cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Saturday, September 4, 2010

Last Minute Shopping @ SOGO

Punya lah berkurun tak ke KL bershopping, sampai kan salah - salah nak masuk parking @ SOGO. Means that terpaksalah menempuh kesesakan dan mengambil masa agak lama untuk pergi ke tempat yang sama tadi.. Sebab itu lah kenkadang malas nak shopping ke KL.. Paling - paling ke MID VALLEY je.. Terus pakai Valet Parking.. Tak payah nak cari parking.. Tu yang paling suka. Bukan nak bergaya, tapi teman tak kuasa..Kan kaki teman tak berdaya.. Kemudahan ada kan.. Guna kan aje ..
Tengok...sakan depa memilih... last minutes lah ni
Nak sambut hari raya, tapi kenapa macam nak sambut raya cina ek.. Confuse gak..
Dah nama suka kan hamper, hamper orang pun diphotoin.. Suka sangat..So sweet.
Sampai kat sini terus ke area kasut. Mak ku tuannn, ramainya orang..Chef Ciju nak cari kasut. Terus aje lah kami ke Clarks. Terpaksa ke sini pasal kaki kitarang ni ala - ala Minah Tolleh. Terbegau besau.. Sebenarnya bukan kat Shah Alam tak ada Clarks, cuma saja nak cuba. Lagipun kengkadang pilihan kat sini lebih banyak. But, i was not a lucky person. Tak de size for me.. Finito...Emmm ramai gak orang yang berkaki besar macam i ni.. Size 9 tu.. Kalau Clarks, size 8 lah kan...
Dalam pada nak cari kasut, sempat lah depa posing.. Chef Ciju and CiLi
"Kasut dah ada, tudung dah ada, apa lagi ek??? " hee.. she is planning to buy something.. yeahhhh
This was the first choice by Chef CiJu.. Apa barang pakai kasut merah
Macam teringin yang ni, size, fail....
Black color, dah banyak sangat..Walau ada size, tapi tak berkenan dek hati..
Masuk ke shoes department, terus tengok kat Snowfly, another brand yang ok for me, rendah, size besar ada..But again, not for me this time..Sambil cuba - cuba tu, tengok ada one young father sedang carry baby boy dia.. Nampak ramah sangat.. Usik - usik baby tu, comelll sangattt... diagah - agah, terus je dia senyum...
Dah diwarning, kalau nak letak gambar dia dalam my blog MUST be the nice pic..Ok..Ok... yang menurut perintah.. Emm sibuk memilih, dapat CiLi sepasang baju raya.. Cunnnnya...
Saja nak ambil gambar surau ni.. Legalah sekarang sesiapa yang sholat di musollah ni.. Dah besar. Harap - harap selesa..Kalau dulu, peerrrgghhhh... Bau masam lah, tengiklah, perit lah... Segala macam lah... Harap - harap juga, mukena tak lah berdengung baunya...

We spent almost three hours here.. Time to go back.. Hubby tengah sakit at home. Tak selesa nak ronda sakan.. SO, sampai rumah, he was ok.. Chef CiJu masih lagi merongeng kat KL, just me and my mommy yang balik. Panas sangat kat luar.. Teringin nak masak sesuatu.. tapi badan penat sangat.. Tup..tup terlelap setengah jam... Pi dapur, idecided to to this simple menu.. Tapi tak lah sehebat Ros.. Tapi Ros buat Murtabak Tuna, i buat pakai daging. But anak - anak suka gak.. Anyway, licin..
Murtabak segera. My version.Pakai kulit popia.

Dah akhir - akhir ramadan ni tak nak lah tunjuk makanan bebanyak.. kesian orang sampai melelah air liuq nanti..heee...


6 comments:

  1. Kak Yan...
    gerun tgk pic Sogo tu....fobia tempat tu coz sesak sgt.
    Happy shopping!!!

    ReplyDelete
  2. Salam Leez,

    k yan p agak pagi lg..tu pun kena parking kat B2. Then masa nak kuar jam 2 lebih tu, dah sesak nak masuk dan keluar.. huuhhh...nasib baik awai..kalau tak mau jem terus lututnya tekan brek dan minyak...

    ReplyDelete
  3. salam kak yan... ramainya org kt sogo tuh. dah lama tk ke sana, terakhir 3 tahun yg lalu. hehe.

    sempat je kak yan masak murtabak kan? thumbs up to super mommy..hehe :)

    ReplyDelete
  4. Salam Cyana,

    tu lah..akak pun sebenarnya dah lama tak ke sana.. Itu pun at first ingat nak hantar my mom and sis aje ke situ.. tp bila dah dilawa 2 3 kali, eeemmm tewas...

    murtabak tu saja sesuka.. tak brape nak jadi..tp licing...hee

    ReplyDelete
  5. salam kak.yan..
    sonok tgk soping nak raya.... mmg kompom ramai orang dah ujung2 ramadhan ni kan kak.. family akak ghupernyer owang pontian kak er? sekampong ghupernyer ngan my MIL. pontian kat mana kak?

    ReplyDelete
  6. Salam Hana,

    sebenarnya akak ni bukan jenis yg shopping ikut musim.jenis tak bermusim..hee..nak beli...

    eemmm memang org Pontian, kat Kukup (penghujung benua asia). MIL org Pontian kat mane? ntah2 sedara kita wak..

    ReplyDelete

cliks..cliks