cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Monday, December 31, 2012

Meet Up with My Singaporean Frens.

YA ALLAH. dua tiga hari lagi dah nak naik sekolah dah.. routine as a driver akan bermula.. Means i pun bit busy during this time.. Biasalah kalau jual baju sekolah ni kannn.. cerita minggu lepas tertangguh agak lama dah... 

Sambung cite masa i turun JB last week. Ye lah sambil jengah b a b y   'A l i   A y d i n, i pun grabbed a chance lah ke sana ke sini. Beside ke J o h o r   P r e m i u m   O u t l e t,  i decided to have meet up with my Singaporean frens.. they are from Travbuddy. Siti Zubaidah and Hadi. Siti i have met her before once about 4 years ago.. and Hadi baru first time but we always chat lah.. Almost gak nak met Hadi before i flew to K A S H M I R ( u can read about O l d   S r i n a g a r), but we didnt make it since Hadi was working. So, without planning at first just whatapps Hadi dan cakap maybe i nak ke Singapore, then we planned  nak jumpa. but then ended up we met up in Johor Bahru je since i memang tak jadi masuk Singapore. Risau jammed coz of Christmas day..
Once sampai Jusco Tebrau, we straight went to the toilet sebab still waiting the rest sampai.. I memang bit menggila tangkap pixs toilet yang cantik - cantik.. siap bergambar dalam toilet pun ada. just love it.. heee..kat sini siap ada room nak solek - solek gitu..even cantik sangat, bila jengah ke toilettnya.. uikkk!!! basah lah lantai nya.. tak sukaaa...

Then sempat lagi tu did  'minor' shopping.. heee... then about half an hour, we met..so happy.. then terus kitarang went for lunch.. memang agak awal.. tapi kitarang nak sembang.. first time jumpa Hadi. But dia memang recognized me. yelah selalu comment my pixs kat Facebook and Fanpage. They are my TRAVBUDDY FRENS.
when i met Siti for the first time, she's still single. now dah ada Hubby. nice meeting them.. so friendly. 
i took this as my lunch..
After we lunch here, dalam kurang lebih 0ne hour here, we decided nak keluar and spent our time nak sambung berborak.. then we decided went to rumah Siti..just nearby.. seronok nya.. sampai - sampai je, rasa fresh sangat sebab halaman rumah Siti, so green.. 
sebelum masuk rumah, sempat lagi berphoto di sini.. 
YA ALLAH..we all sambung sembang.. topicnya TRAVELLING... memang ni lah sebabnya kita orang berkawan.. we shared many tips about travelling. After about 2 hours here, we decided nak bertolah balik, but sebelum balik we had our coffee.. dan ini yang dijamu...
goreng pisang.
cekodok..
and this.. i memang suka.. rambutan yang sejuk dan siap dikupas.. wallaaaa...heee

I was so happy.. dapat jumpa kawan lama dan kawan baru.. ssembang - sembang sampai tak sedar waktu berlalu.. we planned ke Bangkok.. INSYALLAH.. and Hadi gonna be our tour guide.. Hadi loves Bangkok so much.. bagus gak kan kalau travel sama dengan orang yang ada banyak pengalaman ni.. Anyway, great to have them as my frens.. ALHAMDULLILAH..
*******************************
Volume 5, Book 57, Number 3 :
Narrated by Abdullah
The Prophet said, "The best people are those living in my generation, and then those who will follow them, and then those who will follow the latter. Then there will come some people who will bear witness before taking oaths, and take oaths before bearing witness." (Ibrahim, a sub-narrator said, "They used to beat us for witnesses and covenants when we were still children.")

32 comments:

  1. assalam..`selamat tahun baru 2013`..ehem best kan jumpa kawan2 yg sekepala dgn kita..

    ReplyDelete
    Replies
    1. assalam..iyaa..selamat tahun baru.. ALHAMDULILAH.. frens are great to me..

      Delete
  2. tgk rambutan cam pic sis tu teringat kt abah sy dikampung, kalau musim buah rambutan..dikupas siap2, masuk dlm fridge.senang anak2 nk mkn..kenangan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu.. and satu lagi, my uncle suka sangat kupaskan isinya sekali.. kengkadang boleh terus buat air.. best sangat.

      Delete
  3. best nyer kak... dan rambutan tu memang terbaik sebab dah terkupas.....
    selamat tahun baru utk Kak Yan sekeluarga.....
    semoga tahun 2013 Kak yan terus berjaya dan dimurahkan rezeki....kesihatan yg baik2...Amin

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap makan ranbutan yg berkupas cam tu.. tak sedar makan banyak..

      thanks for the dua'a..INSYALLAH..

      Delete
  4. Selamat tahun baru kak!

    psst : ada cekodok pisang di situ! My peberet!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. u too.

      cekodok mmg sedap kannn. minum dgn teh lagii..

      Delete
  5. Assalamualaikum Azian

    moga ukhwah berkekalan

    moga 2013 lebih menceriakan lagi

    ReplyDelete
  6. kak..memang cantik dalam toilet tu ..:)
    Jauh akak bejalan jumpa memmber..memang seronok bila dapat jumpa yang satu hobi ngan kita..:)

    ReplyDelete
  7. wah..jarang saya jumpa tetamu dijamu dengan buah rambutan siap dikupas, selalu dengan kulit-kulit jer, hehe...Selamat Tahun Baru Kak Yan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. agaknya dah terlanjur ada and sementelah depa hanya berdua, so nak cepat habis, dijamunya kami..ALHAMDULLILAH..

      Delete
  8. Happy 2013... Happy & healthy selamanya Kak Yan..!!

    Eating & meeting wth frens memang seronok kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Happy 2013 dear.. same goes to u. INSYALLAH..

      i really enjoy meeting new frens..

      Delete
  9. salam kak yan, nanti free2, buat lah cerita pasal travelbuddy tu, saya try nak guna, mcm pening gak, dan boleh ke dipercayai, hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. asslaam zul.. akak macam pernah buat lah.. tp for me it is a good site for sharing yr travel tips.. sungguh best.. more frens here. INSYALLAH genuine site.. but still lah kot ada manusia yang terlalu baik ni.. but too rare.

      Delete
  10. bestnyer kak yan... selalu travel & jumpa kawan2....

    selamat tahun baru kak.. moga segala impian akak akan dimakbulkan

    ReplyDelete
    Replies
    1. ALHAMDULLILAHHH..seronok sangat.. mana tau nnt jumpa u pulak..

      Delete
  11. wah kak implanning to go to bangkok jugak . nak ikut please hihih :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. sureeee...nak pegi bila tuu??nanti calling2 yee..

      Delete
  12. alhamdulillah .. dah lama berjumpa kembali ye kak ..
    sedap2 menu .. tgk jemput2 tuu nampak sedap je kak ;)

    ps : akk tq for the advice ... sgt2 saya hargai ...
    sgt2 saya terharu , insyaallah kak berkat doa semua , saya kuat buat keputusan , dan saya sgt2 berharap agar keputusan ini memberikan sesuatu yg baik buat saya dan anak2 ... aminnn

    TQ again kakak .. hugs !!!!!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. That's what frens are for.. just simple tips. INSYALLAH.. all the best dear... tears in my eyes.. u must be strong, strong for yr kids..


      masih meneka dalam kesamaran.. apa2... much of love to u...

      Delete
  13. mmg nice deco la kak toilet jusco tebrau tu..siap dgn pokok2..

    saya pun jenis yg suka rambutan siap kupas, masuk fridge..makan sejuk2..best!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulahh..beiya2 akak snap gambo..suka..

      suka rambutan sangat2.berkupas n sejuk lg lah.

      Delete
  14. woo..beza ngn tandas kt lain2 kan..harus cantik sbb dekat ngn johor,banyak tetamu dtg..bestnyerr plann nk ke bangkok..nk pergi jugakk..hehe

    ReplyDelete

cliks..cliks