk gambar daging masak kicap tu.... mmg terangkat...

    ReplyDelete
  7. sedap2nyer hidangan kak, kalu dana jiran akak hari2 dana dtg bertandang ngendeng mkn kt umah akak heheheh

    ReplyDelete
  8. aduhai akak,,,, tgk pic2 ni pun KA dh terliur

    ReplyDelete
  9. bertambah lapar PM tgk menu2 tuh...huhu

    ReplyDelete
  10. Telurrr itik ....buat telor masi nnnn...

    ReplyDelete
  11. menarik kak yan...nasi ayam bersalut..... tgk pun dah tahu sedap!~!!

    ReplyDelete

cliks..cliks