cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Loading...

Search here too

Sunday, December 2, 2012

Trip to Kota Kinabalu (3) - Manukan Island baaa..

Ok guys, back to the story mory i and family kat KK.. sorry bit late to update.. so many things happened.. Back to the track now.. sambung yee... on the second day, we decided to go to Manukan Island. tapi apa - apa pun jom kita ngap dulu.. breakfast. 
kami breakfast at D Lengkuas. katanya orang semenanjung punya. 
the food memang sedap - sedap.
see.. the cap jempol one..
ready to go.. yang kuning tu adalah tuan punya 3 3 hiluxs tu.. depa lead kitarang menuju kan Marina Sutera Harbour  Jetty...
dah tak sabau dahhhhh..
My Mommi and My Daddi punnn..having fun with the family.. macam - macam karenah...
get readyyyy..
upsss!!!! kena bawak niii.. goggle  for snorkeling. 

we chartered one boat which could accommodate 19 of us.
happy betul di kecik i tu..
we took the package from Sea Quest. per person RM60 for adult. and RM42 for kid. the cruise just took us about 15 minutes. we decided just went to Manukan instead of Sapi and Mamutik. Just nak skipped time.. 
tak banyak ikan katanya.. macam tak happy.. bagi yang situa - tua lah.. budak - budak kecik tu semuanya suka.. yang penting. main air. 
termasuk lah si kecik i ni..
kami spent tak lama. sebabbbbb.. panassss.... we all yang menunggu kat pasir ni yang kepanasan.. yang duk dalam air tu memang suka lahh.. 
then we back ke darat.. makan time.. hubby suggested kat sini. Restoren Sri Keningau.. sebab Hubby dah memang station di KK ni every month.. 
i tried this Murtabak.. Ok lahhh..
and tried lauk ni.. Hubby kata Sayur Sabah.. betul ke?? i makan je lah..
then after lunch ingat nak bali terus ke hotel. but for me, once dah balik hotel tu nak keluar balik, FOR SURE tak akan. sebab senua dah penat sebab kepanasan dan kekenyangan.. so, terus menuju keeee..
Masjid Likas. i ingat nak explore lah tempat ni..
memula, amik gambar bagai lah.. tup - tup.. masuk ke dalam masjid, i terus rasa semacam. Macam mabuk lah pulak.. i rasa macam  nak pitam lah, nak muntah lah.. macam - macam.. semendang coti tu, i amik kesempatan tidur.. sampai tak sedar diri.. heeee.. then we went back straight to the hotel. needed rest.  malam ni we all dapat invitation dari our frens Aisyah and Azmi for dinner..
 tiba je, ini yang menarik perrhatian the kiddos..
we went to Azmi's house for dinner by pool side.. serronok lah  kanak - kanak semua. even dah seharian mandi di Manukan depa tetap mandi lagi.. memang tak penat.. Thanks to Aisyah and Azmi yang sudi menjamu kami semua.. Kekenyangan kitarang.. after that, we went back to the apartment.. kena tidur awal. coz tomorrow we had to go to Kundasang early in the morning. hajat hati nak ke Gaya Street terpaksa cancelled. semua kata better pegi Kundasang awal sikit.. so, kitarang ikut kan je.... tidurrrr..

36 comments:

  1. Salam Kak Yan... Restoran Lengkuas tu ada kat Bandar Baru Bangi... mkin owner yg sama kot.

    Saya dah pergi ke Manukan 3 kali utk snoorklig, Pulau Sapi sekali, dia org cakap Pulau Sapi lg cantik utk snoorkling... bestnya dapat gi jenjalan satu keluarga

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo ye ke..mayb lah kot. the
      food ok lah..nt bad.

      tulahhh...ramai yg ckp.cam tu..ikan2 dah fed up..heee

      Delete
  2. berjalan satu family ramai2 mmg happeningkan.
    Kundasang mmg tempat wajib bila ke Sabah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu.esp..bab makan2..heeee

      will visit kundasang lagi.insyallah..

      Delete
  3. bestnya jenjalan kat kk...remy tak sampai sana lagi.....cuma sampai kat serawak jer.........
    teringin nak pi snorkling kat sana nanti.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. remyyy..u kena pegi..mmg best..sure no regret.

      Delete
  4. meriah bebnor rmbongan cik kiah..loadlah gambar satu album skali weii..dahlah I tak pgi..tengok gegambo pun jadilah!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. heee....meriah mmg meriah.pecah sabah tu kami buat..hee

      ooo gambar yeee..bg suspend sikit..

      Delete
  5. lamadah pergi kk & manukan ... thn 2003 kalau tak silap

    ReplyDelete
  6. seroinoknyaaa akk ke KK
    saya x pernah sampai layie
    hurmm pulau manukan dia cantik kan
    air jernih ..

    budak2 kak .. dah mandi .. bila tgk air still x puas .. mandi layie .. x tidur pun x per
    menu2 yg dihidangkan sedap2 kak .. konperm kenyang ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyallah one fine day. manukan katanya best.tp rmi kata sapi lg best.

      biasalah bdk2.

      Delete
  7. wow kak, pegi kundasang mesti bestkan. sgt tgk byk gambar kwn2 sy yg pegi kundasang. pemandangan kat sana memang cantik

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul dear..best place kundasang..we all siap stayed overnite lg.

      Delete
  8. Assalamualaikum,
    Tengok pun dah tau memang best n hepi

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdullilahhh..depa happy sgt. esp kids lahh.

      Delete
  9. bilala sy dpt kesabah jugak bah..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyallahh. sure boleh nnt tu..tempah je airasia..ke berenang...heeeeee

      Delete
  10. orang kata sabah tak de apa compared to sarawak..nampak gaya boleh masuk list 2013 nanti..(saya tak pernah jejak kaki ke sabah).yan, tq for sharing

    ReplyDelete
    Replies
    1. well anim, kita ni baik jadi orang yang rasa sendiri rather than dengar cakap org.. it happened to us. sebab asyik dengar cakap org, akhirnya pembaziran berlaku.. org cakap Kundasang susah makan, susah nak cari food org Islam.. so akhirnya food yg kitarang bawak sume basi dan tak makan pun.. haruuu.....

      Delete
  11. laaaa..ikan ikan merajuk ke kak yan kat pulau manukan tu?

    nak tgk entri ke kundasang!!! new zealand malaysia katanya..hihihih

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lahh.. hilang sume.. sedih lah yang jkadi dugong tu.. hee

      yess.. cantik sangat there..

      Delete
  12. wah..manukan eh..? xpernah g lagi. ritu ambil lesen diving kt semporna. tawaf juga pulau2 sekitarnya. 5pulau kami dive.xingat nama2nya..tp,pulau sibuan sgt cantik.. d lengkuas eh? mm area mn tu kak yan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu plan kitarang next year.. nak ke semporna dan anak2 amik lesen diving.

      Delete
  13. salam kak

    KK byk tempat menarik, last saya pergi entah 10 tahun lps hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. mak aiii.. 10 tahun lepas dah banyak lah berubah tuuu...

      Delete
  14. budak2 mmg pantang nampak air kan sis?

    ReplyDelete
  15. Dulu Aina pun singgah kat Masjid Likas ni. Kalau boleh nak pergi sekali lagi ke Sabah rasa macam banyak tempat yg tertinggal masa pergi dulu. Restoran Keningau tu memang glamour kat sana kot, auami Aina pun bawak ke situ dulu. Dia selalu jugak ke Sabah semasa masih dalam tugas.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg betul aina...kena pelan2 explore..menarik tuuu..


      wahh mmg femes lah gamaknya.

      Delete
  16. As salam Kak Zie,

    Sgt jeles!!! Sebab kak Yan dah sampai upside down house! Maray atk pernah smp lagi...huhuhuu... Gambar header tu sgt cantik! :))

    Psssssstttt... sis barang dah smp belom? Saya check supposedly dah sampai! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam marya..

      tpt tu unik lah..but bit expensive lah for local.
      brggg..ooo dah bergaya gitu..heee

      Delete
  17. Welkam to sabah...n dtg lg nex tym..can ask me if ur wat any tips or info..byk tmpt yg cantik d sabah...tmpt mkn yg sdp pn byk...tp kna tau la d mn..

    ReplyDelete
  18. D langkuas sy suka nasi dagang nya...nex tym ur better stay in apartment wit pool...marina condo 3 blik sblh promenade n dpn hotel uols stay....bole memsk...lngkp mcm rumah

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

cliks..cliks

Share it