cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Wednesday, May 16, 2012

Warna warni Bali....

Dah tiap tahun balik kampung, 7 kali dah, rasa - rasanya tak balik tahun depan kot.. Hee.. Nak balik kampung baru pulak.. Nak balik K A S H M I R...ok kan...Saja je ni jamu mata.. Mana tau racun orang yang tak pernah sampai ke Bali lagi.. Tak lama lagikan zero fare untuk luar negeri pulak.. So tengok - tengok ticket Bali ye...
 

***********************************************************
 Volume 5, Book 59, Number 297 :

Narrated by 'Abdullah bin Mas'ud
The Prophet faced the Ka'ba and invoked evil on some people of Quraish, on Shaiba bin Rabi'a, 'Utba bin Rabi'a, Al-Walid bin 'Utba and Abu Jahl bin Hisham. I bear witness, by Allah, that I saw them all dead, putrefied by the sun as that day was a very hot day.

26 comments:

  1. cantik.... sume cantik... cume tkt dana tgk patung2 yg banyak tu kak.... kalu tgk mlm2 meremang bulu roma

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dana,

      memula tu mmg takut.. Tapi akak dah mangli dah.. hee.. 7 kali dah kat sana.. Dah tak kesah..

      Delete
  2. Kakcik nak balik kampung kat KK, Sabah je...

    Kuala Kangsar pun dah lama tak jengah ni. :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Balik KK pun sedap kak. Saya teringin nak ke PUlau Manukan..teringin sangat.

      Delete
  3. Kakak pun tahu Bali tu dah macam kg ke dua Yan ye.:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye lah kak.. Rasa macam magnetic je gitu...Now berpindah kasih kejap..hee

      Delete
  4. Assalamualaikum Yan,
    Balas ziarah dan salam kenei.
    Tima kasih sudi nyinggah blog akak. Pe kabor?
    Ohhh kaki nyongket jugak yaa.
    Cantik2 gambor kat Bali ni. Meriah pulak tu diorang buat ritual2 nih. Tapi seram tengok patung2 diorang nih!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam Kak..

      Thanks sudi singgah umah saya ni..Hee..kaki nyongket ye.. Ye lah tu kak..
      Bali has its own beauty.. Nature is synonym with Bali.. Just love Bali kak..
      Patung tu kan.. masa memula je, after a while ilang dah.. Tak heran..

      Delete
  5. walaupun x penah smpi lg tp tgk pic2 kt ats tu sy tau bali mmg cantik tp bla tgk byk patung2 ritual2 sy jd seriau

    ReplyDelete
    Replies
    1. indeed Khairin..Tak perlu seriau...hee..lama2 ok..

      Delete
  6. 7 kali akak ke Bali ya..hehehehe..adakah 7 tahun berturut turut? :P So, lepas ni pilih kampung Kashmir lah ya kak..:) Saya gi bali 2 kali aja...Kampung saya kat Perth...ahahahahhaa..tahun ni gi lagi...tahun depan maybe gi lagi, kot!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak berturut2 Daddy Ziyyad.. memula 2000, then 2007, 2008, 2009, 2010, 2011.n taun 2008 2 kali.

      Perth??? aduii..kampung orang kaya tuuu.. hee..tak terlarat lah teman buat masa niii..

      Delete
  7. ermm seronoknyer pergi melawat negara orang gambar2nyer semua dramatik sangat...suker

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak saja je tau..mengimbau memori saya kat Bali..huhu...rindu Bali walau cuma sekali dpt jejakkan kaki..cantik sgt...

      suka Tasik Beratan dan Uluwatu so much!!

      Delete
    2. Lizz,

      kena pegi tu kann. Akak mmg suka tangkap gambo..

      Delete
    3. Akak mmg saja nak bagi Wahida sakit jiwa.. hee.. boleh lagi tu pegi..

      Delete
  8. ahhhh! how I miss Bali!! thanks for the photos!!!! rindut le... :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aikkk.. org Bali pun sudah windu yeee...Hee..Akak ok sikit dah ni.. Sebab Kashmir now di hati..heee...

      Delete
  9. Baru sekali ke Bali, tapi tak pulak rasa nak gi lagi. Lemas ngan banyaknya patung ngan kuil diaorang... hardcore sungguh. Kg saya pulak kat Vietnam... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mie,

      pasal u pegi sekali je.. Cuba pegi berkali2..sure nak pegi lagi.. hee

      Delete
  10. wahh tetiba dah jadi kampung sendirikan :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hee... Bali Yan Yan Bali macam synonym gitu..

      Delete
  11. Kak yan ex-teacher ke? baca post anak murid kahwin tu baru tau..hehee.... bali tak sempat sampai aritu, time and a money probs..hehe..inshaAllah next time nak lama sikit kat Indonesia...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes my dear.. Yang paling tua rasanya now dah berumur 31 dah..

      Bali is the best place for vacation.. Now akak nak berehat more in Kahsmir.. hee

      Delete

cliks..cliks