cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Saturday, September 18, 2010

RAYA 2010 part 4 - A day after Hari Raya..

Biar sampai jemu jelak orang tengok my N3..ehh ada ke yang tengok..Tak kesah lah. Janji dapat load all the photos yang ditangkap bagai nak rak tu..Kesian lak nanti dah depa beriya - iya posing then just dok kat dalam camera tu je..Last - last nanti delete..

Raya kat kampung my parents ni sampai raya ke dua or ke tiga still ramai guests yang datang. Memang tak kering jari lah..Nasib baik i tak buat manicure ari tu.. kalau tak, sayang je..heee Cuma nak cerita kat sini, raya ke dua ni kami ada buat sedikit celebration. Ada yang sambut birthday. CiEni and Kak Yayang. NekCik yang dok prepare the cake and cuppies.
3 tiers of cuppies
Cuppies dari Setapak. Hasil tangan NekCik.Chef Koya buat decoration pakai marshmallow yang dibawa CikMai from Singapore. Pandai CiYa...
Bufday gurlzz...
Laaa....asal boboy ni ada kat situ..Tak kesah lah janji dapat potong cake sama..heee...Abang Ifan. Abang Ifan.
Tambahan pulak family from Singapore mai..Siap bawak makanan lagi and cakes...Ole - ole untuk kami..TQ CikMai. Memang sedap cake awak...Kelasss gituu...
Spaghetti Carbonara from Singapore.
I tell youuu.. best cake ni. Filling with nutela..Siap order lagi nak bawak balik Shah Alam..Taun ni kuih rumah i imported you...From Singapore..
Sorang - sorang je pempoan..Sama cam i
Alah anja - anja..Diarang ni lah yang staying in Singapore.
Early in the morning, me, TokNgah, TokPucu, and hubby went to Serkat. Main reason, serching for breakfast. Bila tiba kat pasar di Serkat, terus hubby decided to buy fish.Nampak segar katanya.. Emmm belanja sakan dia ikan kat situ.. Amik kau.,..Ikan siakap sekilo RM35..Hubby cakap kat tokey ikan tu, kenapa tak cukupkan RM 50..hee..beri hati nampak..Apa - apa pun, Hubby borong 3 ekor and one ikan parang..
Siakap yang dijaring hubby kat Serkat. Ada 3 recipes for these fish.
Once reached home, kami tugaskan imported chef from Setapak untuk tugasan for lunch..Tapi yang kelakarnya ended up makan pukul 5 petang..Ha..ha...Tengok je lah gambar - gambar kami ni..
Chef and his assistant
Chief Chef, so chef kat belakang tu boleh lah rehat..Ala - ala Hell's Kitchen lah ni.. Chef with 'original' t.shirt...Nasib baik yang makan family sendiri..Kalau tak, sure dah ke persatuan pengguna..Kami lak tak leh banyak bunyi. Dah mintak masakkan..Kang lari chef, susah lak kami...
Mandur sedang buat inspection. Memang Hell's Kitchen kau..heee..taun depan Tok Yayi nak robohkan Hell's Kitchen ni..Nak buat baru..Emmm.. sapa - sapa yang kena sponsor tu baik bersiap sedia dananya..
Kena bentang saperah 'L' shape. Ramai betul.. Sampaikan tetamu kena pergi rumah lain dulu..Kebetulan kami ready to have it, ada guests pulak..Tapi kami tak leh nak pelawa sama..Heee..tak cukup ration..
Setelah menunggu bagai pungguk menunggu bulan, maka ini lah hasilnya...Kena makan kat ruang tamu..Ramailah katakan. Dah tu selesa sikit. Aircond. Kat dapur nanti macam makan dalam Hell..heee.. So, bentangkan saperah (tau apa ni?). Kita makan bersila...dan ini lah main dishes by Hell's Chef..ehhhh Chief Chef from Hell's Kitchen..
*
*
*
*
*
*
Steam fish with Martha Stewart plate..perrghhh!!!
Chef recommended - Asam Pedas Fish also peerrrgghhh!!!!
Another perrrghgghhh!!!! Sweet Sour Fish with Martha Stewart plate...Tambah sedap kami makan...Presentation penting gak...
Beginilah keadaannya..Boleh ke orang lain join????Mungkin tidak...
TokYayi siap angkat pinggan lagi..Best lah tuu

TokTeh dah nak balik..

Tak habis lagi tau... Nanti version beraya ke Singapore pulak.. Emm raya sakan mak taun ni.

6 comments:

  1. syoknyaaaa makan ramai2...
    bertambah2 seleraaaa... :)

    ReplyDelete
  2. Salam Suzi,

    sekarang ni jd takut nak tgk weighing scale..tak tercabut jarum..heee....

    ReplyDelete
  3. kak yan... pasnie kita sama2 posa la.. hehe. kasi turun jarum semula. :) sodapnya ikan2 tu.

    ReplyDelete
  4. Salam Cyana,

    rasanyabelum boleh kot cyana..Now busy preparing open house. Rumah k yan every week ada open house..Malas nak buat sekaligus..patah pinggang nnt.

    ReplyDelete
  5. salam singgah..

    amboi.. meriahnya.. sampai dapur pun interprem sekali.... best bila reunion cam ni....

    ReplyDelete
  6. Salam Kakyong,

    hee..dapur penting apa...kalau tak, mmg tak minum or makan tetamu nnt..

    ReplyDelete

cliks..cliks