cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Thursday, October 7, 2010

Open House - Open Kedai..boleh gitu???

Sana sini orang open house sempena raya ni.. Gara - gara open house ni jugalah i brought some food to Kedai. Sementelah Chef KoYa buat Laksa Johor for her lab - OPEN LAB heee...i cilok sikit for the kedai..So, i pun ada OPEN KEDAI..hee..Sebenarnya bukan open apa pun..Sekadar membawa sedikit makanan untuk dikongsi dan makan bersama - sama frens and staffs. ALHAMDULLILAH Laksa Johor memang disukai semua.. So, tengahari itu kami lunch dengan Laksa Johor sambil 'makan ketupat' hee...heee..Layan je lah gambar - gambar kami ni...
Some of the Laksa yang i cilok dari dapur..Spaghetti and the gravy
Kalau dah tak makan kat rumah, semuanya letak dalam plastik.So, jimat masa daripada nak basuh - basuh..Perabah laksa, sambal belacan, asam limau, taugeh mentah, daun kesum, daun selasih, dan timun.
Ready to be prepared/ served
Satu portion yang telah disiapkan dan menanti untuk disantap.
Bila nak dimakan, letakkan kuah dan jangan lupa perahkan sikit asam limau...
I also brought some Kek Lapis Lengit yang dibawa datang dari Jakarta. Baru dapat semalamnya..
Nilah yang tukang prepare..Mak Aji Sabariah

Dalam pada orang sibuk prepare, depa sempat posing..

Emmm time to pulun lah..

10 comments:

  1. wow..
    laksa johor
    faveret ai..

    sambal belacan tuh ..

    ReplyDelete
  2. Salam Linda,

    mmg sume suka mkn laksa johor. sampai kan kitarang ni yg jemu jelak membuatnya..Hee.. Next weekend pun nak kena masak lagi. Ada fren nak mai.. jom le..

    ReplyDelete
  3. saya jarang makan laka johor sebab saya lagi suka makan laksa penang.
    tak biasa kot..

    ReplyDelete
  4. Salam Leez,

    laksa Johor dia lemak dan pedas..while laksa utara dia masam.. Biasalah.. mcm akak ni dah disua sentiasa dgn laksa Johor, sure lah suka.. heee

    ReplyDelete
  5. woww...sy suka gak laksa johor tp tak penah buat..ihiksss...apalahhh orang johor ni kan... ;p

    ReplyDelete
  6. Salam Suzi,

    mai lah rumah. Akak jamu Suzi. Version Laksa Johor ni berbagai.. Nnt akak loadkan N3 Laksa Johor yg biasanya kitarang buat

    ReplyDelete
  7. Salam Intan,

    akak pun suka sgt. Tp kengkadang tu naik muak memasaknya..hee..sebab dah selalu sgt

    ReplyDelete
  8. Muhammad Irfan suka spaghetti dgn kuah laksa je..

    ReplyDelete

cliks..cliks