cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Loading...

Search here too

Friday, January 11, 2013

Abang Irfan Accident

ALHAMDULLILAH.. Friday hari ni... About a week plus dah sekolah.. i nak cerita about cerita cuti sekolah baru lepas.. aduiiii...ini lah my hero.. macam - macam hal dengan dia ni.. and i noticed mostly problems happen masa i tengah busy with my shop.. selalunya waktu bulan December.. about 4 years ago, dia  patah tangan.. patah dua tu..jadi on 27 December.. siap warded lah kan.. di DEMC. then again this year, 30 December dia jatuh basikal..
tu yang benjol di dahi.. we didnt see masa dia jatuh tu.. hanya dengar cerita dia.. but he told us dengan rasa takut - takut.. macam - macam version sebagai cara mengelak lahh.. takut kena marah... i told him, dia jatuh tu pun i  rasa marah.. tapi tak lah sampai pukul - pukul.. sebab rasa kesal  je.. yelah Hubby baru belikan depa new bicycles. yang Abang Irfan pun belum mahir sangat.. pasti ada jatuh punya..then Hubby siap belikan helmet for both.. dah namanya Muhammad Irfan.. but never expect akan jadi sampai cam ni.. CiLi lak buat joke.. tengok lah gambar atas nii.. macam flower horn. 

Habis cerita jatuh tu, ALHAMDULLILAH dia tak de apa - apa complaint lah.. demam ke, muntah ke.. but then bila esoknya waktu malam, muka dia sikit bengkak, terus i went to see a doctor.. ALHAMDULLILAH doc cakap dia ok je.. 
Ini lak lepas semalam nya tu.. i kat kedai, and Chef CiJu sent whatapps tunjukkan mata dia merah dan agak biru - biru.. aduiii.. seram lak i jadinya..berkejar - kejar lah i balik dan terus bawak dia ke clinic.. since hari ni new year, sure banyak clinic tutup..
 kami langsung ke DEMC..
sampai kat sini 5.35PM.. tengok adalah dalam 10 patients. i tanya ada berapa doctor.. the nurse tu cakap ada 2. i think ok lah kot.. tunggu lah kami.. then about 30 minutes, number dipanggil.. i thot jumpa doc.. laaaa... macam ada screen pulak.. assistant doc amik temperature then suruh kitarang duduk balikk.. tunggu..tungguuu...tungggu.. almost 30 minutes menunggu, i dah mula panas.. awat lama sangat.. i tanya kat nurse tu lagi.. "dik, berapa lama lagi nak kena tunggu ni?". Dia jawab, "tak boleh nak janji lah kak..".. huuuhh.. ada 10 patients lagi katanya.. goshhhh...i congak mencongak... kurang - kurang ada lagi 2 jam i akan duduk situ. sedangkan at first intention tu tadi cepat - cepat ke DEMC sebab nak cepat lah kan. spital perebet lah katakan... bukan spital gomen..bila Hubby dengar je, terus dia cakap, jom keluar.. 

mencari clinic hari cuti, memang susah.. akhirnya ke Klinik Baharuddin di Seksyen 2. ALHAMDULLILAH.. ada doc. dan terus masuk jumpa doc.. doc checked Abang Irfan, and she confirmed that he's ok.. ALHAMDULILAH.. just tak buat X-Ray je.. doc said no need since no symptoms of blood clot in head.. bengkak di muka Abang Irfan just macam bengkak biasa lahh... ALHAMDULLILAHHHH.. lega.. 
ini rupa Abang Irfan after 5 days of the accident.. ini bila dah rambut dipotong.. if not, he cud hide the scar with his fringe....heeeeee... ooooo anak ku.. memang hebat.. memang lasak.. amat lasak.. mudah - mudah semakin besar semakin bertindak wajar.. tak nak lagi ada cerita end of this year.. pleaseeee...
************************************
Volume 2, Book 13, Number 3 :
Narrated by Ibn 'Umar
While Umar bin Al-Khattab was standing and delivering the sermon on a Friday, one of the companions of the Prophet, who was one of the foremost Muhajirs (emigrants) came. 'Umar said to him, "What is the time now?" He replied, "I was busy and could not go back to my house till I heard the Adhan. I did not perform more than the ablution." Thereupon 'Umar said to him, "Did you perform only the ablution although you know that Allah's Apostle (p.b.u.h) used to order us to take a bath (on Fridays)?"

46 comments:

  1. assalam k.yan..salam jumaat..terkejut dil memula tengok kat vloglist dil..terus klik cepat2..alhamdulillah dah sihat..ank bongsu kak..mmg lasak lain mcm..adik dil pun dulu setiap nk raya ada je...sampai mak pnh kata kalau adik hilang senang je,cari budak yang penuh parut...hehehhe..dh beso.brulah santun skit....k.yan..dil suke tngok snyuman abg irfan tu,buat geram je..budak cerdik....:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam Dil..

      ALHAMDULLILAH dil.. dia ok dah.. mmg dia macam2 parut ada kat badan dia.. tu lah anak koret i tuu..

      Delete
  2. Adeh, ngeri nye tgk benjol....! Rambut tocang daa mcm Jepun.. Boboy ni mmg lasak, ya? Thank God semer ok, kak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee..dia selamba je Nai. but ALHAMDULLILAH..till now he's ok je..

      Delete
  3. Nama pun budak lelaki dalam usia macam ini pulak tu biasalah Yan. Apa lagi dapat basikal baru mestilah nak test power.. Insya-Allah tahun depan tak lagilah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah kak..yg abah dia pun pakai manja kan je..beli anak lah katakan...busy sgt...tu yg beli depa nak terus dibelikan.

      Delete
  4. Ya Allah..besarnya benjol kat dahi Abg Irfan kak...hihihi..mmg ala ala ikan flower horn tu..:P

    Selalunya head injury ni kena watch out for symptoms of internal bleeding within the 1st 24hours: muntah, pengsan, sawan, bleeding from nose/ear, severe headache...

    Lambat gila servis DEMC ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdullilah tak ada apa2..syukur je lahhh...


      only demc the nearest...if ada lain sure akak dah pegi...salam pun agak.jauh..

      Delete
  5. Smoga abang irfan cepat sembuh ye.....yg penting x der kecederaan teruk!

    ReplyDelete
  6. Laa... bukan main besor benjol. Cepat baik la Abg Irfan yea...

    ReplyDelete
  7. kalau takde tanda, bukan anak jantan, yan..
    biarlah anak jantan lasak, kalau lembut, lagi susah hati
    alhamdulillah, takde yg serius..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu anim...risau kita dibuatnya nnt..

      now ok.dah.parut je lah tinggal.

      Delete
  8. hehe...itu lah kak, kelakar pun apa, rasa nak marah pun ada, besar betul benjol dekat dahi tu. biasalah, anak lelaki memang buas. semoga irfan cepat sembuh yer, pasni hati-hati sikit waktu main :)

    ReplyDelete
  9. adoi sakitnya..selalunya budak lelaki kreatif tu terlebih sgt..

    anak buah saya mcm tu jugak..patah sana patah sini..

    ReplyDelete
  10. kalau anak basikal risau juga..takut jatuh...kasihannya tengok abg irfan...nasib baik tak apa-apa...

    ReplyDelete
  11. aduhai,bengkak sangat nmpk nyer tu..alhamdulillah dh semakin pulih kan..
    sy pun wat monthly checkup kat DEMC..bak kate akak, spital feveret ni mmg ramai sangat org ler... tp bile dh ade appointment, tak tgu lame sgt cuma bile time nk amik ubat...mak aiiiiiiiiiii ramai giler yang menunguu...adehhhh

    ReplyDelete
  12. Kata orang, anak jantan takda parut tak macho laaa.. hehehe Irfan Irfan.

    ReplyDelete
  13. Anak2 makchaq pun sama masa kecik2.. lelaki perempuan serupa.. tapi yang paling teruk yg no 3, benjol retak, patah, terseliuh.. semua merasa..

    ReplyDelete
  14. alahai...mcm2 hal ye hihi.. bebudak gitu ler kak..x kira boy or girl x sah kalo tak tinggalkan cop kat anggota bdn..ada saje yg di buatnya huhu... alhamdulillah x ada apa2 kecederaan yg serius. Biar lasak masa kecil..InshaaAllah besar nnt baik je budaknya :)

    ReplyDelete
  15. Ni barulah dinamakan anak lelaki.....hehehe

    ReplyDelete
  16. Subanallah.. seram juga tgk bengkak dan benjol di dahinya tu.. Alhamdulillah takde apa2.. budak lelaki mmg lasak sikit.. anak saya pun gitu..

    ReplyDelete
  17. mak mana lah yg tak marah tak kecut perut kalu anak nyer lebam bengkak2 gitu kak... kite bkn nk mrh sbb apa, sbb kite syg kt dia kan... boleh thn beso gk bengkak tuh kak, tp alhamdulillah dh ok... muke yg after 5days tuh nmpk dh hepi balik dh la hehehe

    ReplyDelete
  18. adoiii..sakitnyer..benjol betol kepala die tu..seriau tgk..

    ReplyDelete
  19. aduhai mcm flower horn pula dak irfan ni.
    moga dah ok.

    ReplyDelete
  20. Aslmkum sis Yan.
    teruk juga bengkak itu......nasib baik tak apa2...moga Irfan cepat sembuh

    ReplyDelete
  21. Hi Yan. Boys memang tak boleh duduk dia and always have surprises for us.. Same with mine. Baru 2hari jatuh basikal bercalar2 siku and lutut, then jatuh pulak kat sekolah, running lah kan sebab diaorg ni mana tau jalan kaki elok2.. LOL

    Good to hear your son dah baik.

    ReplyDelete
  22. semoga anak akak cepat sihat..DEMC tu memang kadang-kadang lembab..dulu bawak anak pergi situ pun kena tunggu lama..ada gak patient lain angkat kaki pergi tempat lain..

    ReplyDelete
  23. kalau dah nama budak lelaki pasti tidak sah kalau tidak luka-luka nih kak kan...huhu semoga anak akak tuh cepat sembuh lukanya...amin...

    ReplyDelete
  24. Moga irfan cpat smbuh....tpi anak lelaki mmg biasa la dgn kelasakkan...cuma diharap, lasak lasak pown, biar la xde kecederaan....

    ReplyDelete
  25. moga cepat sembuh anak kak yan ...
    lasak bebenor ni...tp tak nangis plak dia kan...hihi

    ReplyDelete
  26. Aunty doakan Irfan cepat sembuh. Jangan lasak2 sangat tau

    ReplyDelete
  27. Kesian Abang Irfan. Alhamdulillah dah ok. Bocah lanang, tak mengapalah tu, Yan. Nanti bila naik motosikal pula, dia akan lebih berhati-hati. Agak-agak beri tak dia naik motosikal bila remaja?

    ReplyDelete
  28. Biaselah tue, cabaran kehidupan... Syafakallah.

    ReplyDelete
  29. Besar jugak benjol kat muka abang Irfan ya...sian tengok.. Semoga cepat sembuh...

    ReplyDelete
  30. dun wori ziyan..is a part of growing up!!! mmg happening anak mu ni..tumit rabak...tangan patah..kpala benjol...dah lepas ni ok lah...

    ReplyDelete
  31. masyaAllah kak.yan.. dasyat nye la abg irfan kene. seriau nengok nye. bukan seriau ape, seriau kalau2 jdi ape2. nauzubillah. tak penah fm tgk sbesar tuh bengkak nye. anak hebat! insyaAllah. dah la tuh muke plak start membengkak.. laillahainnAllah.. mmg betol2 hero. alhamdulillah xde apa2. cemane tah fm x dpt pon latest update dr k.yan kat my blog. isk..

    btw suke gile bace word kak yan tang 'dah namanya Muhammad Irfan'
    lol

    ReplyDelete
  32. aduhh kak ..
    anak lelaki kan
    lain macam sikit lasak dia
    sib baik x serius .. huhu
    macam zahrien , kalau tgk kaki dia .. habis semua calar balar huhuh

    ReplyDelete
  33. semoga abg irfan cepat sembuh...lepas nie kena lebih berhati2........
    jgn lasak sangat tau!!!

    ReplyDelete
  34. looorrrrrr.... kesiannya dear prince ni... get well soon...

    ReplyDelete
  35. Susah hati dgn kelasakan anak lelaki kan sis... tapi tak macho la kalau tak jatuh langsung hehe... takpe dia hero... moga cepat sembuh ;-)

    ReplyDelete
  36. Saya pun masa sekolah macam2 luka dan parut dapat kumpul kak. Hehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

cliks..cliks

Share it