cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Friday, May 18, 2012

PEREMPUAN?LELAKI? or LELAKI LEMBUT????Aduiiii.....

Ok guys kat sini i nak cerita yang kitarang lunch kat Only Mee. Tak ramai orang pun masa tu.. Dah agak lewat. 
Ingat nak pekena this package, tapi macam tak kena dek tekak je..
I took Chicken  Black Pepper
Mem Sue dah tak tahan tuuu..
I, Mem Sue  took Ribena dan Lychee Drink for Mem Aji Sabar.
Depa took Honey Roast Chicken.
Happy perut kenyang..
Lepas makan we just melepas gian bershopping.. Sana sini sale u.. Memang terbelalak bijik mata.. Mem Sue ajak singgah kat Body Shop. Nak cari birthday present for Miss Angah.

Ini lah manusia mesteri itu..
Ok guys i nak cerita sikit incident di Body Shop ni.. I memang tak membeli lah. I just tengok - tengok dan snap gambar lah.. Suruh depa posing lah. Cam tu.. So, masa Mem Sue mencari - cari tu she was attended by the saleperson lah.. I pun tengok lah dia mengekor Mem Sue ni.. Yang lain tak peduli kan i pun sebab depa tengok i macam tak berminat pun..

Suddenly masa i ada kat belakang Mem Sue ni, i terdengar suara salesperson tu garau semacam. Laaa..dalam hati i cakap, 'ja alip tan ' ke???? I told Mem Aji Sabar.
Tapi dia macam tak kesah je.. Bila Mem Sue dah habis membeli dan membayar, i noticed on the way keluar tu Mem Sue, berbisik dengan other salesperson kat situ..
I pun macam wonder lah kan..
Tapi buat diam dulu.. Then Mem Aji Sabar dok bayar dengan salesperson yang layan Mem Sue tadi ni..

Once keluar tu i pun mengepoh lah..Nak tau apa yang ditanya Mem Sue pada saleperson tadi tu.. Mem Sue betul - betul pissed off.. Nak tau kenapa.. Dia menjaga wudu' dia sampai waktu asar nanti.. Unfortunately wudu' dia dah batal.. SEBABBBB.. eeemmm 'minah' yang layan dia tadi tu, LELAKI.. bukan PEREMPUAN.. So, itu 'minah' sudah sapu - sapu cream atas tangan Mem Sue yang masih lagi berwudu' lagi tadi tu.. Sooo.. batal lah kannn.. Mem Sue tak perasan kan yang 'minah' tadi tu lelaki lembut.. YA ALLAHHH.. totally macam perempuan.. MAKA habis lah wudu' Mem Sue..Yang Mem Aji Sabar pun ingat itu 'minah', perempuan sejati.. Sebab tu dia macam tak kesah at first...Emmmm...So kalau u all, u all ok je ke. Or confuse??? Now rata - rata beautician orang Jantan Lembut ni.. susah gak kannn.. Feninggg...
*********************************************************************
 Volume 6, Book 61, Number 506 :
Narrated by Jundub
Once the Prophet fell ill and did not offer the night prayer (Tahajjud prayer) for a night or two. A woman (the wife of Abu Lahab) came to him and said, "O Muhammad ! I do not see but that your Satan has left you." Then Allah revealed (Surat-Ad-Duha): 'By the fore-noon, and by the night when it darkens (or is still); Your Lord has not forsaken you, nor hated you.' (93)



32 comments:

  1. takpe..tak perlu nak pissed off :)
    Sebab setiap kali kita ambil wudhu tu, ada pahalanya...

    Cuma jadi asbab aja tuhan takdirkan jantan tu pegang tangan Mem Sue tu, utk beri peluang Mem Sue tambah pahala

    ReplyDelete
  2. hee... betul gak kan.. cuma tu lah kalau kita tak tau tu yang tak berapa seddap lah kan..

    ReplyDelete
  3. memang fening tgk gelagat org kita yg suka tukar jantina tu..sabar jer la kan kak:)

    ReplyDelete
  4. Tiap2 pagi kakcik dan abang melalui Jln Bkt Bintang untuk ke pejabat. Memang ramai 'jantina' kat situ. Kalah pompuan dia punya seksi!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg port dia tu kak oii..kengkadang kita tak perasan pun..tak boleh bezakan..

      Delete
  5. kalau kat thailand lagi best, suara semua mcm perempuan habis, org thai bagitau tu lelaki jer baru tau..hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee... Rayyan kat Thai tu dah pusat dia kan..

      Delete
  6. saya pun heran..seriously memang di setiap kedai Body Shop yg saya singgah sekarang semua ada staff macam ni..mungkin dah rezeki dorang keje kat kedai camtu tp herannn

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak bukan memandang hina tapi susahnya tu kat kita.. Tak kesahlah depa nak jadi.. Hanya dia dgn ALLAH..

      Delete
  7. kecantikan, kehalusan kulit, kelentikan tubuh badan jantina nie kalah kita yang tulen nie kak...selalu kita tertipu tapi bila bab suara...sorry berlori la memang kantoi la...hehehehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul lah tu..akak ALHAMDULLILAH dapat cam lah selalunya.. WAlau cantik cam ne sekalipun..

      Delete
  8. Assalamualaikum kak yan... sihat ke?
    Ini percubaan yg kali ntah keberapa mas cuba komen tp dok ilang je, x taulah pe masalahnya huhuhu...

    dulu mas suka body shop..skrg x lagi sbb rata2 semua tmpt staff dia auww..auww je, x syok dah hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ooo kenapa jadi macma tu Mas.. Tp mmg lah recently blog macam2 hal.. Haru betul..

      Sama macam akak. Akak suka di satu brand lah. Tp now dia letak mamat lembut.. Susah nya. terpaksa pegi ke counter sebelah.. Haruuu..

      Delete
  9. salam kak yan,

    kalo tengok gambar dari belakang memang sebijikkkk kaum kita,
    potongan rambut & kulit tapi auwww...

    terima kasih kak, baru saya tersedar tentang menjaga wuduk tu ...
    sebelum ni dah set kat minda nak g solat p amik wuduk
    (sebab senang betul terbatal bersentuhan dgn suami la bukan dgn orang lain..hihihihi)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam Suzi.. Mmg betul dik oii.. Kulit flawless gitu..

      yang tu lain lah weiii...saje je tau.

      Delete
  10. Kalau dia tak bersuara pasti tak tahu dia lelaki.. sekarang makin ramai yg buat macam ini. Kesian kalau sampai akhir hayat kan... macam manalah:(

    ReplyDelete
  11. Diaorang ni muka memang cantik, kulit halus kalah pompuan. Silap silap boleh tertipu dgn penampilan diaorang ni...

    ReplyDelete
  12. sian mem aji sabar. bc n3 yan ni teringat cerita ustaz sek saya yg terlibat dlm program pemulihan golongan lembut di kedah. mrk yg terpilih itu kbyknnya beautician & mak andam (dari KL) yg ada kesedaran untuk balik ke pangkal jalan.slps habis program 3 hari, depa dikehendaki bersalam dan berpelukan dengan fasilitator. ustaz tu kata.."keluar peluh jantan bila depa mai salam, peluk saya sampai menangis"..sib baik depa tu lelaki w/pun halus kulit kalah kita! sebenarnya yan, kata ustaz ramai yg memohon tapi had 40 rg sahaja. rupa2nya ramai yg berkeinginan utk "bertaubat". kita doakan yg terbaik utk mereka..(sorryle pjg pulak komen)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu.. Kita ni umat yg lemah. kalau diarang nak bertaubat, alhamdulilah.. Kita dua'a kan je kann..

      Delete
  13. bila dah cantik sangat macam perempuan sejati, mata kita tak dapat nak beza, tp bila terkeluar suara tu yang opss...lah lelaki rupanya.

    ReplyDelete
  14. sabo je la..tp kite ni kn baik ati..x kn nk sound dpn2 plak kn..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu.. kena jaga air muka.. Itu antara dia dgn ALLAH.. kita kena faham gak cuma kita jadi mangsa keadaan kann..itu yang tak sedapnya..

      Delete
  15. yg berambut panjang bercermin mata duk lyn Mem Sue tuh laki ke kak? ish takde gaya tul... mmg muke ngn penampilan nmpak cam pmpuan betul... aduhla

    ReplyDelete
  16. yup dana. see. u sendiri tak perasan kann..

    ReplyDelete
  17. ye la kak.. especialy mak andam sekarang.. dah agak susah nak membezakan.. tp yg pasti air semabahyang kita tetap batal..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu.. kengkadang orang ni tau tapi buat2 tak tau.. itu yg masalahnya.

      Delete

cliks..cliks