cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Thursday, December 13, 2012

Zara's Boutique Hotel, Kota Kinabalu

This was the last hotel that we stayed just for about 3 hours before flying back to Kuala Lumpur. Macam daily use lah. sebabnya after back from Kundasang we still have about few hours. some ada yang nak ke Filipino Market.( sebab group yang sampai malam masih tak perrgi lagi ke this place.) ada yang nak ke Jamilah. nak sambar pearlsssss.... 

orang kata A MUST kan kalau ke Kota Kinabalu ni.. Me??? i dah malas dah.. sebab PANAS.. Puteri lilin.. memang i tak kuasa kalau terlalu panas.. jadi letih.. and  another reason, i memang prefer before flying tu  badan bit segar dan anak - anak dah mandi, so once arrive in LCCT dan balik terus masuk tidur. Just change baju tidur je..and the hotel just charged us about RM100 per room. at first Chef CiJu made a reservation for 2 family suites.. like one for men another one for women. but thennn.. i and Hubby  amik another Superior Deluxe. All 3 rooms  dalam RM300 lah.
sibuk sangat nak makan nak shopping sampai i tak sempat nak amik gambaq hotel ni..i copy paste je ni dari site.  can be seen from far this hotel. tepi  main road and too close to the airport. very very close. suka kat sini, of coz the traffic lah.. if kitarang checked in kat town, sure traffic gonna be a problem.. 
the hotel was clean and comfortable, spacious and the decorating was really nice. parking??? no problem. i noticed one thing, almost all the staffs, WOMEN.. maybe just one or two male kot.
 huuuhhh!!!! i dapat lelap kat sini about half an hour. kira ok dah tu.. sambil relax - relax..
 spacious.
 It has a safe and a flat-screen TV. also a mini bar and tea and coffee making falities. 
 also big bathroom.
 clean.
for me ok lah.. since we all pun just pakai kejap.. but i will suggest to everyone.. if u not not tooo cerewet, this hotel, really good to stay. restoren pun banyak.. dan tak  jauh dari town. 


i copy paste the rate for this hotel. 

The following are our room rates:
Room Type
Promotion Rate
Website Rate
Biz roomRM 150.80RM 113.00
SuperiorRM 165.88RM 124.40
DeluxeRM 174.00RM 130.50
Super DeluxeRM 187.92RM 141.00
Deluxe SuiteRM 301.60RM 226.20
Family SuiteRM 350.32RM 262.70


you have a right to choose. tepuk dada tanya pocket. easy.. i link kan kat sini this  Z A R A ' S   B O U T I Q U E   H O T E L. 

24 comments:

  1. nice hotel.. price pon boleh layan lagi..
    memang bajet neh~!

    ReplyDelete
  2. kemas n simple...okeylah dgn hrga kn sis

    ReplyDelete
  3. definitely i'd consider this hotel ..looks nice:)

    ReplyDelete
  4. tgk bilik akak yang redup tu, saya plak yang rasa ngantuk

    ReplyDelete
  5. Boleh masuk list hotel nampak cantik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sure..kira affordable dan dekat dgn airport.. that's a good tip.

      Delete
  6. Replies
    1. yess..simple but cantik sangat.. suka bab lobby dia ttuu..

      Delete
  7. Dlmnya nampak selesa. Itu yg penting....

    ReplyDelete
  8. Hotel baru lg dlm 2/3 yrs klu x silap...nama hotel sweet sgt kannnn....tp biar btl just for 3 hours...hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. oooo dah 2/3 thn yeee.ingat br lg...

      3 jm tu sebab just nk mandi n rest kejap..letih sgt.

      Delete
  9. Replies
    1. betul tu. tp kat kk ni we called n dpt murah...

      Delete
  10. salam sis,..

    cm ada nampak hotel ni,,,tepi jalan sajerr,,dan bawahnya banyak kedai,,,harganya sgt ok lah

    ReplyDelete
  11. As salam wbt my sweet sister,

    Mmgkan kalau b4 depart its good to have enough rest... kata org naik flight 1-2 hours je but jetlag tak semua org boleh cope! Like myself, kalau travel cepat penat, jetlag lama baru boleh back to normal... :)

    Bilik tu mmg nampak comfort sgt!

    ReplyDelete
  12. cantik hotel tu kak yan...... sentuhan moden.....seat kat lobby tu ohsem sangat..... nampak mewah...

    ReplyDelete
  13. pas check out kundasang...rietta trun kk tgh hr...ikut plan la...klu out of plan xtaw lew...than bleh la rietta laypark cni jap...coz flight mlm...nk cr pearl jugak...buat tanda mata...hehehe....thanks akk for all ur tips...sangat membantu rietta...

    ReplyDelete

cliks..cliks