cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Tuesday, December 11, 2012

Promenade Service Apartments, Kota Kinabalu.

While we were in Kota Kinabalu, we were staying at Promenade Service Apartment.  This apartment ini hanya bersebelahan dengan Hotel Promenade. I dah pernah stayed at Hotel Promenade. But since this time kami ke Kota Kinabalu agak ramai, so kena lah cari yang boleh duduk reramai.. sebab nak kasik meriah.. especially my parents. sukanya berkumpul terus. heeee..
the best thing here, kedai banyak di sekeliling.. mamak, groceries stores, banks..just door steps. 
the counter
the lobby
 free WIFI is available at the lobby apartments. 
 but the room located separately dari building lobby apartment. the units fitted with kitchenette masuk - masuk je, jumpa ini  first. Got periuk, wok, kettle, coffe tea.. cuma we all tak pakai lah periuk dan wok tu.. tak selesa.. was - was.. mau pulak nak kena samak. hee.. so better tak payah pakai...
 got two type of room. Family Suite and Studio Suite. I took Studio Suite. just around RM110 cam tu lah plus tax. for Studio Suite consists of 2 twin beds.  another group took Family Suite which consists of  2 queen beds.. and really really big. Family Suite lak dalam RM150.. but if u share, baru berapa kann.. Kira like budget trip lah.. 
 the room quite spacious. u just can add up extra bed which costs you around RM40. ok sangat lah.. dalam room  disediakan another 2 blankets and 2 pillows. kira ok sangat lahh.. ada gak ice box.. 
 ada bathtub.
the toilet also clean lahh..
Just one thing i not really ok adalah surrounding of the apartment .. Ye lahh this place apartment. of coz bercampur residents gak lahh.. the room bit far from the lift. itu yang kurang sikit. but if u go in big group, i think ok lah.. but if just you and your small family, better just go to Hotel Promenade lah.. Just my idea... Sure Dr Hanie agrees with me sebab selang sehari she and her big family also stayed at this apartment.  Anyway, experience buat kan kita semakin bijak memilih dan share with others. we have many choices.. itu je... just nak bagi tau, this place ideal for budget travelers and backpackers with basic facilities. 

MORE INFO HERE ABOUT THIS APARTMENT.
Promenade Hotel Apartments Sdn Bhd (Company No. 272521-T)
3-G-17, Lorong Api-Api 2, Api-Api Centre,
88000 Kota Kinabalu, Sabah.
Telephone:  (60) (88) 260 888
Facsimile: (60) (88) 261 818
E-mail: reservation@promenadeapartment.com.my
Skype: mcrc-apt-resv
Website: http://www.promenadeapartment.com.my

33 comments:

  1. kalau gi ramai2 better ambil apartment ye kak yan..... save budget sikit...... ambil hotel...dah terpisah semuanya.....

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. saya ni pun berangan terus ni kak.. silap2 ikut hubby lak minggu depan nanti..heee

      Delete
  3. dah lama ella tak ke sana, kak. sama macam kakcik .. rindu mahu ke sana lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena cari tambang murah tuu..pegi ramai2 kan best,,,

      Delete
  4. Assalamualaikum Azian

    saya pun setuju, kalau pergi dengan keluarga, lebih sesuai sewa apartment
    meriah, lebih mesra...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaimumusalam Bro Rozali..


      ye lah kann.. esp yg tua2 ni lah kan.. sentiasa nak dekat2 je..risau semacam.

      Delete
  5. Tun sangat sukaa ke KK.. kalau dekat tiap2 kali cuti nk ke kk. hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah kan.akak sblm ni kalau ke sabah just kat kk.never go to kundasang...nw tau dah..better pegi kundasang.

      Delete
    2. tulah kan.akak sblm ni kalau ke sabah just kat kk.never go to kundasang...nw tau dah..better pegi kundasang.

      Delete
  6. gud info kak... kalu p ngan family, lebih seronok berkumpul cenggini kan...

    ReplyDelete
  7. Makchaq pun la ni lebih suka service apartment/homestay kalau pergi sekeluarga.. boleh duduk sekali satu family.. anak2 pun dah besaq2 kalau duduk hotel kena bilik asing2, bilik kecik, nak kumpul sembang2 pun susah/sempit..
    Yang tak oknya kadang2 service apartment/homestay ni surrounding dia tak berapa selesa dan kadang2 tak terjaga..

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang betul tu Makchaq.. best memang kalau pegi reramai stay dalam one apartment.. that's y all these places yg kitarang stay masa kat KK.

      but i dont like the surrounding kat apartment lahh..

      Delete
  8. nice info kak...mana la tau satu hari PM ke KK boleh dijadikan panduan...

    ReplyDelete
  9. best kan pergi ramai-ramai ngan family... enjoy

    ReplyDelete
  10. bila travel ramai2 ,ebih jimat sewa apartmentkan.

    ReplyDelete
  11. ramai2 memang seronok kan... tqs for d info kak yan..!!!

    ReplyDelete
  12. teringin nak stay sini..
    selalunya sy check-in hotel biasa2 je kt KK.
    mungkin lain kali..nampak menarik :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ini hotel biasa2 gak.. but ok lahh.bila u go wt big family. affordable.

      Delete
  13. Klu fmly bsar ok la...meriah...rietta xbrani dok aparment hotel, sbb keselamatan tu was was sket....

    ReplyDelete
  14. Dpn hotel apartment tu...nmpk condo kn...marrina condominium tu sewa sebuah wit 3 rooms dlm300++...ada pool..ada yg bsr ada yg kecik...nex tym bole try ctu...lg selesa...lif pn dpn pintu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo ye keee.. alaaaa dah lepas kann.. tak pe.. nanti boleh pegi reramai, boleh ke situ ..INSYALLAHH. kalau pegi dgn small family i prefer Promenade Hotel je..

      Delete

cliks..cliks