cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Tuesday, November 6, 2012

Why i suka pegi majlis kahwin.....


If you attended any wedding reception, i mean Malay wedding lahh..what the most u like to see..Like me, at first i suka nak find out the theme color.. Color yang i really love to see, PURLE, PINK and BEIGE.  This are all my favorite colors. Nowadays people will spend and spend for wedding reception ni.. Sampai berhabis pun ada.. Well ketuk pocket sendiri lah kan.. Like me memang tak ada majlis sanding - sanding pun dulu. Very the simple. NIKAH then makan - makan.. 

Anyway i wanna share apa yang i observed recently masa attended wedding anak cousin Hubby  di Pulapol. Jom cuci mata..
i just love this picture.
main idea about this wedding.
first of course the dias aka pelamin. Color combination tu yang suka.. Beige plus pink..So sweet. They used  mostly fresh flowers..
then second i love to see the main table for pengantin.
 cantikkan...
english touch.
tables for the relatives. add sikit pulak dengan black..still cantik.
third, CAKE....this is simple cake..i pernah tengok yang lagi besar dan cantik..You can see H E R E.
fourth - door gifts.
then ...yang cutie cutie ni.. 
and apa yang dipakai oleh bride and groom..
and of coz last but not least food area. How they prepare the food for guests..
some wedding lak nowadays dah ada candy area. so memang tumpuan kids lahh..
i love this.. FRESH FLOWERS...orang lelaki pun suka apa yang i suka ke???
**************************************************
Volume 7, Book 62, Number 3 :
Narrated by 'Alqama
While I was with Abdullah, 'Uthman met him at Mina and said, "O Abu 'Abdur-Rahman ! I have something to say to you." So both of them went aside and 'Uthman said, "O Abu 'Abdur-Rah. man! Shall we marry you to a virgin who will make you remember your past days?" When 'Abdullah felt that he was not in need of that, he beckoned me (to join him) saying, "O 'Alqama!" Then I heard him saying (in reply to 'Uthman), "As you have said that, (I tell you that) the Prophet once said to us, 'O young people! Whoever among you is able to marry, should marry, and whoever is not able to marry, is recommended to fast, as fasting diminishes his sexual power.

36 comments:

  1. saya suka tema pengantin yang lembut2 nampak soft.. chomell jer flower girls + hero tu.. cute

    ReplyDelete
  2. serius sumenye cntik..pelamin, door gift, cake, pengantin..huh..osem!!

    ReplyDelete
  3. flower girls tu comei2nya..semua sedondon

    ReplyDelete
  4. kak yan, sama lah kita.sayapon memang suka sgt pegi kenduri kawen.sebab saya suka perati sume benda yg cantik2..

    ReplyDelete
  5. Paling menarik...cincin besau kat jari tu...

    Cantik gabungan warnanya. Nowdays orang sanggup berhabisan untuk majlis gilang gemilang macam ni, yang penting ada duit pas tu oder2 je dari wedding planner.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cincin sakti tuuu.. heee

      yup.. duit je lahh..

      Delete
  6. salam kak yan..sama lah..saya pun suka g kenduri kawin..

    cantiknya tema kenduri yg kak yan pegi nie

    ReplyDelete
  7. suka remy tgk kak yan.... cantik...fresh... mewah dan so sweet !!!! perancangan yg teliti.......

    ReplyDelete
  8. semuanya nampak cantikkk sgttt2....bertuahnya mereka

    ReplyDelete
  9. ya Allah cantik nye pelamin dia......... haritu nyesal tk pilih butik yg pelamin cmni .. :(

    ReplyDelete
  10. cantiknya suka tgk..warna2 dan hiasannya...

    ReplyDelete
  11. Sweetnyaaa...suka sgt fresh flowers kan
    Sekarang mcm2 ada utk leka kan bdk2 kat wedding reception so takde la diaorg bosan kan...i prnh jumpa diaorg serve ice cream...hehee best!! :-)

    ReplyDelete
  12. yang paling dayah minat tgk , fesyen org yg datang kenduri...
    :)

    ReplyDelete

cliks..cliks