cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Sunday, November 11, 2012

DIOR SKIN REGIMEN

Last week asyik tertangguh je my niyyah nak ke Sunway Pyramid. Kan hujan je.. Bila nak pegi tu, pasti kena heavy rain. sampai rasa not sure to drive there. First  afraid of big flood and satu lagi kalau dah ada rain, sure problem with traffic. then on last Tuesday, i berjaya melarikan diri sorang - sorang ke Sunway Pyramid. 
I went there in the afternoon. Stomach marah - marah beb.. So, decided just took light thing lah.. Ngap je Hot Dog 1901.. After that terus ke Parkson.
terus lah menuju ke sini.. my new  skin regimen. DIOR.. actually i used to use this product in   1990 for almost then changed to LANCOME.. and stop using this product about 5 years ago. terus pakai CHANEL. Then masa went to Sunway Pyramid dan jengah counter DIOR i terpengaruh dengan Carol about One Essential Skin Boosting Super Serum.. Beli had tu terus dapat gift for Eyes  Essential. Pakai Eyes Essential ni lah i noticed some improvement on my eyes.. Slightly wringkle gone. Tu yang mai lagi.. Some more i wanted to buy moisturiser and cleanser. Since dah habis, tu yang i decided to change to DIOR. 
aduii.. masa memula Ms Carol cite about PRESTIGE ni.. terbelalak my eyes. I punya budget beli 4 5 barang dah would cost me around RM1K. tapiiii.. yang prestige ni 1 barang je almost RM1K. goshhh..
After some discussion and advise from Miss Carol i decided to take, 
this day cream RM328 and nite cream RM328 also. 
Eye Essential about RM225. (i put the prices here to acknowledge to people yang memang memakai or nak pakai.)
this PRESTIGE cleanser. I forgot how much. i spent about RM1K plus BUT i got voucher for RM100 plus. about this product, orang kata alah membeli lah kan...
Since dah spent that much, i got free make over  plus cara - cara how to use the skin regimen. also i got some other free items.  usually my skin regimen ni will last about 8 months or maybe sometimes sampai a year. so i memang spent that much lah. tapiiii still tergantung banyak mana dalam pocket. bukan main lara je.. i also have to squeeze here and there for myself. also bila dah lama bekerja ni, kan ada i ada keistimewaan budget for entertainment. rather than i dok spent ke karoake ke, heee.. baik i beli ni.. enjoyyy..
This Ms Carol also gave me an offer to make free facial for those yang pakai PRESTIGE item. Since i pakai cleanser dia, maka dapat lah..I memang amat - amat jarang berfacial. sebab i tak berapa suka.. tapi masa dia offer, terus i grabbed. tunggu nanti cerita nya yee..
*****************************************
 Volume 1, Book 3, Number 57 :
Narrated by 'Abdullah bin 'Amr
Once the Prophet remained behind us in a journey. He joined us while we were performing ablution for the prayer which was over-due. We were just passing wet hands over our feet (and not washing them properly) so the Prophet addressed us in a loud voice and said twice or thrice: "Save your heels from the fire."

38 comments:

  1. Assalam k.yan, selagi rasa suka dan berpatutan dgn belanja k.yan sambar sajo k.yan. Hehehhehehe.. Bkn ape, benda2 mcm ni if buat ati ceria, suka and boleh buat kita leka n ralit tepek kat sekitar muka apa salahnye. Yang penting kita bahagia, insyaAllah. Nnti jgn lupa cita facial plak. Goodnight.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam my dear..

      heee.. kena tgk pocket gak lah kan.. ada sorang tu siap sound kat kak yan. Ingat org susah.. I jawab balik, kalau i nak sedekah i tak perlu buat laporan..

      tapi memang this product really suit me. esp the cleanser. sejuk je lepas pakai.. i love that.. also the eyes essential tu. mata i memula gelebeh je, now, tegang makkk. heee

      Delete
  2. Salam kak yan....
    Masa baca ni, time rege dia mas pejamkan mata hihihi tp pada pdpt ms kalo product tu sgt bagus dan sgt berkesan apa salahnya..lg pun muka kita so kita yg lbh tahu kan....yg penting beli ikut kemampuan n mas hehaiiii pejam mata lagi la hehehe.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee... Mas ini budget for a year lah.. i m a person so takut bab muka. so risau. tapi mmg 3 product ni lah yang biasa akak tepek kat muka. pernah pakai gak Nutrimetics. tapi susah nak dapat barang.

      jangna lah pejam2 mata tuu.. hee

      Delete
  3. harga tak menahan... tak mampu madam...
    btw, suka dgn word alah membeli menang memakai!

    ReplyDelete
    Replies
    1. muka dah tua madam. masa memuda dulu tak berapa nak menjaga. now baru rasa terhegeh2.. tak pe.. pakai ikut yang sesuai kita..betul tak?

      Delete
  4. "Assalamualaikum kak yan..setelah sekian lama,baru hari ni nak mengomen kat blog akak yang cun nih..'alah membeli menang memakai'..kalau mampu apa lah salahnya kan..dn tgk kesesuaian jugaklah..betul tak.."

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalailumusalam..

      Pia busy sangat ke.. blog cun ye..hee..orang??? sorry joke je..

      alah.. i usually reserve this for a year.. ok lah tu kan..

      Delete
  5. kak yan. nak pengsan harganya..hehe.. teringat masa konvo dulu 2006, beli tudung harga 90++, tapi, asalkan kita puashati, harga letak tepi..hihi.. saya pakai set tabita sekarang. baru sebulan try. masa mula-mula beli, macam nak pengsan juga harganya, tapi bila guna rasa berbaloi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee...haahh seee..baru convo pun dah pakai tudung RM90.. mahal tu.. he.. tapi apa2 pun kita refer diri kita right. if not afford, dont spend.. kalau boleh, y not..

      tabita? ada kat counter?

      Delete
  6. Mmg product apa pun klau mahal mmg bagus...hehee
    I guna estee...so far ok..suka cleanser dia sesuai dgn kulit i yg kering kontang
    Betul tu yan...keja teruk2 kena la award diri sndr kan...nnt update kisah dior k
    :-D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Macam lah klise nya kan.. but i m a person yg loyal to one brand. after sometimes baru berubah...

      estee tu i pernah pakai just lipstick and parfume.

      cite facial ye.. tunggu yeee..

      Delete
  7. Salam. Adeh.. Atot nye dengor rega nye... Heheheh. Glad u love what u get, and get what u love.. Peace no war!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam.. tp kena tgk budget gak lah.. kalau tak cukup, beli yg patut dulu.. peaceee..

      Delete
  8. good night ya..done follow, very nice story..
    klik http://ezawarna-warnakehidupan-etuza.blogspot.com/

    ReplyDelete
  9. barangan dior ni mmg bgus..sbb bos lya pakai dior..mmg cun.. tp..harga tu. huhu..x mampu buat y bgaji kecik cam lya ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. lya,

      guna mana yang sesuai dgn kulit muka kita.. SK2 pun mahal kan.. tapi tak sesuai dgn muka akak..

      Delete
  10. Hello Azian, nice blog you have, and I enjoyed looking thru the very nice pics here.
    I must say you have very classy taste in women's accessories, and that Dior matches your style and already very attractive looks.
    Love that beautiful smile of yours...a smile that can light up a room.
    You have fun, stay beautiful and keep a song in your heart.
    Best regards.
    Lee.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Uncle Lee.. Stay cool hahh.. smile always.

      Delete
  11. lepas nie kena panggil kan yan dior lah....he3...... tak kisah kak...blanja lebih sikit kalau berquality........

    ReplyDelete
    Replies
    1. heee..mahal tu DIOR nak jadikan akak duta tu Remy.. Bertudung lak tuu.. heee

      Delete
    2. tu yg istimewanya kak...... wanita muslimah juga berhak utk menikmati keistimewaannya......

      Delete
    3. hee.tu lah kannn.. sume manusia pakai, moslem n non moslem..eeeemmmm..cam best je kann. hee

      Delete
  12. Bagi ibu_suri habis mahal dia guna kosmetik Avon je...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak kesah guna apa pun asalkan serasi di muka..

      Delete
  13. Amboi Dior bagai...patut la menten je...hehehehehe

    ReplyDelete
  14. Salam...bab2 ni kak yan kena tepuk poket baru kena tanya selera. Selagi mampu tak kisah le berapa harganya asal puas hati dan berbaloi2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. well yeahh maybeee

      tapi kena tau gak serasi ke tak aina... tak leh main buh je..

      Delete
  15. Wahh bestnya dapat pamper kan diri dengan brg2 mahal cenggini..I wish one day I will have it by my own..Salam kenal kak..Sure wangi Dior ni kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. INSYALLAHHHH.. i pun dah tua2 baru berani manja cara gini..hee

      Delete
  16. huhu dior...menunggu hujung tahun kot2 ade kwn2 nak hadiahkan dior plak hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahh best lah tu kalau ada yg nak hadiah kan tuu..

      Delete

cliks..cliks