cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Friday, September 17, 2010

RAYA 2010 part 3 - Satu hari di Hari Raya..

Hari yang memang ditunggu oleh semua umat Islam seluruh dunia. Kejayaan setelah sebulan menahan lapar dan dahaga.. Emmm..teman dan yang seangkatan tak le sebulan..uppssss!!!!hee..pagi - pagi lagi semua dah bersiap nak ke masjid. Kami yang pempuan ni tak le.. Duk rumah dan prepare mana - mana yang patut..

Tunggu diarang balik sembahyang, terus kumpul di ruang tamu rumah my mommy.. Nak bermaaf - maafan.. Sedih sangat temguk my puppy menangis. Sayu sangat.. maybe dia teringat kat dua anak perempuan dia yang tak bersama - sama di pagi mulia ni..CiTi kena beraya di rumah mertua di Kelantan. while CiRah nun jauh di Holland. Almost 4 ari dah tak sama - sama.. WE MISS YOU, CIRAH.. INSYALLAH taun depan kita raya sesama ek...

K lah..tak nak sedih - sedih.. Layan gamba raya kitarang, k...
My mommy and my puppy dulu yang memulakan majlis.. Sayu je tengok diarang bermaafan.. Almost 44 years diarang dah bersama. Lagi dah tua - tua ni, lagi tambah berkasih sayang je..
My puppy menangis sayu tika kami meminta maaf....
Ini dia first SIL in the family..My hubby lah..

I have promised to my self, tak nak nangis..Nanti tak best..sayu jee...Nak happy - happy je..Hee..hati kaudu..
"B, i mintak maaf atas salah silap i pada u, kecikkan hati u, terkasar bahasa, halalkan makan minum i ye.." heee....gitu lah lebih kurang..Berkepok dosa i ni..
Terlebih sudah..hee..
Hubby ni jenis susah sikit nak beriya - iya bergambar..So, pelik sangat kalau dia senyum.Kalau tak senyum, serius sangat muka dia.. Now, he is improving..heee..Good job, darling..
Dalam pada orang bermaaf - maafan, Abang 'Imran dah ke dapur..Lapar sangat kata dia...Emmm..memang anak bertuah ..tak tahan tengok berasak kata dia..heee..
Nak atur tiap sorang berposing memang susah...tp this year kira ok sikit..Kalau tak, macam - macam acting..
Grandparents and grandkids
Three of us without CiTi and CiRah
Next year tambah dua couples lagi..Ehh...Chef CiJu, jadi 3 couples lahhh
Me, family, and parents
Paman Mie's family and parents

My beloved parents
TokNgah, Chef Koya, and my parents

Makcik - makcik with anak - anak sedara
Tengok cucu dah lawan nenek..
with Bibik - purple gak uuuu...
Masak Kasemut
Sambal Setan menjadi penyedap rasa waktu makan.

Berasak and Ketupat Lo..
Sambal Goreng
Rendang Ayam
First guest yang datang. Diarang ni memang wajib datang first raya.. Ni pun sebahagiannya saja..Ada lagi separuh..Maybe third raya..
Keluarga To'Cu
Orang kuat dan orang kanan my puppy..
Keluarga ni memang tak patut, dah nak masuk raya kedua baru sampai...
Family arwah to'unggal - memang tak nampak rumput lah laman Tok Yayi..Tapi, family ni memang happening........

Ni baru sebahagian....
Time to say good bye macam nak deal jual beli used cars je..
Orang balik je, kami sempat melaram...
Kat bangsal pun jadi..

Apa - apa pun kita sambung next N3..Okkk

8 comments:

  1. Teruja tengok kemeriahan keluarga Yan...

    ramai yang bertemakan 'purple' tahun ni... :)

    ReplyDelete
  2. Sambal Setan?? Memang namanya Sambal Setan ekk? Tapi, nampak sedap!!! Nak resipi.. leh?

    Ha'ahlah.. balik kampung hari tu pun, ramai yang bertemakan kaler purple ni... macam musim PURPLE kaler jer gitu... ;).

    ReplyDelete
  3. Salam Kakcik,

    keluarga kami memang meriah..Berbual meriah, jalan meriah, makan meriah..segala-galanya lah..family besar kak..

    tulah..purple ramai lak saya tengok..sy bukan pengikut fesen pun..kebetulan..

    ReplyDelete
  4. Salam Aini,

    1. Aini, recipi dah ada dah kat N3.Akak dah link kan pun.

    2. Awak punya blog masih ada malware.Cuba Aini buangkan some blog yg maybe ada virus. Aritu ada gak blog Azlina, akak kasi tau dia.Dia kata dia dah delete some blog yg dia rasa berpenyakit..heee.. Now akak bukak blog dia, ok dah..cuba ye Aini..

    3. Purple tu tak pernah terpikir dek kepala akak.Selalunya biru, beige, green, putih.Ckp kat hubby terus dia kata ok. Tu yg ke Jakel kita..hee

    ReplyDelete
  5. meriahnyaaaa keluarga kak yan!
    sangat bergumbira di hari raya...
    :)

    ReplyDelete
  6. Salam Suzi,

    memang cam tu lah family kami...

    ReplyDelete
  7. Salam Su,

    eemmmm memang cam tu lah... dari depan sampai ke dapur.. kalau family datang pun bukan sikit2..paling sikit 3 kereta..sekali datang..

    ReplyDelete

cliks..cliks