cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Tuesday, October 26, 2010

Ke KLIA terus ke Rampai Park

Friday nite, while on the way to Jeram for our moon light dinner , NekCik messages me then bagi tau that TokTeh akan ke Mekah tomorrow. I agreed to send him to the KLIA. So, we started our journey at 07.30am. Just the family yang ada. Actually he went there by his own. Not under Tabung Haji.
Lama betul dah tak ke KLIA. Selalunya ke LCCT je..
At the check in counter
Sementara menunggu TokTeh checked in at Level 5, i went for breakfast. Me and Hubby went to Cafe Ritazza. Biasalah makan is number one. Badan nak besar ke, badan nak gemuk ke, i dont care..As long as my low blood pressure not getting worst. Kita makan duluuu!!! I had my great Cappuccino and Nasi Lemak Ayam Rendang. The Nasi Lemak was not bad, but i couldnt tahan one with the sambal.. puhh!!!! hottt!!! Hubby just had his Teh O Ice...
The entrance of the cafe. Waiting before flying for the travelers.
My Nasi Lemak
The great Cappuccino
The great ambiance
Me and Hubby..Why B?? stress je??
ChefCiJu with TokTeh and CiNi
With cousins and aunties..You also could drop by my cousin's blog, TERATAK INA. Those yang suka dengan jahit menjahit ni singgah lah sini.. Woiii... promote baik punye ni..
Mana lagi dua???
Mudah - mudahan mendapat haji mabrur..AMEEN
This is his second time
Chef CiJu and Food Directory....
It was almost 10.00am, and they were ready to board. After sending them to the gate, kami bersalaman before saying goodbye to others. Me and hubby had to send Chef CiJu and CiLi to Setapak Jaya. Before went back, we decided to have our lunch...hee... makan lagi kan.. AAK (ada aku kesah), Baru pukul 12.00 you... Sebenarnya saja nak cuba Murtabak Mengkasar ni.. Katanya sedap sangat. So, testing time...
This resto is just opened to public.
Boleh buat tempahan juga if you wanna do any occasion.
The resto bit spacious
Well, judging time.. For me, murtabak ni lebih kurang sama cam murtabak yang ada di pasar - pasar malam. I still love Murtabak Singapore . Why??? murtabak ni menggunakan terlalu banyak telur rather than chicken or daging. Kalau Murtabak Johor/Singapore, intinya lebih kepada chicken and daging.. Lebih wangi.. Sedappp sangat. Tapi bagi pencinta telur, mungkin ini jadi pilihan...But not me. Cuma i suka dengan Kuah Dhalnya.. enak bangettt..
Ada orang nak tayang cincin yang baru dibeli
i m not sure whether it is true or not..
Program Jalan - jalan Cari Makan dah sampai sini..
Ready made roti before it is wrapped with the chicken filling.
Air Kelapa Laut. Wonder why the color not brown as usual.
Daging Murtabak
Chicken Murtabak. There is no difference from outside. Just the taste.
Ngap ..ngap...
Note:
Murtabak Mengkasar or Royal Murtabak of Pekan
12A, Jalan Rampai Niaga 4,
Medan Niaga Rampai, 53300 Setapak, KL
Tel: 017 203 5640 / 018 6049284

8 comments:

  1. Tapi murtabak gaya cam ni akak tak berapa minat lah.. just nak test..

    ReplyDelete
  2. tiba2 teringat bulan ramadhan..murtabak pembuka selera. hehe

    ReplyDelete
  3. Salam Cyana,

    penah cuba di Padang Jawa??Yang tu mmg akak suka..

    ReplyDelete
  4. kak yan...
    saya kena scroll down laju2 bl tgk gambar mknn nih..hiiiihi

    ReplyDelete
  5. Hee..sian Suzi..dah lah dlm pantang ye.. Sabau....sabau ye.. Lepas pantang pulun lah..Berpantang di mana?

    ReplyDelete
  6. salam k.yan..sht ke?
    bestnya murtabak tu, murtabak singapore sama ngan mrtbk raja ke k.yan?

    ReplyDelete
  7. Salam Umie..

    senyap je awak?.akak sihat..Tak sama lah Umiey. Akak lebih suka Murtabak Spore. Lebih daging. Murtabak Raja byk telur

    http://yan-yanjournal.blogspot.com/2010/08/murtabak-singapore.html

    ReplyDelete

cliks..cliks