cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Tuesday, November 20, 2012

Meeting New Blogger and Blue Mosque

Lagi - lagi pasal Turkish Indulgence. This was the second time i makan Turkish Indulgence Heeeee... sebenarnya kesah ni terjadi lebih awal dari our m e e t   u p   d e n g a n   A c u   a n d A y u.. Menambah kenalan memang i suka. biar ramai kawan dari ramai lawan. My life memang suka berkawan.. I was introduced  to Kak A f i f f a h   E m i r  thru my fren. Kak Afiffah pun ada blog tau.. Blog for travel - travel.. Memang i suka sangat. Tu yang langsung terus tersuka pasal Turkey.. INSYALLAH one fine day..
something for Kak Afiffah from Kashmir..
Turkish Indulgence for me again. 
Kak Afiffah punya.. 
me and Kak Afiffah
We spent time talking more about our travel experiences. Kak Afiffah ni selalu buat packages ke Middle East. Morocco, Uzbek, Turkey..So, if anyone yang teringin joint her package, boleh jengah  ke her blog.   C O M E   T R A V E L   W I T H   M E... and facebook - A F I F F A H   E M I R.. Nice meeting her. So friendly.. We had a great moment together. INSYALLAH nanti nak jumpa lagi. Just coz of time, i needed to go.. 
nak ke sini sebenarnya... nak bawak sekecik - kecik sebab nak sambut tahun baru.. MAAL HIJRAH...
dapat parking area cukup cantik..
at the same time, ramai di depan sini sebab nak tunggu Sultan Selangor.. 
masuk ke dalam, memang i suka snap gambar..jodoh i dengan Kak Afiffah memang panjang, jumpa lagi di dalam masjid ni. MASYALLAH..
nampak Sulatan masih ada di masjid  masa kitarang nak balik dah..ada majlis di ruang lain.
ALHAMDULLILAH dapat ole - ole lagi.. so, this two boys lah yang dapat. 
dapat calendar.
kalau dah kaki makan, depa rembat punya lah banyak Nasi Lemak yang diagih - agih kan.. ALHAMDULLILAH  dapat bertemu teman baru, dapat melaksanakan hajat anak - anak..feel so blessed. semoga Hijrah ini memberi seribu rahmat di samping cuba sentiasa mencari rahmat dari ALLAH..  nak jadi lebih productive, more positive, more good health, more cheerful, and more travel - travel. heeee...INSYALLAH penutup 2012 nak travel ke Kota Kinabalu. Dua'a kan kami selamat pergi dan kembali...AMEEN...
*****************************************
 Volume 1, Book 2, Number 7 :
Narrated by Ibn 'Umar
Allah's Apostle said: Islam is based on (the following) five (principles): 1. To testify that none has the right to be worshipped but Allah and Muhammad is Allah's Apostle. 2. To offer the (compulsory congregational) prayers dutifully and perfectly. 3. To pay Zakat (i.e. obligatory charity) . 4. To perform Hajj. (i.e. Pilgrimage to Mecca) 5. To observe fast during the month of Ramadan.

44 comments:

  1. happy dengar cerita u..dapat jumpa kawan baru dan dapat luangkan masa dgn anak2 buat sesuatu yg terbaik... :)
    selamat bercuti...KK i suka..esp ke kundasang tapi now kalau nak pegi KK dah tak larat nak drive ke sana kot.. hehehe

    ReplyDelete
  2. ALHAMDULLILAH..one day, sure kita pun leh jumpa kan...

    trying very hard to be a good mom.. INSYALLAH..


    oo ye ke.. susah ye nak climb up tu ye.. kitarang pakai charted vans.INSYALLAH..

    ReplyDelete
  3. nanti k.yan cerita ya. insyaAllah bulan 6thn dpn sy daki kinabalu..

    ReplyDelete
  4. Best nampak kek tu, kak.. ;) tahniah dpt kwn baru. Nai pon verangan2 sgt nak ke Turki...! Selamat Thn Baru Hijrah buat akak jugak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang sedap kok cake tu..

      INSTANBUL memanggil2..

      Delete
  5. panjat gunung kinabalu ke kak..
    happy holiday ya

    ReplyDelete
  6. Salam Kak Yan..

    Alhamdulillah.. seronoknya dapat berkenalan dgn orang yg baik2.. seronok juga dapat mengisi awal muharam dgn perkara yg baik2.. semoga perancangan kak yan dan family di akhir tahun nnt akan berjalan dgn lancar.. bercakap pasal turki terus teringatkan turkish delight yg sedap tu..

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum Azian

    Tak dapat berjumpa di rumah Pak Ngah....jumpa kawan disini pula...
    saya pun terjah blog Kak Afifah

    ReplyDelete
  8. salam tahun baru kak...

    bila kita nak jumpa lagi ye kak...rindu dgn celoteh kakak...

    ReplyDelete
  9. yan..manalah tahu one fine day, kita "terjumpa" pulak di mana2..heee

    ReplyDelete
  10. Alhamdulillah. Swonok nengok.. And selamat pg dan blk ye ke kk nnti

    ReplyDelete
  11. Alhamdulillah Kak Yan... Mempereratka silaturrahim yang ada. Gembira dapat menambah kenalan.

    Bestnya pergi KK. Teringin nak mengulang Marine Park kat sana.

    ReplyDelete
  12. terngiang ngiang turkish indulgence tu kak yan.. hahaha...

    ReplyDelete
  13. selamat tahun baru kak

    ok, nnt nak try kek baru tu

    nmpk sedap

    ReplyDelete
  14. Hmmmmm..Best tu kak Yan..middle east, morocco..kena consider ni...:)

    ReplyDelete
  15. kempunan kak yan...tadi pi secret recipe....turkish tu dah habis........ terpaksala ambik kek lain...hu3........
    zalim nya dunia.......

    ReplyDelete
  16. Salam Yan, next time no rendezvous at Secret Recipe, bahaya! ha ha ha.
    I learned so much from our first meeting ! Syukran Jazilan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. me too kak.. we sud go for second time..INSYALLAH..

      Delete
  17. Assalamualaikum Kak Yan...
    Bestkan dapat jalan-jalan negara orang.. saya memang kaki jalan... tapi jalan2 ikut budget la kan, ikut kemampuan jer. Teringin sangat nak ke negara Timut Tengah, tak tau bila boleh sampai ni

    ReplyDelete
  18. hanis pun simpan angan2 nak jumpa kak yan jugak one fine day in shaa Allah

    ReplyDelete
  19. seronok kan dpt kwn yg ada minat yg sama...

    tak dpt dana bayangkan kalu masjid secantik itu di bom mcm kt palestin tuh... semoga tahun baru ini, kite umat islam di dunia am nya di palestin khasnyer di lindungi Allah

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang serronok.. bir ramai kawan kan dana..

      Delete
  20. pernah beberapa kali solat kat Masjid Biru tuh...memang sebuah masjid yang cantik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. MASYALLAHH.. suka sangat duduk kat dalam tuu.

      Delete
  21. baru pagi tadi makan turkish indulgence tu... gila sedap..!!!

    ReplyDelete

cliks..cliks