cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Friday, January 4, 2013

Kelantan Delights in Subang Jaya

I nak story about my lunch with Chef CiJu, My Mommi, and My Daddi recently before we went to Sabah. Not purposely  had lunch kat sini pun.. this was because we had problem with our water supply. so, itu yang keluar dari rumah. thot nak pegi Subang Parade untuk beli something before ke Sabah.. Kebetulan masa sampai di area ni, terus teringin nak singgah kat sini.. 
 maka singgah lah kami di sini. 
 the open air dining..kat sini selalunya depa  makan waktu malam lah kan.. kalau tengahari mau berpeluh...
 the interior. memang spacious.  masa kami masuk tu, tak ada guests lain pun.. half way kitarang makan baru ada 2 3 orang masuk.. depa kata, kalau malam baru ramai orang makan..
 the interior banyak guna wood. memang cantik.. 
 Ok guys, tengok kan menu dia yeee...
pelayan yang cukup melayan kami.. sukaaa...
 suka bau lilin serai wangi tu..
the Tom Yam.. at first My Daddi complaint that the Tom Yam was tooooo hot.. once depa dengar, depa took back and brought the new one with very mild hot.. ok lahh..
 Chef CiJu took Oxtail Soup.. sedapp.. 
 i took Nasi Tumpang.suka sangat..
 ini lah rupa Nasi Tumpang ni..berlayer - layer..
 Mixed Vege.
 Ayam Percik.
 Teh Goyang. i punya.. sukaaa..
 Chef CiJu punya..
then we went for dessert. well kalau food Kelantan ni kannn... memang about dessert ni kiranya marvelous lahh..
 we took pulut derian.. MASYALLAHH.. sodap weeeiiii...
 and Sago Gula Melaka.
Okkk..now kita tengok orang yang menjamu selera tu yeee..heeee..
 My Mommi suka with the decoration in this restaurant. 
 My Daddi loved all the food.
frustrated kalau mintak tolong orang ambik kan gambar with my camera.. selalu blur je.. but anyway, thanks to the waiter yang berusaha mengamblnya.. 
 asyiknya makannn..
 kami pun keasyikan lah berrgambo.. semedang tak ramai guests kat situ..
boleh menyelit kejap??? heee..
then lepas makan, kami terus ke Subang Parade.. we parked the car at Subang Parade.. so, just crossed je..for me,  the food recommended lah.. plus minus macam menu kat Belanga lahh.. Kelantan food. but it's already commercialized. nak kena match lah kan dengan tekak orang Malaysia.. anyway,  bit pricey lah.. but  we must know lah kann.. we have to buy the environment, the interior, and also the name..senang cakap, ada duit makan, tak de duit jangan.. easy rite.. (please dont be too judgemental  about my makan place. mengingatkan i supaya ingat org susah, i hargai, but bukan perli.. i know when n how to sadaqah...always berdua'a to ALLAH agar sentiasa melunakkan hati i and family esp kids supaya sentiasa bersadaqah.. peace..) yeee.. anyway, location ada kat bawah ni.. for those yang tak tau yeee..just wanna share with you guys. 



SUBANG JAYA BRANCH:
Ground Floor East Wing
Wisma Consplant 1
No 2 Jalan SS16/4
47500 Subang Jaya 

GENERAL LINE
+ 603 5611 7845
OPENING HOURS 

Daily  11am - 11pm
 ************************************************
Volume 1, Book 1, Number 1 :
Narrated by 'Umar bin Al-Khattab
I heard Allah's Apostle saying, "The reward of deeds depends upon the intentions and every person will get the reward according to what he has intended. So whoever emigrated for worldly benefits or for a woman to marry, his emigration was for what he emigrated for."

32 comments:

  1. ok noted! gmbr last tuh bru nmpk dah location die kt mne. btl2 hadap sbg parade. nmpk sedap. harga ok ke kak yan?

    **erm tang bwh skali tuh x suke tuh. alhamdulillah masih ade yang ingat mengingatkan. tapi rasa2nya masing2 tahu benda basic. besar periuknya, besar plak keraknya. sama jgk kalau k,yan bsar belanja,insyaAllah k.yan jugak ber sedekah dgn nilai yang k.yan belanja kat sini.

    beb sronok tgk sesama saudara islam berjaya, insyaAllah boleh bantu yg susah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanti boleh lah pegi situ ye..:-)

      tak pe lah BEB...yg penting diri kita..

      Delete
  2. best2..nens suke makanan kelantan..sedappp..
    tempat superb cam otel 5 stars je..;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah kann.. mcm hotel gak lah... sedap pun memang sedap..

      Delete
  3. harga menu tuh camne kak? akak selalu kan rajin bg harga sekali, senang dana nk review utk mkn kt situ2 blh bajet heheh...

    tgk hidangan sume mengiurkan, dessert dia msti terbaik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sometimes akak rasa nak letak, but sometimes rasa malas bila ada suar2 yg kata akak menunjuk2. tu yg kengkadang macam malas.. anyway nanti akak tulis lain ye.. yg ni akak makan plus minus dalam RM200 lebih lah..

      Delete
  4. setuju dgn FM....
    seronok dgn kehidupan Kak Yan.......memberi dan menerima..... merasai dan menikmati....... insyaAllah...kebaikan akan dibalas dgn kebaikan dan kemurahan...kerahmatan dan keberkatan hidup.......
    remy respect sangat.......

    btw.... nasi tumpang tu buat remy nak tumpang kak yan makan jer.....he3

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ Remy.. mudah2an ALLAH sentiasa merahmati kita.. apa yg kita beri harap2 ALLAH berkahi.. INSYALLAH..


      sedap nasi tumpang tu Remy..akak memang suka.

      Delete
  5. Lain orang lain caranya selagi kita sentiasa mensyukuri rahmat yang esa itu sudah mencukupi.

    Kak Yan bab makan2 or belanja2 nih sendiri mau ingatlah, tepuk poket tanyalah selera. Tak boleh la nak ikut2 orang tapi sesekali nak gak pergi makan tepat cam tu tak salah manjakan diri lepas penat kerja.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Exactly Aina.

      hee... tepuk pocket sendiri ye.. pandai2 lah kan...

      Delete
  6. Cantik decornya. Waiter pun pakaian dia kellas gitu.
    Makanan pun nampak boleh tahan.

    ReplyDelete
  7. best kan kalau dapat makan di restoran yg cantik, servis yg bagus dengan juadah yg sedap... bayar mahal pun puas hati

    ReplyDelete
  8. bestnya, dan yg paling best diaorang boleh tukar ye bila kita komplen agak pedas, bagusnya

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lahh.. ye lahh..dah service kena baik lah kannn..

      Delete
  9. suka ngan bubur tu sis...rasa nk pegi je ke sana tp jauh...hihi

    ReplyDelete
  10. [enah makan sekali zamaan dulu time ada kat klcc, pastu hilang dah, dia buka dekat sooka sentral, sekarang ada branch kat subang, balik boleh pekena ni, lagi2 nasi tumpang tu kak yan

    ReplyDelete
    Replies
    1. memula memang ada kat KLCC...masa this both husband n wife masih bersama. once depa berpisah, ex husband buat Kelantan Delights, and ex wife buat Belanga. Ex wife kawin dgn Ustaz Ismail Kamus.. itu yang akak tau lahh..

      boleh kita gi sama2 tuuu..hee

      Delete
  11. besar restoren dia..dah macam muzium pulak, hehe

    ReplyDelete
  12. salam,k'azian..selalu duk jeling je kedai ni time lalu,ahahah!!inshaaAllaha kan ke sana jgk satu hari since we ollsss pun pncinta kelantan food..salm kenal ye,kak..jmputla follow kmbali :)

    ReplyDelete

cliks..cliks