cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Tuesday, May 8, 2012

Muhamamad Luqman 15 years old already.

Last Monday nite we went out for dinner. Ada orang gave a treat. Sebenarnya kami menumpang je. Ada orang nak treated Abang Luqman,,Last Monday, April 30, 2012 Abang Luqman cukup 15 years old. Tempat yang dijanjikan adalah Zam Zam Arabic Restaurant at Section 9, Shah Alam. 
Order time.. 
Orang yang diraikan..
I bought a cake for Abang Luqman,.. Makan kat rumah je..
 Simple je..Butterscotch Cake. Yumm...
 Macam - macam style dah budak - budak sekarang ni posing.. 
 Back to our treat time.. Once we arrived here, nampak ramai yang ada dalam resto ni..
Ni lah yang yang belanja tuuu...NekCik dan TokPuCu. Jom tengok apa kami ordered..We took package for 8 persons.
1 jug of orange juice
 One jug of Water Melon
 One  tray of Mandy Lamb
 One tray of Mandy Chicken.
 Salad
Kebab
2 sets of spring rolls
Dessert i dont know the name..
and Caramel Pudding.
Hee.. our hero...
Last Sunday, we went to buy a gift for Abang Luqman.. Hubby gave him lappy - Acer. Suka kemain... Semoga lappy tu berguna for your study ok.. Not for facebooking, or tweeting, or blogging only.. and so on and so on.. Hope you grown as a good moslem.. That our dua'a for u..
**************************************************************
Volume 3, Book 47, Number 756 :

Narrated by 'Azra bin Thabit Al-Ansari
When I went to Thumama bin 'Abdullah, he gave me some perfume and said that Anas would not reject the gifts of perfume. Anas said: The Prophet used not to reject the gifts of perfume.

34 comments:

  1. Semoga menjadi anak kebangaan ibubapa..dan diberkati oleh Allah didunia dan akhirat...amin...

    Tahun ni ambik peksa PMR...sama dgn anak saya no.2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. INSYALLAHHH..

      ye lahh.. tapi buat selamba je belajar...

      Delete
  2. Happy belated birthday Luqman.
    Semoga Allah makbulkan doa Kak Yan and Hubby utk Luqman.

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ Aunty Min (on behalf..hee)

      INSYALLAHH.. kita ni mampu berdua'a je kann..

      Delete
  3. Happy birthday to yr son! Adiah syiok wooooooooo

    ReplyDelete
  4. HB abang Loqman..semoga menjadi anak solleh dan kebanggaan ayah bonda:)\
    Nekcik belanja ye .

    ReplyDelete
    Replies
    1. AMEENNN..

      ye..NekCik belanja..Kitarang tumpang je lahh..he

      Delete
    2. kassihredha: Hi hi..sesekali blanja anak cucu!!

      Delete
    3. janganlah sesekali.. selalu2 lahh...heee

      Delete
  5. eppy bday abang loqman .. semoga jadi anak yg soleh dan cerdik pandai sampai bila2 ..

    bestnyaa kak kek SR butterscotch layie huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. AMEENNN..mudah2an kan..

      chef ciju tak de..tu yg main beli je tuu

      Delete
  6. selamat hari lahir abg Luqman..
    Apa la your mom ni dah lewat seminggu dah baru nak bagitau...belated la ni ya..:)
    tak pa better late than never kan..moga menjadi anak yg soleh ya..jgn lupa makayah k :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sibok dengan N3 Kashmirrr..hee tu yg tertangguh..

      Delete
  7. happy birthday to luq. saya tgk makan tu sedap2 belaka tambah2 caramel tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq auntyy mamasyaza..

      alhamdullilah.. org belanja lagi lah sedap.hee

      Delete
  8. Hepi belated besdey luq!!! May god bless u n jadi insan yg cemerlang ok...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hepi belated beday luqman...

      semoga menjadi insan yg berguna yer...amin...
      amboi, dpt lappy...guna sebaiknya okeh...

      sedapnya nasi arab kak...saya suka sgt nasi arab...especially nasi mandy...

      Delete
    2. Wahida,

      thanks aunty..(on behalf..hee)

      AMEEN...

      Nasi Arab tu kalau nak makan, cakap.. Kitarang pun boleh masakkan..

      Delete
  9. epy belated bday abg Luqman, semoga lebih sukses dlm hidup n pelajaran, semoga jd anak yg membanggakan ibu n bapa nyer...

    ReplyDelete
  10. Selamat Hari Jadi Luqman..moga menjadi anak yg soleh dan berbakti kpd kedua org tua.

    Saya teringin nak try kat Zam Zam tu kak, tapi review yg saya baca, byk kata sangat mahal/overpriced. Betul ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. INSYALLAHH..AMEEN..

      Tak lah mahal sangat pun Daddy Ziyyad.. Sama je lahh.. kalau ada pun food dia mmg sedap lagi dari Sahara Tent.

      Delete
  11. Salam.. kak yan...

    Samelah birthday dengan kite.. heeee...

    Nak jugak makan cake....>_<

    Happy belated beday yer Luqman..!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam dear..


      oo ye ke.. tak pe, next year sambut sama2 yee..

      Delete
  12. Semoga Abang Luqman menjadi anak soleh yang sentiasa membahagiakan kedua ibubapanya.

    Sebaya dengan Bangcik kakcik ya? Kek Bangcik, Umminya yang taja dan makan malam Along yang belanja. Maknya tumpang je. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. INSYALLAH kan kak..Dua'a yang terbaik je lahh..

      Sama kita. Taja cake, org lain sponsor makan..

      Delete
  13. Heppy belated birthday luqman. wahwahwah kak Yan, makanan kat entry ni sumenya menggoda-goda. caramel puding, lamb mandy, chicken mandy ... alahai .. lapar lak ella kak. hehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq aunty Ella.

      Dear..food org sponsor..makan je lah kita.he

      Delete

cliks..cliks