cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Saturday, January 19, 2013

Cubalah Ice Vietnamese Coffee at Uncle K

Orang Shah Alam... i m sure biasa atau pernah makan di Uncle K.. Tau Uncle K ni di mana?? For those bukan orang Shah Alam. Uncle K ni ada di SACC Mall.. Dah lama ada di SACC ni since SACC ni dibuka.. food yang ada di sini ada macam - macam. dari local food sampaikan western food ada.. arabic food pun ada, chinese food pun ada. bila ke sini i suka sangat makan Nasi Goreng Kambing.. Superb bagi i lahh... and recently i noticed i suka pada these 2... 
 tosei.. suka sangat..plus dengan rendang kambing.. wala weiii..
and i also tengah menggilo Ice Vietnamese  Coffee. 
Baru - baru ni i jumpa Azie Azah and Ayu di DEMC. visited mom AA yang kurang sihat.. Tak rancang punya meet up pun.. 
 Ayu and mom Azie Azah.
Seronok sembang dengan mom AA ni.. macam - macam cerita hidupnya dikisahkan.. cepat sangat masa berlalu.. INSYALLAH ada rezeki jumpa lagi.. dannn sempat gak orang belanja kita..
we went to Uncle K.. Adik AA yang belanja.. Jazakallahh... 
Ayu ordered this.. and iiiii.... 
againn.. Tosei... and 
Ice Vietnamese Coffee...
Kalau ke Hanoi nanti apa i boleh minum air ni ke??? silap - silap tak ada.. heee.. macam Mee Bandung, mana ada di Bandung kann.. We'll see lah kann.. I m going to Bandung next week but ke Jakarta dulu.. Yang merisaukan i now adalahhhh.. kan Jakarta banjir.. dan Jakarta diistiharkan DARURAT sampai 27 January and we'll be there on January 26. then terus ke Bandung using train.. My Indonesian fren bagitau tadi, sekitar Monas banjir teruk and Statiun Gambir pun sama kebanjiran.. If that so, i maybe will ask my supir mai ke Jakarta and pick us up lahh.. . Hope sume dua'a kan agar my trip there ok ye.. 
************************************
 Volume 7, Book 69, Number 488 :
Narrated by Anas bin Malik
I was serving Abu 'Ubaida, Abu Talha and Ubai bin Ka'b with a drink prepared from ripe and unripe dates. Then somebody came to them and said, "Alcoholic drinks have been prohibited." (On hearing that) Abu Talha said, "Get up. O Anas, and pour (throw) it out! So I poured (threw) it out.

23 comments:

  1. sedapnya...
    kalau darurat x bahaya ke pergi sana sis. semoga semuanya selamat

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu lahh. but i already asked my driver di Bandung to pick me up kat Jakarta.. NSYALLAH yeee..

      Delete
  2. sedapnya..singgah di sini..
    semoga semua berjalan lancar..aminn

    ReplyDelete
  3. nasi lemak tu yg buat remy telan air liur kejab....... betul2 rich dlm sepinggan tu!!!! he3

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak tak perrnah cuba nasi lemak dia.. tapi anak2 suka..

      Delete
  4. Awww! Terasa lagi kenangan ini. Mmg besh! Didoakn akak sekeluarga selamat di sana nanti. Amin3..

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang best kann.. nanti kita gather2 lagi yeee..

      Delete
  5. tengok gambar jakarta banjir teruk..mcm thn 2010 dulu. tak boleh masuk mangga 2. tapi nasib baik dah pernah singgah dulu.
    harap banjir akan reda juga nanti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang mengerikan.. tp itulah kita tak tau apa plan ALLAH.. hadapi je lah nanti..

      Delete
  6. Terliurnya tengok ice viettnamese coffee tu...

    ReplyDelete
  7. Wahhh tak rancang pun kita boleh jer gather happening cam tuh kan? Besttt...!

    ReplyDelete
  8. Nai baru 3 x pegi situ.. Boleh tahan gak masakan depa, kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak bila nak makan tosei, memang ke sini lah jawab nya... huuhh.. but i must stop taking it from now on... diet..diet....

      Delete
  9. PM lebih tertarik dgn tosei plus rendang kambing tuh...yummy...

    ReplyDelete
  10. Sedapnya ice vietnamese Coffee tu...tak pernah rasa lg ni...

    ReplyDelete
  11. kopi ais vn halal @ hochiminh yg terbaekkkk!!!!

    ReplyDelete
  12. bestnyerr kopi ais tu..ms g viet dulu xth pon ade kopi ni..huhu

    ReplyDelete
  13. looks yummy to me...klu rietta trun sana....bleh la rietta try....hehehe....eeeh banjir kan sana....didoakan mudahan masa akk ke sana dah xbanjir...and senang segala urusan...AMIN...

    ReplyDelete
  14. Kak Yan kalau ka HCMC depa ada joi cawan yang boh kopi bahagian atas tu. Selalunya kalau tempat joi kopi mesti ada joi cawan tu.

    ReplyDelete

cliks..cliks