cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Wednesday, May 2, 2012

4 kali tukar tempat makan....

Tengok tajuk macam haru je kann.. Sebenarnya this happened last week. After a week back from Kashmir. Nak sangat jumpa my fren. Kira cam close - close gitu..Hee..Member masa mengajar zaman dulu kala tu.. Macam kakak lahh.But then before pegi tu, Mem Sue and Mem Aji Sabar ajak lunch meeting lakk..Maka nya ke SACC lahh. The best choices that we have in Shah Alam.. heee.. nak gi mana lagi kann...Jomm tengok apa yang kami ngap - ngap..
 Starter we took Raspberry Cheese Cake..Not bad.. Suka gak..Tapi tak banyak lah..Usually we share je..
Mem Aji took this.. Lagsana..
 Me and Mem Sue took this Olio..YA ALLAH.. bukan tak bersyukur.. Soggy. Tak leh habis kann.. Terus mintak popia.. Tak lah pulak ngambik gambo nya.. Then i rushed to Mid Valley.. Nak jumpa fren i tadi tu lahhh.. Terus i ajak dia minum kat Strudel di Metrojaya.. Menyakan kami menyembang kat situ.. Jom tengok apa pulak i ngap kat situ..
 Nampak tu.. I took Ice Caffe Latte, Mem D took Hot Caffe Latte, Macaroon (sorang satu), Japenese Cake, and Enclair.. Licing..Lepas tu kannn..Mem D ni ajak pegi tempat lain pulakkk..Jommmm..
 Kami ke Bumbu Desa...Layan je lah i ni..
I took Orange Coconut..
 Amik dessert cam ni.. Kolak apa tah... Tapi sedap..Macam ubi bersalut tepung pulut..
Amik Bala - bala.. Alaaa macam cucur jagung tu. Memula depa bagi dua ketui cam ni lahh.. YA ALLAH mana cukup..Heee. Kitarang pesan another 2 portions.. Heeee..Loq laq betulll..
Menyembang sakan kami... Sambil BW kat situ tau..heee..Nampak tissues banyak kat situ.. Ada case lah maka  tissue banyak cam tu...Cerita sedih..huuu..huuu..
Ni lah Mem D.. My buddy.
Then Mem D ni ajak pindah ke tempat lain pulak.. I layan je.. Nak minum coffee lak..heee. So, kami ke Coffee Bean.. I ordered yang paling besar punya coffee...Heeee..Sure lepas ni Mem D tak ajak ke mana- mana dah..Heeee.(lawak je)..Lagipun dah malam dahhhh.. Nak  balikkk..
Tapi kannn..Sebelum minum kat Strudel tu....Sempat lagi i sambar bendalah nii..Dah habis dahhhh...Heee..Alaaaa satu je..Ok.. before saying gud bye, we promised to meet again in future.. Maybe next year..Heee.. We meet once a year..Kelakar kan.. Ye lahh.. Time punya hal lah..Tak apa panjang umur, jumpa lagi, sembang lagi, tukar tempat minum banyak kali pun tak apa.. Heeee..


28 comments:

  1. Salam Yong

    wahhhhh....Hepi nye hidup....naik bacaan gulo den kalau den buat macam tu...lopeh tu boleh buek den pengsan kekonyangan....

    ReplyDelete
    Replies
    1. heee...bacaan gulo ye.. Alaaa sesekali.. I layan je lah member tuuu.. Seronok kalau sembang.

      Delete
  2. Hohoho punya banyak tempat dating.Sure balik perut dah kenyang sampai ke pagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak gak.. sebab bukan makan benda berat sangat pun.

      Delete
  3. sumenyer mabelessss...
    lapolaasek duk tatap gambo makanana aje nih, haisssh!

    ReplyDelete
  4. makan-makan sambil jalan2 memang heaven..ahha!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. yupp..kekadang tak sedar food depan mata dah habis.

      Delete
  5. Salam perkenalan..sesekali melepak gan buddy kan best..makanan ya ampun semuanya sodap sodap...

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kenal gak..

      betul tu.. then dah lama tak jumpa lagi lahh..

      Delete
  6. x kembong perut ke minum air byk2 sis..hehe

    ReplyDelete
  7. Makan2 adalah salah satu terapi kepada kesedihan... hahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu kak. tapi saya ni jenis kalau sedih memang tak tertelan..

      Delete
  8. k.yan, ini lah sbb kenapa sy rindu duduk di kl/pj!!!!!!!!!!!!!!!! just name it! adedededededeh kecuq ayaq liuq nih!

    ReplyDelete
  9. semuanya sedap tuu...
    tiba2 teingat kat Ole-Ole Bali...

    ReplyDelete
  10. seronoknyer jmpa membe lama ni kan kak... mcm2 cite nyembang.. segala gosip nk share sama... hehehe itu yg bertukar2 tmpt mkn pun olrite je...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu.. macam2 kisah.suka duka pun ada..hee

      Delete
  11. kak, nak tanya macaroon tu dia jual seketul berapa?

    ReplyDelete
    Replies
    1. RM3.50. tapi kalau kat Fourty two dalam RM4.90 kalau tak silap..

      Delete
  12. Dahsat punya sembang sampai bertukar banyak tempat ye. Hehehe memang seronok sekali sekala jumpa kawan lama, sure banyak cerita nak sembang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. heee..tulah.. kitarang pun sendiri gelak sakan..tapi serronokk.

      Delete
  13. tgk gambar pun terasa nak sendawa... semua2 menyelerakan... lapo pulak time sejuk2 lepas hujan nie heee

    ReplyDelete
  14. sedapnyer...........dapat makan cheese cake..best gak tuu

    ReplyDelete

cliks..cliks