cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Friday, October 1, 2010

Family time..

Sejak seminggu dua ni my home sering dikunjungi guests. ALHAMDULLILAH rezeki kami...Maklum raya. Tetiba rasa nak panggil close family lak datang makan di rumah.. Bukan sesiapa, just my brother and sister. Plus TokNgah and Chef KoYa. Konon - konon lunch. Tapi orang yang kami invite semuanya sedang memenuhi undangan open house lah, kenduri kawinlah..So, daripada lunch dah jadi heavy hi tea lak..Almost at 17.00pm baru we started. Layan je lah. Bayangkan kami sebagai tuan rumah..Kebulur you..hee.. Apa - apa pun layan je lah gambo - gambo kami ni...
While waiting to be served, PakManMie menunjukkan the old photos..Nostalgia. Nak tunjuk kat kengkawan dia thru FB.., he enjoys FBooking now...
dan lagi...
Tengok tu..orang dah nak start makan, PakManMie still berangan..Entah - entah ada gambar mak we lama dia kat situ tak?Biarkanlah Si Luncai terjun dengan labu - labunya..Biarkan..biarkan...
Eemmm..... Abang Luqmanpun dah bukak langkah... Orang lain jaga - jaga...Well, Abang Luqman jangan banyak - banyak sangat makan.Nanti obes, dah tak menarik...
Tapi tau tak apa menu kitarang....Kitarangkan jenis yang suka western food. Of course lah menu yang sama macam yang lepas - lepas..Cuma tambah satu dua menu baru...Here we are
***
***
***
***
***
**
**
**
**
*
*
*
*

Lamb.....MESTI. Nampak gelap sebab we used thick and rich HONEY HICKORY BARBECUE SAUCE by HUNT'S...Tak payah nak susah - susah marinate dengan segala macam rempah sendiri.. Cukup senang..
*
*
*
Capsicum Fried Rice - our new recipe
*
*
*
Baked Broccoli
*
*
*
Salad
*
*
*
Harsh Brown - grated potato..Malas nak buat kroket...Guna yang ready made je..Penting sedappp..Ramai yang suka. Jimat masa dan tenaga sikit.. Dishes pun bertambah..
Ni lah Koya Fried Chicken..Crunchy, juicy and also finger licking good.. Tak payah nak ke ***FC..hee..Nanti i letakkan recipe. K..
Sederet makanan yang sedang menanti untuk ditamatkan riwayatnya..
Apa - apa pun kita POSING dulu....
Nak gambar gak...
ALHAMDULLILAH, almost at 17.30pm baru kami habis makan..hee.. Malam ingat tak payah makan kot..Tapi...eemm biasanya tak..mesti ada lah.. Seronok bila makan reramai ni.. ISYALLAH dibagi rezeki lagi melimpah oleh ALLAH. AMEEN...

5 comments:

cliks..cliks