cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Wednesday, December 12, 2012

The Cottage Hotel, Kundasang.

This was the hotel that we stayed while we were in Kundasang... Still coz of budget factor.. Maka this hotel  is the great choice.. Sebenarnya memang banyak lagi hotel - hotel yang baik dan bagus di sekitar sini.. Very close to Kinabalu park entrance and Mesilau natural area.. dan dekat dengan Desa Cattle..Just 3 kilometers to go there.
 simple je hotel ni..
 the reception area. ALHAMDULLILAH people front desk ni baik baik. friendly..
 simple and neat..
 depa dapat pengiktirafan ni tau..
 my bedroom.. neat, clean. ALHAMDULLILAH lenyak lah tidur..
 bathroom pu really clean.. basic lah..
yang best nya adalah bila pagi, bukak tingkap terus memandang banjaran sekeliling.nyaman, sejuk, segar...berkabus...
I just copy paste je the rate..so boleh lah you all tengok ye...sorry sebab bit blur..it's ok lah kan..kalau nak just go to the website...T h e   C o t t a g e   H o t e l..
Room Rates
Room TypeRoom Rates
(Includes Breakfast)
WeekdayWeekend /
Public Holiday
Standard QueenRM115RM1351 Queen size bed
Standard TwinRM115RM1352 Single size beds
Deluxe QueenRM150RM1801 Queen size bed
Deluxe TwinRM150RM1802 Single size beds
Deluxe TripleRM190RM2303 Single size beds
Superior QueenRM190RM2301 Queen size bed & 1 Single size bed
Superior KingRM210RM2501 King size bed & 1 Single size bed
Suite KingRM350RM4001 King size bed & 1 Single size bed
Sebenarnya kalau termampu stay lah kat  h o t e l   y a n g    b e s t   -    b e s t. sudah pasti bergumbira... I pernah buat post pasal hotel - hotel di Kundasang ni.. Jengah kat sini ye... memang the great lah...

32 comments:

  1. dulu saya ke kundasang pun stay dekat hotel ni. Kira selesa dan hargapun berpatutan la jugak.

    ReplyDelete
  2. nyamannya...best kan kalau pg2 bangun, nmpak kabus..sejuk pulak tu. mmg sesuai kalau nak pergi honeymoon

    ReplyDelete
    Replies
    1. yess.... kami tak larat nak honeymoon dah. heee

      Delete
  3. hotel ok, view pun ohsem....mmg berbaloi!!

    ReplyDelete
  4. waaahhhh.... awesome... i suka nature..!!

    ReplyDelete
  5. wah bestnya bercuti ke KK.. teringin juga nak bercuti kundasang.. tengok gambar2 kak yan pundah terasa kenyamanan udara dan suasana di sana tu..

    ReplyDelete
  6. Bagus tu kakYan kalau dah featured in TripAdvisor UK...Sebab komen2 dan traveler's photos dlm TripAdvisor ni mmg the most reliable source kalau nak review hotels. Dan ia juga bermakna, mmg ramai dah mat saleh lepak kat hotel ni...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu DZ.. so itu yg lagi bagus.. boleh refer lah...

      Delete
  7. menarik juga penginapan tu....... rege boleh tahan.... dan yg penting suasana nyaman jer remy tgk......

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul Remy. nyaman, segar, bersih.. tu yg mahal..

      Delete
  8. Nmpak selesa jew....best la dekat...rietta pilih hotel, xtaw lew dekat ke jauh....dh jengah n3 sana....uiks riban riban akk regenye...pine tu rietta suka...tp masa nk booking katanya not avaible...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rietta, kalau Mount Kinabalu Resort tu kat area situ gak.. atas bukit.. still dlm satu area.

      heee..yg riban2 tu kita tgk N3 je lah kann.. heee

      Delete
  9. Ekceli byk homestay d ctu...tp kbykn nya x iklan...sblh pine resort tu b4 entrance pine...ada homestay...tp homestay cni owner tgl tmpt lain...kiram village...perkasa hotel. ..hotel lama..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak pe..nanti next time, akak tinggai kat situ lah.. banyak pilihan kann..

      Delete
    2. Besa we ols g ctu...stay pine or homestay...bole bt bbq..dapur bbq d sedia....arang beli sndiri...lauk pauk bw la...msk nasi...bt tom yam...gna rice cooker shj..tp kna g ramai2 la baru hapenning...hihi

      Delete
    3. tulahh..ramai ckp suruh duk homestay.tp km x cukup time nak msk2 kan..mayb kalau nnt pg lama sikit boleh lah.

      Delete
  10. Kalau saya Yan, bila dpt ergi satu family kan yan, tidur mana pun tak kisah, janji ada tempt rehatkan diri...
    Lain lah honeymoon..heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu anim..kalau sendiri wt own.family amik.lah.tpt best sikit kan..

      Delete
  11. subhanallah... cantiknyer view kak... tak yah ada ekon pun dh sejuk ek

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu dana.. kami bukak tingkap je.. memang sejuk..tambah2 bila hujan..

      Delete
  12. dah macam kat cemeron je kan?saya tak pernah sampai lagi ke sana?

    ReplyDelete
  13. sejuk tu mmg cam tu kot.. maybe some parts sejuk like cameron kot.


    airasia byk ke sana..boleh lah nnt.

    ReplyDelete

cliks..cliks