cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Wednesday, May 9, 2012

Kalau sudi membantu..

Last weekend went back home lagi. Kuala Selangor. Sempat gak bought some frozen food.. Memang ada supplier di kawasan ni. Family hubby gak. We bought many things kat rumahnya like roti canai, curry puffs, samosa, and nagasari.. Senang sikit lah. We can make as our breakfast. No need 'orang tu' nak buat breakfast. Recently kan dah asyik makan luar je..Nanti i cerita okkk...
 I love the halaman..
 Well maintained. Green je..
 Orkid


 Suka.. Rasa tenang je.. Well sebenarnya i tak ada apa nak story.. Tapi masa scrolled down this picture baru i teringat kat seseorang yang i promise kat dia i nak promote business dia.. Alahhh simple business. Tapi i dah janji nak promote, so i masukkan dalam this N3.

Kalau dari arah Bukit Rotan and Ijok menuju ke Kuala Selangor, pandang belah kanan sebelum simpang empat  ke Kampung Baru, Assam Jawa. Arah u adalah arah nak menuju ke pekan Assam Jawa. Sebelum petrol pam, belah kanan, anda akan nampak ini..
*
*
*
*

*
*
*


*
*
*
*
*


*
*
*


This guy so cute. Hee.. Suka senyum. Terpanggil nak promote business dia. Walau cacat tapi tetap tak mengharapkan orang lain.. We bought 3 tabung buluh dia for Abang Luqman, Abang 'Imran, and Abang Irfan. Nak suruh depa menabung dalam tabubg buluh...Hee... We bought yang besar. Dalam RM35 satu. Hubby kata tak payah bargain lahh.. Okk.. then suddenly he took the small one i said, "Ini akak punya". Soooo sweetttt...hee.ALHAMDULILAHH.. i simpan je lahh. kenang - kenangan.. Once we arrived at this place i noticed ramai pulak yang berhenti.. Happy dia.. Kami macam "PELARIS" uuu..Ok.. sesiapa yang berrminat, boleh singgah yeee..
********************************************************
Volume 3, Book 34, Number 271 :
Narrated by Anas
The Prophet passed by a fallen date and said, "Were it not for my doubt that this might have been given in charity, I would have eaten it." And narrated Abu Huraira the Prophet said, "I found a date-fruit fallen on my bed."


18 comments:

  1. Replies
    1. Tulahh..dia jalan pun tak berapa nak betull.. Tapi senyummmm je..Suka akak tengok..

      Delete
  2. tabung duit ke yan? suka..
    teringat zaman kecik2 dulu..simpan dlm tabung buluh..
    punyalah susah nak korek bawa keluar (part ni bagus, xde kunci2 mcm la)
    bila penuh, mak belah dgn parang..
    (alamak, jauhle pulak nak beli)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anim,

      tabung buluh.. dia buat sendiri.. Mandiri gitu.. Memang kena belah.. Anak2 belanja ikut suka hati je.. Tu yang belikan.. So tak leh guna sembarangan..

      hee

      Delete
  3. kak yan seronok tgk orang gigih camni! semangat! :D

    ReplyDelete
  4. Ha'ah perasan tabung2 buluh ni sebab salu ikot jalan dalam dari pekan kolumpo nak balik kampung... cuma tukang jualnya jarang laks nampak, mungkin sebab tak berhenti kat tempat tu kot... ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yess.. i pun kebetulan rezeki nak jumpa dia..ALHAMDULLILAH..

      Delete
  5. tak macam oku kan..
    Alhamdulillah rezeki dia

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah kak. Bila tengok muka mmg tka macam OKU. Tapi bila cakap dan berjalan nampak sangat..Kesian..

      Delete
  6. Ya Allah.. Permudahkan la jalan insan itu.. Murahkan la rezekinya.. Damaikan la hatinya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. INSYALLAHHH....AMEEN.. mudah2an kann..Kita ni hanya boleh membantu serba sedikit..

      Delete
  7. asswalamualaikum Yan...cantiknya suasana kampung...suka sgt tgk rumah tu...tambah ada bunga2 yang menghiasi halaman...

    Tabung buluh saya selalu beli kat Sarawak...maklumlah menantu orang sana...jadi dia yang selalu belikan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumusalam..

      kampung kalau ada halaman, ada bunga2 memang menyegarkan esp pagi2..

      Tabung bulu sana sure cantik2 kan.. art.

      Delete
  8. cantik pulak tabung tu bila disusun tergantung.. dah mcm angklung plak..
    insyaallah lepas ni murah rezeki dia.. dan yg tukang promote skali :)

    ReplyDelete
  9. Tu lahh. tak perasan pulak..

    INSYALLAHH.. u jugakk

    ReplyDelete

cliks..cliks