cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Tuesday, May 8, 2012

Dine Out at Aroma Ikan Bakar, Kuala Selangor

Last Thursday nite Hubby told me that we needed to dine out. He wanted to get a treat to his relative. Dah lama tak jumpa depa. Some more he wanted to meet his cousin. Nak hand over some document for his project in Sabah. Kitarang decided to go there separately... I moved out from house pun bit late. Arrived at the place around 9.45PM. The rest masih tak sampai lagi..At 10.00PM baru we gathered.

We had our dinner at Aroma Ikan Bakar. Dah lama tak makan di sini since kitarang suka makan kat Pantai Remis tu. Kedai Abang Rosli. At first memang nak makan kat situ. Tapi i loteh bab menunggu. So, decided nak makan kat Aroma Ikan Bakar. I told Hubby, tukar selera pulak..
 Big table kami semua.
 
 Sementara menunggu, macam - macam fesen depa ni..
Jom kita tengok apa yang nak di order. I tak kuasa nak memilih. So, bagi kat bebudak dan bapak budak yang pilih. I makan je.. Some more, i ni alah sikit sea food. Resdungggg....
 Rege sea food kat sini. Blur sikit. Abang 'Imran punya hasil kerja.

 Disuruh milih malah posinggg!!!..Ehh.. jomm tengok apa kitarang ngappp...
 Telur Dadar, wajibbb..
 Tom Yam
 Kangkung Goreng
 Kailan Goreng Ikan Masin
 Kerang.
 Sotong Goreng Tepung. Sedapp..
 Butter Prawn.
 Ikan Masam Manis
 Ikan Steam 
Semua dah keyang...Mata dah mengantukk. I nak balik cepat.. sebab lupa pakai spectacles. Risau drive kalau tak pakai spec waktu malam.Sebelum tu tengok dulu lahh sekitar tempat ni.. Dah makin besar dan dah makin cantik. 
Ada style wakaf cam ni. Ada extra charge tau kalau nak duduk sini..
ALHAMDULLILAH perrniagaan depa ni dah semakin maju.. I m sure ramai yang tau tempat ni.. So, tak payah promote lah ye.. Hee...Dalam 2 minggu ni kan makan luar je tau.. I naik pening dah ni.. Nanti i ceritakan kenapa asyik makan luar since i balik dari Kashmir.. Huu..huuu...
****************************************************************
Volume 7, Book 65, Number 305 :

Narrated by Nafi'
Ibn 'Umar never used to take his meal unless a poor man was called to eat with him. One day I brought a poor man to eat with him, the man ate too much, whereupon Ibn 'Umar said, "O Nafi'! Don't let this man enter my house, for I heard the Prophet saying, "A believer eats in one intestine (is satisfied with a little food), and a kafir (unbeliever) eats in seven intestines (eats much food)."

22 comments:

  1. sedapnya kak yan! terliuq tgk..tapi aritu kat genting dah pelahap seafood!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee..saja je bagi Rayyan meleleh ayaq liuq..Akak sebenarnya tak tahan makan seafood.. Ni badan darri semalam gatai je ni

      Delete
    2. rayyan pon ramai kawan yg allergic tapi bila nak makan tu..makan jerr..haahah... try minum air kelapa lepas makan seafood..tu opah ajar..

      Delete
  2. K.yan ni mcm tau2 je heh org teringin nk makan bakar2 ni. Lame gak x merayau ke melaka utk ikan bakar.. now mlm2 bute ni mne nk terjah ni k.yan?????? lapaq!

    ReplyDelete
  3. apa nak jauh2 darling...aroma tu ok dah tu.

    ReplyDelete
  4. Salam. Adeh.. Lapor den nengok entry neh.. Ish... Hehe. Peberet place kami gk tu, kak.. Tp kalu gi weekend jgn harap la nak dpt meja senang2 kalu x pre-book. Baik bwk bekal dulu nak nunggu makanan sampai.. Mmg 1st class la masakan depa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebenarnya i dah lama tak ke sini. selalu makan yang kat tepi laut tu, kedai warna kuning. tpi kat situ melampau kelambatannya. Pun kena call kalau nak makan kat situ. Apa2 food mmg seddap lah.

      Delete
  5. Lapar pulak Niza tenguk gambar2 food dlm post ni... :P
    Dah lama tak pekena ikan bakar ni weh....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Then memang kena pegi lah tuuu...Awak pe khabar? lama tak contact lahh..

      Delete
  6. drooling kak..drooling i dibuatnye:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. pegi je ke kampung akak kat Pontian tu.. Mandela..besttt..

      Delete
  7. Saya pernah smpai 2-3 kali kat sini..nape akak tak order ketam cili?? Paling best tau!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak tak order, hubby dgn anak2 yang order..

      Delete
  8. lama tak mkn sini kak... bestnyer... sbb dkt ngn laut seafood ngn segala ikan2 sgt fresh... harga pun kire berpatutan...
    menu akak tu pun sedapnyer... geram tgk sotong grg tepung tuh... rangup2 garing gitu

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak pun baru malam tu makan situ.. lama dah tak makan kat sini.

      semua hubby dgn anak2 yg tempah.

      Delete
  9. lama x mkn seafood ni... sm la kite asik2 mkn kt luar je

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg lah..akak dah masuk 3 minggu mkn luar.ada sebab yg tak dapat elak..

      Delete
  10. extra charge utk dok tempat cantik?
    kihkih...depa dah labur duit sikit kat situ gaknya kan..
    (blm penah dengo lagi kat tmpt lain)
    let me guess knp asyik dinner kat luar...
    tukang masak tak de..

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu lahh.. i pun wonder.. teruk gak depa ni.. Modal buat tu bole cover dah income depa semingu i rasa..

      heee... maid i buat hal. nak kena hantar balik dah tuu..

      Delete
  11. saya pernah makan sekali kat aroma nie...akak selain aroma ada tempat lain tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. BSB akak suka makan kat satu tempat lain tu dekat pnatai Remis. Cuma agak lambat kat situ.. Nanti akak bagi link kat FB..

      satu boleh tgk kat sini..

      http://yan-yanjournal.blogspot.com/2011/03/ke-pantai-remis.html

      http://yan-yanjournal.blogspot.com/2011/12/dinner-at-restoren-nur-cahaya-seafood.html

      Delete
  12. saya baru sekali sampai.. itu pun masa they all tgh buat renovation nak buat wakaf tu, last year rasanya.. wah dah besar dan cantik tempatnya..

    ReplyDelete

cliks..cliks