cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Tuesday, January 8, 2013

Region Apparel Annual Dinner at Nasi Hadramot

ALHAMDULLILAH.. we r still partners in our company.. we have been together as partners  for almost 11 years since 2001. never thot we cud reach at this level. dari i anak 2 then jadi 3, sama - sama bersalin anak no 3 dengan Mem Aji Sabar, just gap 3 bulan je.. then masa dalam pantang Abang Irfan, B A C K   T O   S C H O O L season. I still remembered i just about 18 days confinement but i went to the shop coz of something. i cant remember. then Mem Sue dapat baby pun, masa kami dalam this company.. MASYALLAH.. How the Time Flies...
three of us.. the company grows and kitarang also grow - grow.. heeee especially meeeee...huuuhhh..kenapa merah sume ek.. eemmm.. ni lah theme yang di suggest kann.. follow jeee... ALHAMDULLILAH.. my abaya merah ni baru je siap.apalagi, mak bergayalah mengikut nafsu sendiri.... heee

our kids grew up together. begitu jugak our shop. dari satu branch, we moved on tambah satu lagi after 5 years, and the third one in Arpil 2012. also we manage to have small factory. takat ada 5 workers plus 1 supervisor.  what a sweet memory.. macam - macam asam garam. ada  pahit, ada manis.. kena tipu, kena kencing (dengan pekerja Indonesia), tak cukup funds.. macam - macam lahh.. but our company growing sama macam i growing. heeee....

Last week sekolah started already.. means BACK TO SCHOOL season baru je habis for our shops. as appreciation to the staffs,  last Sunday our company made an annual dinner.. but not gala one lahh.. simple.. affordable by our small company. usually we just go for lunch or dinner. that's all but this time kita buat different sikit. ini pun inisiatif dari our permanent staffs.. good jobs to Miz PiJa and the gang. Ok.. let's the pics make story mory..
the gathering sud start at 6.00PM... tapi tau - tau je lah kannn.. Malay is Malay.. lambat is normal.. i hate this.. but i also late about 15 minutes. gara - gara, abduls and Chef CiJu..if i sorang, usually and INSYALLAH tak lambat,,, tapi bila sampai almost 1/4 masih lagi di jalan... huuuhhh... 
sambil tunggu  menunggu tu, posing - posing lahh... sweet - sweet sume.. merah - merah.. sambil i mengenal my staffs.. some of them kengkadang i tak ingat nama since depa ni masuk dan keluar kerap.. ada yang baru nak kenal, the other week dah berhenti.. sebab most of them adalah temporary..and still students lagi...
see..masih banyak yang kosong kerusi tu..
couple yang baru sampai...cinta berputih di Kedai Cangiih??? amboiii... aunty dua'a kan yang terbaik.. tapi apa - apa pun, STUDY number one.. 
Mem Aji Sabar and kids.. 
Adel from Syria, the master chef of this resto.. 
After waiting about an hour, baru lah majlis bermula.. Seeee!!!! an hour.. we had our dinner then sambil menyaksikan tayangan video.. 
MASYALLAHHH... great effort.. keep it up.. i was so happy watching this video.. 
everyone looked so happy with food, INSYALLAH.. we had our dinner at Nasi Hadramot in Concorde Hotel.. Kita makan nasi arab Syria.. 
after makan, before proceeding to the next agenda, most of us went to Musollah.. then at 8.00PM we continued our program. ALHAMDULLILAH we cud use this resto bit freely sebab macam dah charted lah this place. they charged us about RM35 per head. cuma depa buka space sikit to public. yang lain kitarang conquered... ok..look at our food..

Ice Lemon Tea

plus Mandy Chicken

also ada sikit Lamb

complimentary Arabic Coffee. but i cant take it.. too tight plus ada spice lah dalam dia. tak tertelan mak.. heee

and ada Baklava.. i loveeee Baklava..

sponsored by Chef CiJu.. sebab ni lah dia lambat.. 
this was among the programs held during our gathering.. siap ada sketsa.. the topic about customers nak tukar barang tapi TAK BAWAK RECEIPT.. heee.. lawak depa... 
ini sebenarnya Cabutan Nombor Bertuah.. My bujang dapat hadiah dari Mommi dia.. tak lahh.. i sampaikan.. he worked with me.. rasa cam ne susah cari uang yah... tapi bila dia sengkek, terus mai kat i, senyum - senyum... mintak simpati.. heeee.. Plus minus sebulan kerja i think dapat lah dia gaji amlost RM1K gak lah.. i pun tak amik tau sangat.. dan katanya dapat beli buku teks.. ALHAMDULLILAHHHH...:-)
Mem Sue, beri sedikit ucapan.. 

hee.... potential workers for Kedai  Canggih... INSYALLAH... Abang Irfan and Mem Aji Sabar's sons.
Almost at 9.30PM, and the program pun almost selesai. so photography session.. apa lagiii..
ini lah family kecil REGION APPAREL SDN. BHD. plus our own families.
masa kami gambar - gambar tu, staffs Nasi Hadramot pun sama nak gambar.. so layan je lahh.. Ini Mr Wael from Syria. 
Ini Adam from Sudan. still studying in Madinah University di Plaza Masalam. just look at Abang Irfan tuu.. siap baring - baring.. 
Kedai Canggih Shah Alam staffs. Sebenarnya ada ramai lagi, tapi ada yang dah balik kampung, ada yang tak leh ikut sama di majlis ini.. 
Kedai Canggih Bukit Tinggi's staffs. Miz Ella yang berdiri no 2 dari kiri di belakang tu kerja dengan kami since she was in Standard 6.. memang masih bawah umur kan.. but dia kerja part bahagian belakang as tukang lipat.. now she's kalau tak silap i dah berumur 16/17.. i tak ingat.. but all of them ni kerja waktu cuti sekolah jee.. cari duit masa cuti.. 
ini K e d a i   C a n g g i h   P u t r a   H e i g h t's staffs. most of them waiting for SPM.. 
Ini kami with family. tapi my kids 2 tak ada di sini.. 
 me, and Abang Luqman, and Miz PiJa. Maybe depa ni pengganti i nanti.. In future?? INSYALLAHHH..
time to go, but still some masih nak amik gmbar.. tak lepas kan peluang nak gambar with Nasi Hadramot staffs. from left, Younis from Rep of Chad, student gak, Mr Wael, Syrian, besides me Mr Husam, Syrian, belakang Miz Pija, Adam from Sudan, and Muhammad Ibrahim from Egypt. Sebenarnya we all dah selalu makan kat sini. tu lah most of them we all dah kenal.. great to know them..ALHAMDULLILAH.. 

Ok... tu lah cerita kami last weekend. great gathering. great moment. i know Miz PiJa and the gang penat. but i m sure they happy coz they made this gathering awesome.. As one of the directors, i nak mintak maaf to all the staffs.. ada yang dimarah lahh, ditegur but all those untuk kebaikan semua.. INSYALAH diizinkan ALLAH kita akan bekerjasama lagi.. terjalin ukhwah..AMEEN..
*********************************
Volume 3, Book 44, Number 666 :
Narrated by Abu Musa
The Prophet said, "When the people of Ash'ari tribe ran short of food during the holy battles, or the food of their families in Medina ran short, they would collect all their remaining food in one sheet and then distribute it among themselves equally by measuring it with a bowl. So, these people are from me, and I am from them."








29 comments:

  1. Salam kak yan.
    nampak meriah dan semua org happy join dinner..
    semoga bisnes kakyan terus maju jaya.amin

    ReplyDelete
    Replies
    1. assalam dear..

      thanks for the dua'a..insyallahhh...

      Delete
  2. alhamdulillah..semoga bisness kak tambah maju ye.
    makanan pon sedap2...mesti kenyang mkn nasi mandy tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdullilahhh...rezeki bersama...


      food mcm biasa lahh..sedap..

      Delete
  3. bestnyer gathering ni..makan ramai2 baru syokk.;)

    ReplyDelete
  4. {n. Ziyan..Tak ada ambik orang pencen ke...boleh gak cari duit untuk bli tiket AA

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah semoga bisnis akak terus maju...

    ReplyDelete
  6. Mesti mahsyukkkkkkkk kan kak bisnes masa musim nak bukak sekolah hari tu...hihihi...saya pernah impikan nak ada bisnes macam ni...:)

    Cute gila cupcakes chefciju buat!!

    Ni hadramot sebelah Concorde Shah Alam ke kak?

    ReplyDelete
  7. yan. pekerja tu asset. suka tengok yan layan pekerja. depa rasa dihargai. mudah2an berkat doa semua, bisness bertambah kencang..

    ReplyDelete
  8. masa awal join blog akak nih dana tak sangka tau kedai canggih tu org pontian yg punya..bangga tau

    bgs betul akak,banyak bg peluang pd student2 even sekolah rendah utk tambah pendapatan ngn keje kt kedai akak... kalu ada kedai akak kt area2 wangsamaju dana pun nk keje part time kt situ tau... tambah duit dpur hehehe...

    semoga kedai canggih akan tambah maju lg dimasa akan dtg, amin

    ReplyDelete
  9. seronok tengok staffs akak, sporting seh...

    ReplyDelete
  10. Salam. Bangga sgt org Melayu berjaya gini... Alhamdulillah.. Sejak tau akak owner Canggih, kita beli suar skolah Canggih utk Junior... Keep it up!

    ReplyDelete
  11. Seronok, meriah dan semuanya nmpk ceria :)
    Semoga perhubungan akk antara staff berkekalan selamanya. Majikan yg baik pastinya akan dikelilingi dgn staff yg baik dan jujur serta amanah, InshaaAllah.. semoga perniagaan yg akk jalankan akan terus berkembang maju dan berjaya hendaknya..amin.

    psst.. ada jawatan ksg x? kita nk kerja dgn akk la hehehe... gurau je :)

    ReplyDelete
  12. Sangat bangga tgk org melayu kita berjaya dlm bisness..moga lebih maju

    ReplyDelete
  13. dah lama sama tak makan baklava. dulu masa keja kat bahagian postgrad, student pak arab slalu bagi

    ReplyDelete
  14. buka lah kat kajang or bangi boleh tolong jaga and join annual dinner. hihihi.
    syabas org kukup. Alhamdulillah rezeki bertambah-tambah.

    ReplyDelete
  15. Selamat bertmbh maju yan...:)
    Org tgk seronok kerja sendiri ni tapi i dah tgk how my hubby running hid own company....huhuhu not easy kannn
    So i mmg salute lah dgn u yan...
    All the best to u n the rest of ur team

    ReplyDelete
  16. As salam Kak Yan,

    Lama Marya tak menyinggah! Masih poning2 lalat lagi ni! hikhikhik... Whatever it is I'm very proud to have such a successful businesswoman like you... looking forward to meet you & maybe we can have sweet conversation over a cup of tea! insya'ALLAH one day ya sis :)))

    ReplyDelete
  17. Assalamualaikum k.yan..Firstly..mabruk alaik,perniagaan bertambah maju..alhamdulillah...semoga terus maju dan dirahmati Allah..:-) 2nd- sangat gorjes memasing dengan pakaian warna merah hitam tu..i likee....hehehhe....3-akak ni memang boleh duduk arablh...suka mknn arab...4-kalau dil balik cuti bolehlah hubby atau dil keje sampingan kat kedai bukit tinggi...cari duit poket....haha..boleh ke?:-) takecare kak..

    ReplyDelete
  18. alhamdulillah..
    semoga terus sukses ye..

    **mmg nampak sis seorang yg komited dlm bisnes..

    ReplyDelete
  19. Alhamdulillah... semoga Yan dan kawan-kawan akan lebih berjaya di masa depan. Suka tengok senyuman-senyuman gembira you all...

    ReplyDelete

cliks..cliks