cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Tuesday, October 5, 2010

Saturday Activities

Dari pagi lagi my activity bermula. First, Abang Luqman and Abang 'Imran asked me to send them to their school. They had 'Open House' di sekolah. Abang Luqman ada participate one acara for the celebration.


Tetiba Abang 'Imran asked me, " Ibu tak join masuk dewan ke?".

I terus jawab, "tak lah dik..." ( i call him adik ingat dia yang last)

"Kenapa bu?", tanya dia lagi.

Macam tak puas hati je dia dengan jawapan i. "Mak Aiman masuk dewan lah bu."

I sambung lagi, "Alahhh... takpe lah... Mak dia glamer. Ibu masuk dewan nanti masa adik terima hadiah akhir tahun je lah ye."

Nak tau, sapa ibu Aiman tu. Ziana Zain you.. Kakak Anuar Zain tu.. Penyanyi top tu lah.. She send her boys there. And her eldest same class dengan anak i, Abang 'Imran.. Oklah tak yah cite dia.. I nak cite pasal my activity tadi kan..Melalut sat.. Lepas hantar diarang, i diingatkan datang semula at 13.00pm.

Almost at 13.15pm, Abang Luqman called and asked to fetch them at 15.30pm.. Nak main - main dulu...Well, i bagi chance, so at almost 15.20pm baru me, hubby, and Abang Ifan keluar rumah. On the way, i noticed the traffic quite dashyat lah.. Banyak betul kereta. Rasa nya gara - gara Open House lah ni..Macam peak time waktu hantar anak ke sekolah pagi - pagi tu..
Rarely area Section 8 ke Section 9 pack with cars during weekends.
The heavy traffic at Section 9.
Then Hubby berbunyi, "I teringin makan soup lah".

"Jom singgah Ani Sup Utara".

"Bolehlah", jawab i. I tak kesah..

So, kitarang singgah and terus order.. Dah berkurun dah i tak makan di Ani Sup Utara ni.. Sorry to say, dah tak mengancam macam memula depa bukak in 2005 / 2006 di Plaza Alam Sentral.. Masa tu makan memang sedap.. Sampaikan setiap hari kami ke situ.. Now, dah tak berapa power bagi i..Sorry lah Kak Ani ye. I have to mention it. Walaupun i tau kebenaran itu kengkadang menyakitkan. Anak tokey ni pun satu kelas dengan anak i, Abang Luqman..Tak kesah lah.. Hubby makan berselera je i tengok..
Lychee Drink and Syrup - i mintak Syrup Lychee tapi diberinya Syrup...
Bandung Cincau looks so tempting
Everytimes hubby ke Ani Sup Utara, hubby akan minum Lai Chi Kang..
Nasi Ayam, pilihan hubby and Abang Ifan
I chose Nasi Putih with Sup Tulang
This is outlet in Section 9
After picking my kids, kitarang terus got ready to visit my SIL (youngest sister hubby lain father) yang baru sahaja bersalin di Kampung Melayu Subang (rumah MIL dia). Almost a week dah..Tak sempat - sempat nak visit. Hubby sakit je masa tu.. When we reached there, it was almost 19.40pm, Tak sempat nak buat hamper yang macam selalu orang order. So, bila no baby shower, i did cuppies for her. Snap gambar lebih sikit untuk tatapan saudara - mara yang masih belum tengok baby girl ni..Comel. Rasa macam nak ada baby lak..TAPI teman dah pencen.. Tak larat...
Cuppies for a newborn - tapi bukan dia lah yang makan for sure...
Celik dah matanya walaupun baru enam hari dilahirkan. 3.2kg weight with normal delivery.
Mengantuk lah pulak dia
Mummy pegang dia..Cute betul
Aiikkk!!! Nape tenung lama - lama B? teringin lagi? Tak yah lah kan..
Mata dia memerhati kakak - kakak yang ada main di depan dia.
Kami tiba di rumah almost at 22.30pm. Dah seminggu decided to make Sardine Spaghetti since being informed by Sinantra, our neighbor, for Majlis Open House di housing area Platinum Homes 7/43.
The food yang sudah dipacked beserta dengan kuah dan sudu garfu lagi..
Last year we did Laksa Johor.. Tahun ni tukar lain pulak.
Cuppies pun kita packed kan. Senangkan...
Some of the cuppies, hubby yang decor. 'Selamat Hari Raya Aidil Fitri'
Sudah masuk tahun ke lima acara ini dibuat. Tapi frankly speaking, i tak nampak sebarang peningkatan dari segi kemesraan sesama jiran.. Rasanya masing - masing ke sana just untuk makan.. PASAL apa agaknya.. Yelah..acaranya ialah datang reramai bawak ahli keluarga, ucapan sikit, and makan time, then balik. Mana - mana jiran yang kenal je yang bersembang sesama sendiri.. Lorong lain, kenal or sembang sesama jiran yang memang depa kenal.. SO, mana objective beramah mesra tu..
Tok Ngah and Chef KoYa tengah sedap menjamu selera..Nasi lemak katanya sedap.
Emm..yum..yum..
Neighbor kitarang di belakang rumah.Puan Tina, Orang Terengganu. Selalu kami dapat Nasi Dagang. Tu pulak, Qistina, kawan dengan Abang Ifan.
Nasi Lemak ni hubby cakap sedap.. 2 bungkus tu hubby ngap
Satay ni i rasa dah bit spoiled. Macam tak fresh..
ABC dia sedap
Ada yang contributed oranges. Banyak lebih, kami tapau bawak balik boleh buat juice
Kambing ni ada tertinggal atas meja masa semua dah balik.. Rasanya orang yang memula duduk situ..Emm sapa lagi ek kalau bukan Puan Tina kita.. Sorry Tina, kitarang pulun. Sian kan tinggal kat situ.. hee..
Coleslaw pun banyak..Sayang..Sepatutnya makan lawan dengan kambing. Ni, depa pulun kambing je. Tak pandang pun coleslaw...
Kenapa i cakap cam ni..Yelah bila terserempak pepagi masa hantar anak ke sekolah, berselisih kereta pun, rasa - rasanya susah nak mengangkat tangan. Or senyum. I pun selalu dok tunggu.. Emmm hampeh..Maybe kereta i tak grand like them..Yolah, BMW lah Mercerdes lah..Tingkap lak tinted gegila..Mana nak nampak. SO, masih lagi nafsi - nafsi... Have to do something.. Atau perumahan kami ni masih lagi terlalu muda???.. Baru sekitar 6 tahun. Seusia Abang Ifan... . Ke nak tunggu sampai 10 tahun?? 15tahun?? I hope INSYALLAH ada perubahan untuk acara tahun depan ..AMEEN.. eemmm membebel lah pulok...
Half way, while kami were eating, hujan turun dengan angin sekali..Terbang semua pinggan mangkuk..See, air tu terpaksa berhujan.
En Lazim kita sedang membersihkan kawasan.
Salah sorang Anak - anak Sidek sedang menolong ayahnya..
Sian kat brother ni, baru nak tunjuk skill, dah hujan..
Lepas majlis kaum bapak bukak cerita, menyembang..
Chef KoYa sedang mengclearkan apa - apa yang patut diclearkan
Puan Liza wife to En Sinantra, our neighbor. Depa ada product, MEE KUNING jenama TOK AYAH.. Kalau anda tinggal di Shah Alam, boleh dapat this product di Pasar Section 6.
Majlis started at 21.00pm. The tents telah didirikan sejak petang tadi. Ramai yang datang. Makanan pun banyak. As usual, Tuan Haji Hakim, tuan punya Hakim Restoren, di Section 7, sponsored Mee Goreng, Murtabak, and Teh Tarik. Tengok ada lak live band. Masa diarang baru nak warm up, hujan turun dengan agak lebat. The space tak muat untuk kami duk reramai dalam tents. Ramai yang lari balik..Masih banyak leftover. So, kami pakat bungkus dan agih - agih kan for those yang masih ada di situ. Hubby and anak - anak Sidek tolong kemas kan apa - apa yang patut. Apa - apa pun we all happy dah contributed somethings to the people. The event finished at 23.00pm. Tahniah buat AJK yang telah bertungkus lumus menjayakan event ini tanpa bayaran pun.. INSYALLAH. BERSATU KITA TEGUH, BERCERAI JANGAN CARI LAIN..Ehhh!!! BERSATU KITA TEGUH, BERCERAI KITA ROBOH...

8 comments:

  1. Gina setuju dengan Kak Yan...Ani Sup Utara mmg dah tak kick dah. Dulu my uncle kerja kar MRCB Shah Alam, sesekali die bawak balik bhun/mee sup, beli kat PAS, memang terangkat

    ReplyDelete
  2. Salam Gina,

    itu mmg tempat k yan makan selalu. Kedai akak kat situ..Boring dah memang..quality tak jaga..

    ReplyDelete
  3. air bandung cincau tu memang tempting!
    tapi nape yg di oder lain yg sampai, tapi minum je la kan.. bestnya nampak jamuan raya walaupun basah

    ALL IN ONE

    ReplyDelete
  4. Salam Nur,

    ni lah masala kedai makan di malaysia ni..attitude. Tak fokus. Jarang sgt jumpa masalah mcm ni kalau di Indonesia. I pun tak tau kenapa

    ReplyDelete
  5. salam k yan,
    penah beberapa kali juga g makan kat ani sup utara SA tu...nmpk portion food dia mcm sikit ek...ke kitorg yg mkn byk..ihiks...ni br nmpk diorg tgh renovate rumah kedai kat sini, nak bukak branch sini kot...

    ReplyDelete
  6. Salam

    Btol la Kak Yan Ani soup x sedap dah, saya dulu selalu gak makan kat Medan mara k.l.
    Alah Kak Yan atenye tambah 1 lagi baby apa salahnya...hehehe...meriah tau ada baby nie..

    ReplyDelete
  7. Salam Suzi,

    mmg sikit Suzi..Tak malu nak mangaku ni.Pasal sikit tu lah akak akan order Mee Soup Special. Pasal banyak..Heee...

    tulah bila dah banyak branch diarang tak jaga quality dah..sayang...Tak pe lah nnt akak cuba sembang2 dengan K Ani tu.. Very humble person.. Hope dia boleh accept apa yang kita cakapkan.Untuk kebaikan kan...

    ReplyDelete
  8. Salam CikSue,

    oo kat Medan Mara pun ada? Franchise kot.. Now banyak dah.

    ate teman tak sanggup dahhh... teman dah 40 carat u.. Time ni teman nak makan angin je dah.., tak lalu nak tukar2 diaper ni..hee

    ReplyDelete

cliks..cliks