cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Sunday, November 4, 2012

DIY Beautiful Hanger

Boring sangat.. Apa kata kita buat BEAUTIFUL HANGER.. So, ada something we can do.. Then i wanna share with you. Who knows, ada yang boleh buat business dengan activity like this.. 

Cari dulu bebahan yang diperlukan..
I love using wooden hanger yang ada di IKEA. Now dah ada discount pun.. 

IKEA Hooks & hangers
i cant remember how much.. Tapi memang dah ada discount right now. Got 3 different colors. I bought this color and white. 
 i wanna do like this. 
 need 3" sheer organza  ribbon with satin edge about 24" length. Ikatkan di bahagian atas hanger. Bentukkan seperti bow ribbon.
then sediakan about 24" length of pink satin ribbon. siap - siap kan bentuk menjadi bow ribbon seperti di atas. 
menggunak UHU glue, letakkan pink satin ribbon atas organza ribbon yang telah diikat di atas wooden hanger tu. 
 sponge rose buds,  medium size
kemudian stick the rose bud on the ribbons. make the final touch by cutting at the edge of the ribbons. Tang bunga tu, boleh change dengan soft bear ke. or ganti dengan artificial flower ke.. ikut suka.. Okk... selamat mencoba yee...

Next time kita cuba yang macam ni pulak..

38 comments:

  1. cantik....!!!!! kreatif betol kak yan ni...

    ReplyDelete
  2. lawanya hanger tu kak yan...nak buat gantung baju ke? :)

    ReplyDelete
  3. Ni kalu utk pakaian jual di dalam butik sangatlah sesuai! Untuk projek baru yaaaa?

    ReplyDelete
  4. TQ...boleh le mencuba bila ada free time kan...cantik!!

    ReplyDelete
  5. cantik sampai sayang nak guna kak yan..hehe

    ReplyDelete
  6. cantik sangat macam lovely lace pulak
    pandai yan buat

    ReplyDelete
  7. nak hanger kena bli baju lah ye...tak dapat pun tadi!!!

    ReplyDelete
  8. As salam Kak Yan,

    Cantik! Sweet! Kalau Marya buat gini rasa sayang dah nak gantung baju...hiks... ala2 Eglish deco gitu! DIY mmg berbaloi... kalau mcm ni beli kat kedai dah berpa ye tak? just add value je :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam marya..

      akak juai satu rm12.50. mahal ke kurah?

      Delete
  9. sesuai sangat utk letak kat luar almari....nampak cam hiasan pulak....lebih2 lagi kalau letak kat butik pakaian...kreAtif kak yan nie......

    ReplyDelete
  10. kak yan

    nanti bukak la kelas art buat benda2 mcm ni. nak belajar. cantik!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee..ok ke?? malu jee..alahhh buat benda2 kecik2 ni boleh lahhh..

      Delete
  11. Salam kak yan..

    wah cantik.. kreatifnya akak.. sure berseri2 almari baju akak bila ada beatiful hanger like that..

    ReplyDelete
  12. Salam, sangat sweet..satin & organza, a perfect match + a tiny rosebuds..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam.. apa2 pun kalau pink ni for me mmg sweet..

      Delete
  13. Bila dah lawa2 cam tu nak gantung baju pun sayang kak...

    ReplyDelete
  14. cantiknya kak Yan.... kalau dah berseni buat apapun cantik

    ReplyDelete
  15. cantik lah kak...

    (tapi klu tgn tak kreatip dan tak berapa penyabar cam dayah nih..hurrmmm.. entah bila boleh dapat siap cantik cam gitu..)

    hehe..

    ReplyDelete

cliks..cliks