cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Wednesday, May 16, 2012

After 15 years, now she is someone's wife....

Last Sunday dapat wedding invitation kat UPM Hall. Dari my ex student. Macam baru semalam je mengajar depa ni.. She was my student dari class yang agak baik lah.. I mengajar dulu class semua yang elok - elok tau.. Well mengajar class yang baik dan bagus ni, teacher must be well prepared. The students ni dia akan more advance. Usually before class, i memang dah prepared macam - macam. Itu cerita 15  years ago. Internet pun masih very little penggunaannya.. Kalau sekarang entah macamana agaknya... Cerita about this student, she came to my house  for tuition. I tak ambik fee pun. Sebab masa tu i was staying all alone the whole day and masa tu still tak ada Abang Luqman. So, once ada students cakap nak tuition, i pun sanggup. Tapi tak ramai..just 2 orang je.. Depa ni dah pandai punn.. Tapi i suka sebab boleh teman kan i. Hubby akan balik lewatttttt sangat.. At least separuh masa tu dapat i berrsembang...

Then once depa ni dah massuk Form 1, langsung i tak jumpa lagi. Sampai lah last 3 weeks masa i scrolled down my FB, i noticed one of these 2 girls nak kahwin. I usik - usik, "YA ALLAH..dah nak kawin dah yee..". Terus dia PM i mintak address.. Tu yang i pegi on last Sunday..
Hanya Abang Irfan je yang ikut, so dia jadi camera boy.. Asal boleh je lah gambar yang i dapat.. Tapi ok lah..
Cantik - cantik pintu gerbang. Sana sini..suka tengok.. Concept very nice.. Anak professor beb...First one rasanya..
Pelaminnya simple but nice.. Less is more lah katakan...So sweet..
Ini betul - betul tengah meja makan..
Di pelamin.. Hasil shot Abang Irfan.. 
Ada traditional  band macam ni.. I suka gak lahh..Tak lah terjerit - jerit sampai kita nak sembang pun macam nak terkeluar anak tekak. Yang ni lagu pun soft je..
This part paling i suka.. Tempat makan/makan beradap/ makan berdamai.. Macam - macam istilah..
This is the most part yang paling i suka.. Cake. So cantikkkkk.. I guess harga cake ni je almost RM 900 ke RM1000.. I m very sure..So sweet color.. Ada pulak 6 ketul yang kecik - kecik kat depan tu... YA ALAHHH.. cantikkk...
Then tiba masa i nak balik. Hubby kata u nak jumpa ke.. I cakap of cozzz...Tunggu punya tunggu.. Ye lahh ramai yang nak bergambar dengan perantin kann...I cakap dengan hubby tak dapat gambar pun tak pe.. I nak say something dengan perantin pompuan..
At first dia tak perasan i.. I tanya, kenal tak?? Dia jawab tak perasan..Memula sedih.. Tapi kita sedar kann.. Umur bertambah, wajah berubah, figure pun dah lari.. Masa mengajar dulu, I was so skinny.. Nowww.. Faham - faham je lahhhh...Heee... Then dia salam i, kami peluk - peluk terus i bisik kat telinga dia, saya Puan Azian, sayang.... terus dia menjeritttt.. heee.. Cikguuuu... Dia menangis.. Seronok kali.. heee.. Then dia tanya, "Are you proud of me???", i jawab, "Of coz darrlingggg..". Tears in our eyes.. Rasa seronok sangat.. Sampai kan orang lain kena tunggu lama nak gambar.. Heee...Kami sempat bersembang kejap..
Kejap - kejap kami peluk - peluk dan kiss - kiss.. Abang Irfan so jealous that time.. Hee..
Rupa - rupa nya dia pun nak disapa gak dengan pengantin. Boleh kan duduk kat belakang tu... Heee...
Last but not least kami bergambar buat kali akhir di pertemuan pertama setelah 15 tahun. MASYALLAHHH.. Besar - besar dah anak - anak murid i. Happy that depa still ada yang keep contact me. Of coz thru FB lahh.. I dua'a kan Norliza and Hilal Selamat Pengantin Baru. Selamat menempuh hidup berumah tangga yang berbagai cabaran nya.. Ada pahit, manis. masam, tawar..Semua ada.. Semoga berbahagia hingga akhirah.. AMEEN...SELAMAT HARI GURU..buat semua.. 
*************************************************************
Volume 7, Book 62, Number 4 :
Narrated by 'Abdullah
We were with the Prophet while we were young and had no wealth whatever. So Allah's Apostle said, "O young people! Whoever among you can marry, should marry, because it helps him lower his gaze and guard his modesty (i.e. his private parts from committing illegal sexual intercourse etc.), and whoever is not able to marry, should fast, as fasting diminishes his sexual power."

30 comments:

  1. wah..meriahnya...mmg cantik sangat kek tu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul Izan.. Akak dari tpt makan tu tak sabo nak tgk..

      Delete
  2. OMG sobs gak baca
    after 15 years rite
    baru tahu akak cikgu rupanyer ngeeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak pun sob2 kat atas tu.. hee...Yes i ngajar almost 9 years..quit in 2001.

      Delete
  3. kena la entry ni dgn hari guru arini...

    harga kek tu buat sy terduduk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulahh..saje je kann..hee

      akak rasa lah kan. sebab cake yg akak buat tu pun almost RM280. APa tah lagi cam tu..

      Delete
  4. saya pun suka the cake..cantiknyaaaa...sumenya sweet dan sgt cantikkk..suka

    ReplyDelete
  5. dana tak tau pun akak penah jd cikgu... menitik tau air mata dana baca yg psl apa akak ckp kt pantin tuh... sedihnyer rasa... betapa dia gembira+tak sangka dpt jmpa cikgu dia

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dana yess.. akak penah jadi cikgu.. almost 9 years. dari 93 till 2001.

      rasa syahdu kann.. Lama tak jumpa...

      Delete
  6. cantiknya... semua cntik, dri pelamin, meja makan beradap, kek dan pengantinnya skali...

    ReplyDelete
  7. cantik nye deko hall tu...daripada pintu gerbang, pelamin, meja makan hingga lah kek
    semua nya cantik...sweet je

    ReplyDelete
  8. happy teacher's day...!!!!

    waalllaaaa... beautiful wedding..!! semua deco cantik2.. kak yan pon boleh buat kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yess..to all the teacher..sekolah rendah, menengah, college, university, madrasah..dll..

      INSYALLAHH.. kalau takat sedar mara, boleh kott..hee

      Delete
  9. Aduh kakak... Itu shawl sgt gojes kakak... Hehehe. Happy Teacher's Day, kakak.. Congrats utk ur x-student..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yesss..and thanks Nai.. Now fesen macam tu lah pulak.. heee.. I love the color.. Nnt i buat n3 yee...

      Thanks for the wish.. Walau dah tak jadi cikgu, tapi pagi tadi dapat wish dari ex student..

      Delete
  10. happy teacher's day gak utk u yan..
    best kan..dgn umur kita skrg...semua x student dah kahwin, dah de anak..
    kita dah "bercucu"..
    yg penting dgn keikhlasan kita mendidik, ilmu berguna yg kita berikan dan depa gunakan...
    itulah bekalan kita di alam sana...

    ReplyDelete
    Replies
    1. thankss..rasa macam baru semalam je mengajar tu..

      ye lahh.. dah ber'cucu'..
      INSYALLAHH.. mintak2 depa halalkan mana yang terlebih dan terkurang masa mengajar dulu..

      Delete
  11. pengantin comel akk
    akk x lah lari banyak mana
    dah adat kak .. bila dah usia meningkat semua lari sikit lah ekke
    apa2 pun ada jasa akk kat situ , mendidik tuu penting ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg come..cantik pelamin, makan pun sedap...

      alhamdullilah.. ramai yang dah jadi orang bijak pandai dahh..

      Delete
  12. salam kak yannnn cikgu pencen awal...hehehee...happy teachers day kak!
    saya pun akan turut sebak bila students kita dah makin dewasa, cikgu je yang feeling2 maish muda remaja purba..heheehe... mcm student saya duluramai yang lepasan spm, bila dah 7-8 tahun kemmudian ni tengok masing2 menjemput ke kenduri masing2 rasa ya Allah, cepatnya masa berlalu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam cikgu.. hee..

      ye lahh.. masa tu cepat sangat berlalunya... Dah berbelas2 taun tup2 jumpa balikk. Macam pelik rasanya.. Kecik2 dulu ada yang kena marah2 then tup2 kawin.. heee..

      Delete
  13. baru tau cikgu rupenya...selamat hari guru yan..walau pun dh bersara..

    saya cikgu kat rumah jer...tp bila gi jln2 ke ramai org ckp yg saya kerja cikgu...bangga la jugak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. bekas cikgu ain.. Not cikgu anymore...

      mmg awak ada rupa cikgu lahh..

      Delete
  14. Selamat Hari Guru buat akak :)
    Tak sangka akak guru..

    Kelakar & comel aja tgk Abg Irfan dok nyorok belakang pengantin tu :)

    Harga kek tu mmg at least 1K. Sebab wife saya buat kek :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee..cikgi lahh.. dah lama dah tuu.. 12 years dah berlalu..

      Abang Irfan tu mmg macam tu.. Suka sangat nak sembang dgn org..

      Betul kann akak punya agak..

      Delete
  15. Selamat hati guru kak yan!

    Meriah kenduri kawen bekas anak murid kak yan nie..sweet jea..tpkan, kek dia memang santek la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks dear..

      Mmg santek kan..akak pun sukaaa..

      Delete

cliks..cliks