cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Wednesday, May 23, 2012

Nasi Ayam Mat Sup terus ke The Curve

Since masalah maid tak selesai selagi itu kitarang akan eat out. Sengaja mengambik kesempatan atas this problem, we went out for lunch. But we just not went out for this. ada benda lain gak kami buat. Apa agaknya tu ek..Tak pe..tengok dulu apa kami makan yeee...
We went to Kota Damansara.. Mak aiii jauhnya ye. Well, after that shopping time..area Damansara kann... Nak ke The Curve..Eh... jomm take a look what we took..We went here..M a t   S u p   C o n e r.
Happy je budak dua ni..
Nasi nya sedap. Lembut.
Ayamnya garing di luar, lembut di dalam.
Lepas makan, kami terus ke The Curve. Actually i brought my niece to the Chanel Counter to buy some of skin care product. She has problem with her face. Then suggested to her to try this product. Dia pun macam ok je..
After some suggestion from the beautician, she agreed to buy and try. I hope she'll be ok with the products. One thing sesiapa yang ada Metrojaya card or Diners Card tu, belanja di sini and spend for cosmetic ada voucher tau. U spend RM250 u will get voucher RM30. So, Miz Pija spent that voucher on the other item. Jimat gitu. 
Masa nak keluar, jumpa dengan Hubby then he wanted to buy parfume. Well, on parfume dah spent more than RM250, ada voucher RM30, i pulak mengambik kesempatan.. heee. bought Chanel Eye Liner.. Pengguna setia.. I just spent RM40 je menambah.. Suka....
Apa lagiii....Cuba..jangan tak cuba. Walhal dah pakai benda yang sama je tu.. Malas nak ke mana - mana lagi, we decided to go back.. Cuaca agak panas. We walked back to the Royale Bintang Damansara where we parked our car. 
Seronok lalu sini sebab ada flea market.. Jamu mata.
Tekak haus, then singgah....Dome.
Kids..
Mak diarang
Pak diarang..
and depa keasyikan bermain..
Sampai kat sini dah.. sejukkk..Sementara menunggu our car, apa lagi.. shootinggg..
Bila lepak kat sini i  teringat suatu cerita gila yang pernah i buat.. I jumpa  B A I M   W O N G   di hotel ini.. Tak dapat i bayangkan waktu tu my condition was so bad. Nak jalan pun susah sangat. And it is almost a year since the moment,  today i feel so great. ALHAMDULLILAH....Ok.. kereta dah sampai.. Kita go go first. see u later okkk.. 
**********************************************
Volume 7, Book 71, Number 582 :

Narrated by Abu Huraira
The Prophet said, "There is no disease that Allah has created, except that He also has created its treatment."

28 comments:

  1. Replies
    1. Ok sangattt..kami siap amik 2 portions lagi.. hee

      Delete
  2. Kak Yan nasi ayam tu nampak macam best!

    ReplyDelete
  3. Salam. Good to know that u've recovered.. Wpun x taw kakak sakit dulu, sorry ye.. As usual, a shout out for the shawl... Arghhh! Nice la, jalan2 carik makan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. My dear Nai.. That's y akak leh sampai Kashmir. If not my Hubby wouldnt allow me.

      ALHAMDULLILAH.. best shawl tu.

      Delete
  4. best nya jumpa baim wong.. used to be one of his fans time citer bintang dan kejora he he...

    ReplyDelete
    Replies
    1. masa tu akak weng sikit. heee..tu yang boleh. as i told earlier, i m a person kalau nak sesuatu, i will go for it.sampai dapat.

      Delete
  5. lapaq tgk nasik ayam tuu...Alhamdullilah...happy sakit kak yan makin okay. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ALHAMDULLILAH Rayyan. It's getting better. Hope the cyst tu shrink lah.

      Delete
  6. Mak oiii nasik ayam... rasa mcm dah lama tak mkn nasik ayam.
    Kat itm dulu tiap2 minggu nasik ayam sampai kwn2 ckp "hoii ko nih tak muak ke nasik ayammmm je manjang" hahaha.

    budak2 tu main apa?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anak i yg nomo 2 tu mmg suka sangat nasik ayam. dia kalau makan just nasi dgn soup.. punya lah suka..

      depa beli macam kipas yang guna kan solar energy... cam tu lahh..

      Delete
  7. dalam pada nak balik tu, sempat jugak menyinggah dome yer kak yan
    kalau gi curve, kitorang suka makan kat bubba gump :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah kan hanie. boleh lagi station situ tu.. hee

      Delete
  8. Salam kenal dr Nurul,Seronok baca kisah kak Yan jumpa Baim Wong tu.
    Nampak sedap ayam tu......oh ya anak Kak Yan seorang lagi x ikut ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kenal gak kat awak. Baim tu dulu akka suka kemain..hee..

      ikut semua.. mana ada tinggal..

      Delete
  9. acu pun suka pegi flea market the curve nie
    barang2 murah & banyak pilihan..rambang mata :)

    ReplyDelete
  10. Kak, ella suka tengok gambar akak tengah try Eye liner tu. Looks so gorgeous. Anggun. Menawan.

    ReplyDelete
  11. wah seronok jalan2 ye kak yan.. Alhamdulillah..jangan lupa continue makan suppliment.. shawl cun bangatt..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg seronok sesekali jalan sama2...

      INSYALLAH i akan teruskan makan..

      Delete
  12. harap2 sesuai product tu dgn kulit muka anak sedara akak.

    saya dah lama tak pusing2 the curve walau umah dekat aje pun. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyallahh.. nampak dah ada perubahan sekarang..

      kalau akak rumah dekat sure selalu ke sana kan..heeenasib baik jauh..

      Delete
  13. saya suka jugak Nasi Ayam Mat Sup tuh! Sedapkan! Gigih saya pi sana :D

    ReplyDelete
  14. lama tak makan nasi ayam ni.. gerraammm je tengok..

    ReplyDelete

cliks..cliks