cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Thursday, January 24, 2013

Even sakit, sempat singgah AROMA'S CAFE, Seksyen 7

Recalled story A b a n g   I r f a n   a c c i d e n t tu..we went one clinic di Seksyen 7 lah.. macam clinic panel kami lah. hee.. sebab kami memang akan ke sini sentiasa even bukan panel sebenarnya...di clinic ini lah our first doc yang kami jumpa..
Ok.. i bukannya nak cerita pasal clinic tu lahh.. yang i nak cerita adalah pasal one resto ni.. 
Lepas checked dengan doc, ini budak sudah lapar.. then terus kami nak cari makan... just next to the clinic i noticed satu new resto.. jomm kita ke sana..
 ini namanya..AROMA'S CAFE..
ada WiFI lagi.. Nowadays ini paling mustahak kalau cari  makan place kan..
clean, spacious..
jom kita tengok apa we all makan..
starter we took popia.. sedap gak lahh..
requested Abang Irfan nak makan Soup with Garlic Breads. Licing..
Hubby took this..Forgot the name lahh..Not bad kata Hubby...
i took Fish and Chip..Not bad also.. But tak habis i makan..
My Hubby ni jenis suka sangat sate. nampak depan resto tu ada stall sate.. apa lagiii.. order lahh.. tapi not really recommended lahh.. kureng sikit.. Anyway, price di sini boleh tahan lah... affordable.. I nak jawab pertanyaan seseorang last time. why i tak letak lagi price for food.. hari tu ada yang cakap i nak menunjuk2.. tapi sebenarnya just wanna share about food kat sini.. sebab tu lah i dah tak letakkan harga for every food . but  anyway, i will do again in future.. nak check receipt now pun agak susah sebab dah banyak dibuang. heee.. 
************************************
Volume 7, Book 65, Number 296 :
Narrated by Suwaid bin An-Nu'man
We went out with Allah's Apostle to Khaibar, and when we were at As-Sahba', (Yahya, a sub-narrator said, "As-Sahba' is a place at a distance of one day's journey to Khaibar)." Allah's Apostle asked the people to bring their food, but there was nothing with the people except Sawiq. So we all chewed and ate of it. Then the Prophet asked for some water and he rinsed his mouth, and we too, rinsed our mouths. Then he led us in the Maghrib prayer without performing ablution (again).

10 comments:

  1. woaaahhh... best nya kat kl/sel ada memacam kedai makan.. takpe takpe nanti pi sana lagi nak hantam banyak2.. sini yg ada s/recipe, burger king, big apple donut, mcd & pizza hut je.. huwaaaaa.. kak yan kalo makan best2 ingat si mulan ni ya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak peee.. nanti kita jumpa ye.. akak bawak je kat mane awak nak makan.. semua kedai ni dalam area rumah akak je..INSYALLAHH..

      Delete
  2. Myself kak selalu lupa harganya... Heheh.. Kalu akak letak, at least bleh bagi info kat sapa2 yg terasa nak try.. Myself x pnh rasa org menunjuk2 pon kalu letak harga.. Cintoh, kalu kita pegi tempat murah, letak harga org tak bising. Tapi pegi tempat mahal, letak harga apasal lak jadi menunjuk2.. Kaaan? ^_^

    ReplyDelete
  3. Yang penting niat untuk share info pd org kan...

    ReplyDelete
  4. Not bad jugak harga promo set dia tu kan...boleh cari kedai ni...tak perasan pulak walaupun kerap jugak lalu seksyen 7 tu...

    Abaikan aja la kak org kata...mulut manusia ni bukan macam tempayan boleh ditutup...baik letak harga, senang nak rujuk :)

    ReplyDelete
  5. salam kak yan. yess agree sblm ni perasan entri makan kak yan ada letak harganya sekali, baguslaa for info yang berhati tak elok je fikir ke lain :)

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum Azian

    kalau saya suka letak harga
    jadi bolehlah saya membajet...he he (takut kena basuh pinggan)

    Salam Maulidur Rasul

    ReplyDelete
  7. salam kak yan...nice restaurant tu ...nampak spacious...... salam maulidul Rasul utk kak yan sekeluarga....

    ReplyDelete
  8. Aihh..yan..letak je harga tu..i nak tahu ni boleh compared dgn resto lain..dan jgn lupa letak tahap kesedapan makanan tu sama.. :-)

    ReplyDelete

cliks..cliks