cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Thursday, November 8, 2012

Simple Chicken Wrap

Our beloved chef prepared dinner for us.. diet punya pasai lah ni.. Chef CiJu just made Chicken Wrap.  Memang sedap.. Tak perlu belanja yang besar pun nak buat ni.. 
 bila dah siap, saje je dihiaskan cam ni.. Rasa - rasa kalah resto 5 stars..hee


Apa yang hendak disediakan:
1. Wrap - this you can buy at any supermarket. We all beli kat GIANT.
2. Hot and Spicy Fried Chicken.. - beli je yang kat KFC tu.. diracik - racik isi nya.
3. Lettuce 
4. Tomato - dice
5. Mayonnaise 
6. Sauce Chili 
 we love this.. just add some lettuce and baby tomato. 

How to prepare??
1. Satukan mayonnaise dengan sauce chili.. 
2. Chicken di potong nipis or potong kecik pun boleh. 
3. Sediakan wrap dan disapu sedikit butter atasnya,
4. letakkan lettuce
5. mayonnaise dan sauce chili digaul bersama dan dimasukkan isi ayam.
5. campurkan sedikit  dice tomato.
6. kemudian digulungkan..
7. dipanaskan di atas api sebentar.
8. angkat dan boleh dimakan..

 one roll just enuf for one. but kalau my kids, they need 2..
dah banyak kali Chef CiJu buat dahh..
 yumm..yummm..
so..this is the chef in the house..

SELAMAT MENCUBA...

30 comments:

  1. sedap nyer, dana pun suke bt wrap2 camni ngn tortila tuh... kt giant mmg ada mcm2 perisa kan...
    dana suke tambah cheese n bakar jap heheh... mmg best

    ReplyDelete
    Replies
    1. tortila ni mmg just beli kat Giant je Dana.

      Delete
  2. Yan nk tanya...u ambik sd2 lg tak? Ok tak...

    ReplyDelete
  3. mmg kalah five star rests/hotel lah kak..hehe

    ReplyDelete
  4. tgok ni rasa cam nak makan kebab lak...hehehe

    ReplyDelete
  5. wahhhhhhhhh... sedap ni..
    wraping2 lagi2 letak cheese.. ummphhh.. tambah2 sedap..

    ReplyDelete
  6. betul tu kak yan.... buat sendiri kat rumah kekadang lagi sedap dari kat luar...apatah lagi kos lebih murah dan yg paling penting...mkn puas puas.......he3

    ReplyDelete
  7. ermm...boleh try ...

    simple...anak nak bawak gi sekolah pun senang..

    :)

    ReplyDelete
  8. aduhhh sedap nyee kak
    dah lama saya x buat
    dulu rajin buat
    beli kulit di giant ekkeke

    sedap nieee .. simple dan berkhasiat !

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum Azian

    kalau saya tak cukup satu tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumusalam bro rozali.

      kalau cam tu kena buat sendiri lah kan..

      Delete
  10. Yup, the easiest, and healthy diet..Fiza pun ada buat..hihihih

    ReplyDelete
    Replies
    1. yess... ye lahhh awak tu Fiza sume yg buat.. hee

      Delete
  11. yummy.. yummy.. InsyaAllah nanti nak cuba kalau ada kelapangan + bahan2 cukup.. hehe

    ReplyDelete

cliks..cliks