cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Loading...

Search here too

Friday, November 23, 2012

Dior Facial at The Saujana Hotel, Subang

Last N3 i ada ceritakan about D I O R   p r o d u c t s kan.. then i also mentioned about the facial. I ni bukan jenis sentiasa berfacial.. In my life i hanya buat once. It was so long time ago while i was still using LANCOME. I think about 10 years ago.. Cam tu lah.. Why it was first time and last time?? i memang takut kalau orang usik - usik kulit muka i ni.. sebab tu i jenis yang tak berani nak simply cuba or tukar with other products. memang takut. 

But since i bought DIOR products recently, my new beautician mentioned to me that with my spending  i was entitled to have free facial. the event was held on last Saturday at The Saujana. After she convinced me, i pun terasa nak took a chance. The place pun macam best je kann.. 
So, i pun went to this place bit early. this place even so close to my house (still in Petaling area lah kan.. ) i memang tak pernah sampai. So, coz of afraid being late sampai to the event which the event started at 9.30am, i went out bit early. Drove here actually just take about 20 minutes to arrive. again since i takut lambat, i arrived  The Saujana  about 30 minutes  earlier. I pun mencari - cari.. Emmmm salah tempat you...bukan kat main hotel, kat The Club rupa - rupanya..Terus lah i ke sana.
suka nya tempat ni.. macam kampung tau.. hotel dalam hutan..never been here..macam teringin lak nak stay at least one nite here.
i was the first client yang sampai. terus dibawa ke bilik treatment..i noticed tak ada pun their client yang berhijab except me. 
sempat lagi tuuu.. heee..ALHAMDULILAH, no need for me to tanggal - tanggal my hijab. sebab my hijab tu cukup selesa dan mudah for the therapist buat facial. nak kena beli lagi tu nampak gayanya.. I m using RATU..
this is my therapist. seronok nya..my second time doing facial.. pampered myself even just 45 minutes... what a day ... 
my therapist, Miss Lily.. very gentle, very soft..my face right after facial so fresh without aby make up... and i was ready to do make up by DIOR.
besides me, there were another 2 ladies. depa semua disolek oleh make up artist lelaki.. 
luckily i was attended by this  lady make up artist, Ms Cindy. Sambil she's doing my make up, she explained some tips. suka sangat. very informative. After that, she wrote some of the tips about the products. she also put a very light make up on me. 
because of this product lah maka i got free facial today. but i just using the cleanser. nak pakai yang  di atas ni mau terpengsan i..so damn expensive..right after the make up, i had photography sessions. waduhhh.. macam artis i you. lip lup lip lup. flash. posing ke sana ke sini. heee...glamers sekejap i lah kunun - kunun. 
me and my makeup artist. this was right after i ada session memilih photos..
Miss Cindy kata dia boleh peluk i, so i boleh nampak kurus sikit. heee.. gitu lah ghopanya kalau tak sedau diri ye.. da memang badan tu besau.. sibuk - sibuk nak nampak keccik. heeee..
right after photography session tadi tu, i pun menjamu selera sikit. lagipun i was really starving masa ni. tak sempat nak breakfast pun. just drank a cup of Alpha Lipid. 
saje lah nak bergambo dengan my beautician/colleague Ms Carol, beautician at Sunway Pyramid.
sebelum balik, sementara menunggu shuttle tiba, sempat lagi tuu..
this is the result after they did some touch up on my pictures.. putih lah sesangat.. there are a lots still my pictures yang belum i amik kat DIOR counter. maybe later on boleh pi amik..well, i was so happy with what i had done in this activity. just to mix around and just having fun. wish depa ada lagi free session macam ni.. teringin lagi nak joint. INSYALLAH..
*************************************
Volume 4, Book 54, Number 418 :
Narrated by Salim's father
The Prophet said, "Any person who takes a piece of land unjustly will sink down the seven earths on the Day of Resurrection."

36 comments:

  1. Anggunnya Madam Dior... Tergoooooooodaaaa dinda....!

    ReplyDelete
  2. nampak keserian madam dior kita nie........
    terbaik hasiknya.......

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ooo ye ke..heee..ok lah kott..saje sesuka Remyy..

      Delete
  3. Replies
    1. oo reallyyy!!! alhamdullilah...perasan muda yee..

      Delete
  4. Ya kompom la depa touch up skit pic tu Yan, nak bagi kita happy tengok. Tak kisah lah, asalkan kita enjoy dengan treatment tu. Layanan pun bagus. Yang penting lagi, hati nurani kita juga ikut bersih. Itulah yang kita harapkan, kan?

    Yeahh product Dior ni memang mahal!

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang pun AA..INSYALLAH try to b a good person..INSYALLAHH..

      memang agak pricey lah..but dah lama pakai..

      Delete
  5. Seronok bila dapat memanjakan diri. :)

    ReplyDelete
  6. comel2..mcm muka dynas dh kak yan..comel2!

    ReplyDelete
  7. Comey2...tak kira le touch up ke tak yang penting kita puas hati tengok gambao tu lawa jer.

    Product bagus kita guna puas hati tak kisah berbelanja lebih asalkan kita mampu kak yan... Kerja penat2 duit simpan je tak guna jugak. Sesekali manjakan diri hilangkan stress.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah kann. memang seronok dan puas hati.. just having fun Aina..

      akak mmg dah lama guna product ni..

      Delete
  8. Wahh..cantik jelita dah..saya pernah Iftar kat sini ..tenang dan hijau je tempat ni..

    ReplyDelete
  9. Replies
    1. radiant coz of the make up maybe..ALHAMDULLILAH..

      Delete
  10. tapi mmg k,yan manis org nya pon. dah sedia ctk!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks dear..

      ALHAMDULILAH ALLAH bagi pinjam je kejap...:-)

      Delete
  11. Sesekali memanjakan diri seronok kan ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ALHAMDULLILAH..memang best..if i cud do every month..heee

      Delete
  12. kak yan adalah idola saya.. dah rasa nak berguru ngan kak yan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. heee..you ni kannnn..malu akak u buat.. idola bagai..

      Delete
  13. Nak semacam dengan komen Papa Mifz + Kakcik Nur, kita boleh manjakan diri kita sendiri. Walau dengan bantuan orang. Pak Temuk nak cari cara santaikan diri tanpa keluarkan $esuatu dari $aku! Mesti bos di rumah senyum panjang bila Yan balik.

    ReplyDelete
  14. wow jelitak kamoo...hihihi..sukalah cara Yan pakai tudung...really manis

    ReplyDelete
    Replies
    1. ALHAMDULLILAH...

      ye ke.. ok ke..saje nak cba dulu.

      Delete
  15. i akan stay 1 nite at The Saujana Subang this weeknd. will blog about it soon :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

cliks..cliks

Share it