cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Wednesday, May 30, 2012

Shopping Time at Isetan..ada SALE..

Last Saturday lepas makan kenduri di Gombak, ingat tak pasal M a r b l e   P i e   B r o w n i e s tu..Nak balik rumah terus macam tak best je.. And it was too hot somemore. So we decided to go to One Utama..Ingat nak did some shopping for the kids. Al maklum, kids growing.. and satu lagi nak travel ni all the cloths sume dah tak berapa nak fit lagi.. Menujulah kami ke sana..We went to the old wings. Cari GUESS, tak ada kat sini rupamya, kat New Wings ropa - ropanya..
Ternampak ISETAN. terus je masuk.. Cari punya cari, tengok kat SEED nampak menarik.. Emmm..di sini saja lahh. Kalau shopping dengan Hubby, yang jelas, cari tempatnya dan terus beli. Then makan, and balik..heee..NO WINDOW SHOPPING okkkk..
 Bila shopping sama depa ni, kerja 10 minutes jadi 30 minutes.. Haru.. berlari ke sana - sini..
 Kat sini just for Abang Irfan yang ada size.
Yang lain sibuk lak posing sana sini..
 Untuk Abang Luqman, nanti aje di sana!!!!!...Di mana tuuuu?????heee..tungguuuu..
 Nasib baik ada tukang layan.. I dah tak kose dah melayan depa ni.. Sakit tulang belakang i...Ini adalah hasil tangkapan buat Abang Irfan. ALHAMDULLILAH spent RM700 plus kat sini. Kalau kat GUESS, mau bocor terus pocket. Then dapat FREE GIFT..Dapat sampai 4 sets lagi..
Baju yang dibeli, ada 5 helai. 2 jeans dan slacks.
SEED watch for free gifts. Ada 3 color strips lagi..
 Also no size for Abang 'Imran..
After spending our time here kami terus keluar. Just tengok - tengok..Ingat nak minum je. I baru teringat, shoes for kids too.. So we went to Crocs.Ingat nak intai - intai je.. Tapiiiiiiii....akhirnya..
 Well...well...eeemmm ini orang sudah grabbed one pair of shoes..Siap pakai terus..Size 12 gitu.. Besar sungguh..
 I takat mencuba. Rasa malas lak.. My shoes still in good shape lagi..
Ini pulak hasil tangkapan di Crocs. 'Anak - anak Sidek' dapat semua, Chef CiJu gak dapat, Miz Pija pun dapat..ALHAMDULLILAH..RM1K bye..byeeee...Rezeki anak - anak. Tak kira lepas ni i nak beli gak satu.. heee...
Me with my handmade Kahmir Shawl. Very warm and quite big.Ok ke color tu??
Memasing happy..semua dapat..Cuma mak pak depa je yang tak dapat..Nantiiii..tungguuuu yeee...I  nak shopping sakan.. Kat mana tu????heee..ada lahhhh...Nak travel from June 9 till June 14... babaiii..Bukan LONDON lahhh.tak mampu lagi... tanah seberang  je..
************************************************************
Volume 3, Book 47, Number 747 :
Narrated by As-Sa'b bin Jaththama

An onager was presented to Allah's Apostle at the place called Al-Abwa' or Waddan, but Allah's Apostle rejected it. When the Prophet noticed the signs of sorrow on the giver's face he said, "We have not rejected your gift, but we are in the state of Ihram." (i.e. if we were not in a state of Ihram we would have accepted your gift, Fateh-al-Bari page 130, Vol. 6)

38 comments:

  1. Salam kakak.. shawl tu kan... memang la dia...! Crocs ada sale ke akak? adoi.. bahaya tuh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam Nai. hee.. shawl yee..Tak de sale. But we have to buy lah. anak2 sume pakai selipar Jopun je.. heee..

      Delete
  2. Kat One Utama dah ada Isetan?? Ingatkan cuma ada JJ sahaja, dah lama tak kesana...selalu dapat Pashmina shawl, Kashmir shawl lagi cantik, nmpk elegan & lux..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak tak tau kata kat situ ada ke tak ada sebelum nya. Tapi masa akak pegi tu akak chopping kat situ lah.. heee.

      Thanks..Mmg sedap di badan.. Handmade lagi kan.

      Delete
  3. ctk shawl tu k.yan, details betol munge2 nye.. handmade! sure $$$$$! and serius tak tahu 1u dah ade isetan sejak dah pindah ni :( dlu sbelah rumah hari2 buat lawatan,sbb peberet situ.. huhu.. ni k.yan sure nk p Bandong.. ke slh? ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks.. yg tu yang the biggest among 4 yang akak beli.. suka sangat.

      Isetan tu baru kot kat situ..

      Bandung??? eemmmmm..tungguuu..hee

      Delete
  4. assalam kak..suka betul tengok abg irfan tu,manja2...hehehe..wahhh...nak jalan lagi?seronok2....selamat bercoti..
    psttt akk..lawa betul shawl kashmir tu..sesuai sangat dengan akk..kat mesir pun banyak shawal..sampai rambang matalah..hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dil,

      dia mmg manjaaaa..sangat2..esp dgn Chef CiJu tu..well sume org lah.

      thanks. shawl kashmir sume jadi kenangan terindah buat akak..

      Delete
  5. kasut crocs hijau tu mcm my nephew punya..hahahhaha..my nephew dpt terus pki gak hahahahaha

    wah shopping kat mana..bandung ke ;)

    ReplyDelete
  6. biasanya kalau shopping mesti utk anak2 dulu kan...tp diri sendiri slalunya lmbt sikit...hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah.. khas utk depa ni ada masa2 nya.. mmg kena bawak Big Boss..hee..

      Delete
  7. Salam K Yan

    Terbang dan cop paspot lagi ? waduh2 buuuukkkk.....

    ReplyDelete
  8. cantik kasut kt crocs tuh... terutama yg kaler pink ngn coklat tuh... suke tul...
    rezeki anak2 ye kak... jnji mereka hepi

    ReplyDelete
    Replies
    1. dana, coklat tu utk Chef CiJu.. yg pink tu utk niece.. Suka gak akak tgk yg pink tu.. come.

      Delete
  9. cantik nye sandal crocs yg akak try tu...yg merah tu menawan kalbu la

    ReplyDelete
  10. Uiii jeles tengok pashmina shawl tu...cantik betul, sesuai ngan kak yan. Nak ke bandung ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hee..warm je Ita. Tapi tak leh pakai tgh hari lah. hee.. mau berpeluh sakan..Nnati awak beli lah yee..

      Hee...ke mana ekkk??

      Delete
  11. sama la kite, bab SALE laju aje.. hahahha..
    takleh tgk kalo ada sale, tak perli tape.. janji masuk n tgk..
    hahaha.. asben salu bising, dh die kene polo dr blkg.. hahahah..

    aritu lely dh rembat 2 pairs crocs, murah gilos sbb off-season sale..
    nnti kite review neh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yelah..sometimes bila SALE ni yg kita boleh beli esp rege yang boleh tahan tu kan.

      Akak belum lagi.. masih setia dgn clarks.hee

      Delete
  12. nak ikoootttt....!!! jgn tinggal daku....!!!!

    ReplyDelete
  13. Semakin pandai anak memilih kena sedia ajelah fulusnya... Dari kasut yg diayang tu kakak terpikat kasut yg depan cantiklah... tengok aje nak beli tak mampu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu lah kak.. mmg kena tahan je lahh.. anyway depa ni beli kasut setahun sekali je.

      Delete
  14. fuhh, berabis shopping untuk anak2.. ye la kalu tak habis kat depa, kat sapa lagi kan kak yan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ana..kami shopping setahun sekali. yang pasti, baju raya dah tak payah beli untuk Abang Irfan..heee..

      Delete
  15. Salam Yong,

    Huuuu shopping sakan!
    Sonoknya tengok budak Mohd tu menerai seluar, sampai kembang-kempis perut!
    Shawl tu cantik. Kat Istanbul dapat RM15 cam tu.

    ReplyDelete
  16. MK, mmg sakan. baju si mohd tu je dulu.. nanti lagi 2 mohds tu.. heee.

    shawl RM15 je?? handmade??

    ReplyDelete
  17. Bertuahnya anak2 Kak Yan...bestkan? Pilih2 pas tu mak bayar je...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kitarang ni shopping setahun sekali.bila dah lusuh sangat, baru beli lagi banyak sikit.. itu yang kena macam tu..hee haru.

      Delete
  18. Kak yan,

    nak pi mana ni? Nak g Indon ke? Selamat melancong!

    ReplyDelete

cliks..cliks