cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Friday, November 2, 2012

Hadramawt Restaurant - Yemeni Food

Since Sunday rumah i tak ada penghuni lain selain I, Abang Irfan and Bibik. Sebabnya Hubby outstation till Wednesday, Abang Luqman and Abang 'Imran went for camping, Chef CiJu berkampung di Pontian. Mati kutu kejap. Then kelmarin Abang Irfan pun tak school.. Heee..monteng.. So, in the afternoon i dating dengan Abang Irfan. We all ate out. Nak tau ke mana?? We all  ngappp nasi arab di Hadramot. Yemeni food. Ada sesapa baca tak history owner resto ni dalam paper Mingguan Malaysia kalau tak silap i.. Dah banyak kali ulang alik - ulang alik depan resto ni.. Baru kelmarin menjadi.. Nak buat comparison amomg arabic resto lah kan.. Maka makan lah we all berdua di sini..

Nak tau di mana resto yang kami makan.. Alaaaa... kalau u all lalu depan Concorde Hotel, Seksyen 9, Shah Alam, bangunan resto ni bersebelahan dengan this hotel. Entrance nya pun memang kena lalu depan hotel. Sama parking lot. Amik ticket dan terus parking depan resto. Kelmarin i pi sana tu, tak ada ramai customer pun. Maybe bukan time lunch dah. so parking senang sangat. Ticket RM7.00 ye..Iya lah parking hotel katakan..
This resto nampak dari main road pun. The building on the left side of the hotel. 
chandelier nya mak aii..bosa bona. 
simple je interior nya.
tak de meja ala 2 padang pasir like Sahara Tent.
jom tengok apa yang kami berdua ngap.. 
 We took Arabic Tea with Mint.. One pot ni RM15.00. Abang Irfan memang suka arabic tea.

sambil menunggu tu sempat lak dia beronline.. sabaq je.. ikut kan je lahhh.. 
 Mix Appetizer. Ini S serve tau.. Pun amat banyak tau.. RM20.00
 My choice - Mandy Lamb RM26.00.. Walaweiiii.. Superb lamb diaa....
 Abang Irfan requested this. Spaghetti with Bashamil RM32.00 really big portion weiii...Abang Irfan tak habis makan pun. Siap tapau bawak balik.. Makan lagi kat rumah.. 
Nutella KitKat Salad RM29,00 Also big portion. Masa nak makan ni terus Abang Irfan kata..Ibuuu...ini fruit lahh.. kita makan ni dulu patut nya... Heee.. habis tuuu.. i tak perasan pun. Yang Abang Irfan tu excited sebab ada KitKat and Ice Cream.. Well, dah terhidang depan mata tu, MAKAN JE LAHHHH.. heeeee...
 So tempting for him.. dah tu tak habis punn.. I prefer kalau depa bubuh Vanilla Ice Cream instead of Chocolate.
Bila dia dah tak terhabis makan spaghetti tu, dia terliuq kat my Mandy Lamb. I pulak memang tak terhabis makan nasi tu.. Banyak.. So, Abang Irfan yang habiskan.. Then tak cukup you.. So i mintak nasi tambah..Kusss semangat bujang i ni..
Nak tau kenapa i show this. nampak bag yang merah tu.. Penuh duit you.. Terus i teringat dalam my handbag i tu tak banyak sen lagi.. Maybe around RM300 je.. Ingat kan nak keluar kan duit sebelum makan.. tup - tup terlupa.. Langsung i tanya, Ifan banyak bawak duit ke.. Terus dia cakap, Ibu nak pinjam ke.. heeee.. I cakap, boleh ke??? Bolehhh.. nak berapa?? Sekali i jenguk pocket tu ada dalam RM200.. So i pinjam lah RM150..takut - takut over budget..Heeeee...
We enjoyed our food. really kekenyangan.. I bayar. ALHAMDULLILAH just RM220 plus 10% tax. Sebenarnya i tapau lagi 3 portion Mandy Lamb. But nasi tambah tadi tu, we all dapat FREE.... sukaaaa..
Tadi i cakap parkingnya sekali masuk RM7.00 kan.. Tapi bila makan di sini dan park kat sini,  u dapat FREE parking. Bagi ticket ini kat depa dan depa bagi you RM5.00.. Ok sangat lah kannn..
Lepas makan, this mamat requested nak ke SACC. Nak main games.. Maka ke sana lah i.. I tinggalkan dia kejap di sini for 30 minutes.. Layannn..then dia kata nak ke MPH.. layan gak.. Masa di MPH i felt uncomfortable.. Rasa nak pitam.. This rasa  i dah rasa almost a week. What happen to me??? Masa i tinggalkan Abang Irfan bayar kat counter tu, i terus duduk kat bench, and i blacked out. Luckily ada sorang girl ni bantu i.. Nasib baik tak jatuh.. Abang Irfan memang panic. 

Bila dah okay sikit i pun ke Kak Timah and this all lovely girls bantu i ke sana. Baring for awhile then i drove back. On the way back tu, Abang Irfan diam je. Dia macam trauma je i noticed. I asked him why.. He kept silent. Then i tanya lagi.. Kenapa diam.. Ifan takut ke.. Ifan takut Ibu mati? You know what happen?? Dia menangis tersedu - sedu sambil cakap Ibu jangan mati dulu lahh.. Sayu je i rasa.. Siap promised me tak nak nakal - nakal.. Heee..sian pulak i tengok dia.. Ingat next week i nak ke hospital lah. Nak buat check up.. Maybe my low blood pressure agak teruk or ke high blood???Dua'a kan i ok je ye.. Banyak benda nak kena settle nii..Haiii.. tu lah cerita kelmarin i...
*************************************
Volume 2, Book 21, Number 223 :
Narrated by 'Aisha
Allah's Apostle used to offer eleven Rakat and that was his prayer. He used to prolong the prostration to such an extent that one could recite fifty verses (of the Quran) before he would lift his head. He used to pray two Rakat (Sunna) before the Fajr prayer and then used to lie down on his right side till the call-maker came and informed him about the prayer.

54 comments:

  1. You take care, kakak.. Slow down a bit. Or might be the diet?

    ReplyDelete
    Replies
    1. i dah stop sd II. mmg tak sesuai dgn i..tq dear..

      Delete
  2. Isk k.yan ni.. Risau plak kte baca. Dah la dgn si baby Irfan je akk dating. Take care k.yan. InsyaAllah tak de apa2. Memang musim kot. Sekaran ni pon beb tgh on9 kt hosp, hubby warded sbb pening2 lalat n demam2. Musim katenye. Alhamdulillah tak ada apa2. Jaga kesihatan ya? Sayu dgr Irfan nanes. Ke sebab kambing tu k.yan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyallah dear.mayb low blood akak lahh..u pun take care hubby tu...

      irfan mmg like that..so concern..heee panic tul dia.

      Delete
  3. hmmm.. kena g check gitu. tuhlaa mungkin lamb tuh kots. anak yg baik, kak. dah pandai pikir sendiri n ada strong bond ngan mamanya tuh... didoakan semuanya baik2 ajer, kak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ntah lah ye..lamb tu ke..tak pe..next wk g hospital nak wat check up..

      irfan n the rest my kids mmg cam tu...heee takut ibu mati...

      Delete
  4. Ya Allah yannn..cuba la pegi check klau rasa lain mcm tu...suspen i baca ni..nasib baik masa black out tu ada org kat situ..jgn tgu next week la gi check cpt...
    Hah dah jd nenek dah i ni..
    Rehat bnyk2..take care..

    ReplyDelete
    Replies
    1. heee...macam mak nenek ye..tq dear...tp mmg kena p next wk lah. byk mende nak kena settle..insyallah kot...

      Delete
  5. assalam k.yan..syahdu rasa hati bila baca abg irfan cakap macam tu..:-(..semoga Allah memelihara akak dan keluarga...dil x jumpa akak lagi ni..semoga kita semua dianugerahkan kesihatan yang baik dan niat untuk bertemu akan dimakbulkan..amin..:-)
    p/s:jagadiri ye kak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. assalam dil...insyallah ALLAH akan kabul kan hajat kita nnt dil...duaa agar kita sihat2 je nnt...

      insyallah akak akan buat check up...

      Delete
  6. Bahayanya kak.. Maybe sebab akak makan kambing tu kot.. Bahaya jugak makan kambing ni kalau ada darah tinggi.. Nasib tak jadi apa-apa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah kan..tp alhamdulillah akak jenis yg blh rasa klau naknpitam.ni. bukan terus black out.

      Delete
  7. alhamdulillah akak takde apa2, n mintak2 bile akak gi check up pun sumenyer normal je... just maybe akak pnt je kot...

    tak pdn mkn ber2 tp dia punye hidangan mcm2... sampai naik geram dana tgk, lamb mandy tu nampak simple je kan tp rasa sedap yg amat... trliur nengok spageti abg irfan, banyak betul....

    ReplyDelete
    Replies
    1. INSYALLAH dana.. hopefully ok lah.

      mandy lamb tu mmg superb..

      Delete
  8. yan, hope everything is okay now. kesian lihat dak irfan. mesti dia risau lihat keadaan ibunya di depan mata..

    ReplyDelete
  9. Jangan kerja kuat sangat, kesihatan kena jaga kak..

    ReplyDelete
  10. take care kak yan..menu2 die sume sedap2 lah..hehe

    ReplyDelete
  11. wahh..best nyer!!!tapi kan izwap unyer tekak not so in to nasi arab sgt...tak tahu kenape..

    ReplyDelete
  12. anak mana tak sayangkan mak sis azian woi... garang camne pun mesti deme sayang - unconditional love...

    *ai nangis lak baca your post*

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah kannn.. biding yg kita ada tu lah buat kita cam tu kan...


      alaaaa..jgn sedih lahhh..

      Delete
  13. cantik sgt deko dlm restoran tu..menu jgn ckplah so tempting!
    syukur masa pitam ada org dekat2 situ..mesti irfan panik..yelah ank sy yg umur 4 tahun tgk sy terbaring pun dia takut sy mati..inikan pula irfan mesti dia lebih memahami erti kehilangan..

    apapun sy doakan akk baik2 saja.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Simple je decor dia. but ok lah.. nice..

      kesian kat dia.. panic sangat.. INSYALLAH tak ada pe pe kot..

      Delete
  14. aduiii... pengsan tgk rege mknan kat situ... huhu...

    Anyway, take care kak... sy doakan kesihatan akak makin baik...Amin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tp food dia mmg sedap.. memang sedap..

      TQ dear.. INSYALLAH..

      Delete
  15. wah banyaknya duit dia... rajin menabung ye.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee...duit masa raya dia tu lahh.. dibawak ke hulu ke hilir.. hee

      Delete
  16. Mesti Irfan takut betul2 tu spi diam je dia,
    Kak Yan pergilah klinik cepat2 check.

    ReplyDelete
  17. syoknyaaaa jln2 dgn anak bujang :) tak sbr nk tggu anak2 besar....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ALHAMDULLILAH.. kalau jln dgn yg besar tu dah macam pak we i pulak.. hee.. mcm bawak anak ikan ye..heee

      Delete
  18. Kak Yan restro ini ada satu kat Jalan Ampang. Aina suka Lamb Mandy dan Chiken Mandy dia...dulu2 portion dia sangat besar sekarang ini dah kurang sikit terutama untuk bawak balik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aina tak sama dgn hardamat yg lain.. this is the only one in Shah Alam rupa2nya..

      Delete
  19. Kak yan,

    take a good rest ok. Jangan push yourself sangat ye. Meh datang bercuti ke sini. Hehhee

    ReplyDelete
    Replies
    1. INSYALLAH... heee. i wish too dear.. bestnya kannnnn..

      Delete
  20. wat hapeng tu..gi lah klinik cheq...penat kot!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. INSYALLAH next week admitted kot.. nak wat check up sekali.

      Delete
  21. jaga kesihatan kak..
    kena cek jugak kat doktor

    ReplyDelete
  22. Allah..what happened kak Yan...... dah lega ke pening tu?...makan lamb kut..... apa2 pun harap kak yan ok lepas nie..... boleh mkn kat tempat tu lagi...... nampak menarik dan layanan yg superb!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ALHAMDULLILAH akak ok now.. maybe bit tired kot. maybe low blood pressure kot..

      dah pegi lagi pun Remyyy..hee

      Delete
    2. pegi lagi.he3..sedap sangat ler tu kak yan...enjoy the meal...... memang nampak sedap !!!!

      Delete
    3. tulah..mmg sedap.. kemarin beli lagi Remyyy..hee

      Delete
  23. Penangan kambing kah? Mujor Irfan ada. Kena cakap dgn dia, that u appreciate dia ada bersama. So dia tak akan rasa takut, sebaliknya mungkin dia akan rasa macam dia hero penyelamat ibu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. i tak fikir coz of kambing AA.. maybe my darah ada sikit tak betoi.

      Irfan mmg bit sensitive org nya walau agak kasar.

      Delete
  24. mewahnya smpai 220. ingtlah org2 yg susah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Shah,

      thanks for reminder.. But for me INSYALLAH.. selagi ada rezeki i TAK PERNAH LUPA ORANG SUSAH.. because i pun pernah susah.. Setiap rezeki i maybe separuh adalah untuk mereka.. Jangan bimbang.. and no need for me to tell everyone kalau i bersedekah.. SYUKRAN..

      Delete
  25. best best.. we went to another branch last 2 weeks in bangi.. tak sempat nk citer.. but dunno if ada hadramawt yg lain..

    ReplyDelete
    Replies
    1. well mulan.. hardamot ni ada 3 /4 in KL. tapi lain2 owner.. yang ni dipanggil NASI HARDAMOT. So different dengan Wadi Hadramaut..

      Delete

cliks..cliks