cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Thursday, July 27, 2017

Boutique d'Qapas, Plaza Masalam, Shah Alam.


Ok lahhhh..
i nak promote this boutique. 
i rasa anybody yang duduk sekitar Shah Alam tau this boutique. 
ada di Plaza Masalam atau Plaza Shah Alam, Seksyen 9. 


they just  renovated the shop. 
nampak lagi exclusive. 
i went there on their shop warming lah gitu before ramadan. 
lewat i post kan kat sini. 
terbusy sikit. 


kalau tak beli pun, u all boleh jamu mata. 
but i tell u, alah membeli menang memakai.
berbaloi2 rm you all. 
plus anyone yang pentingkan quality, 
memang this place is highly recommended. 


lepas syawal ni, sure banyak yang dah habis baju2 depa ni kan. 
I terpaksa mengalah this year. 
satu baju pun tak terbeli di sini. 
tunggu nanti lah ye.


bukan takat baju kurung tau.. 
tengok ni. 


i love the embroidery one.
kain2 bersulam adalah pilihan hati i.
memang 'boleh tahan' harga nya..
but as i told u lah.
kalah waktu beli, menang sangat waktu pakainya. 


tapi ada gak baju2 yang reasonable price. 
affordable pun. 
tak percaya, pegi lah.





yang ni yang lebih exclusive. 
memang i suka. 
tapi hajat terpaksa dipendam buat masa ni. 
terpaksa mengalah pada tuntutan economy ketika ini. 


ini lah orang kuat d'Qapas.

nak bagi tau yang alah tak alah tadi tu..
nampak jubah yang i pakai tu. 
itu bersulam. 
i dah buat ni dalam tahun 2014 ke gitu..
memang tahan. 
bukan dry clean as recommended tau. 
i blasah washing machine je. 
heeee..
memula je i basuh tangan.
lepas tuuuu..
eeeemmmm.. lebur je dalam machine. 
hebak..


just nak bagi tau. 
masa depa buat jamuan tu, i went there and balik siap dapat bekal lagi.
thanks Nasir and Nawar. 


sedap food yang dihidangkan.
I dua'akan semoga business you all semakin berkembang maju. 
semoga terus dalam lindungan ALLAH.
semoga semakin ramai yang berkunjung dan membeli di boutique. 
dua'a kan jugak i dapat beli lagi nanti di masa depan. 


18 comments:

  1. first time pakai baju mahal memang rasa kena jaga elok2, nak kena basuh tangan, lepas tu..main taruk dalam mesin basuh..hehe..biasa la tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. I sgt lah tu.. heeeee..kalau tak, idok ler kita beli lagi kan.

      Delete
  2. mmg cantik2 baju kt butik tu kak yan....
    kadang harga mahal sesuai ngn kualiti, beli pun tahan lama... tak rugi beli

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul Dana.. cuma masa bayar tu ketaq kejap lah..heee

      Delete
  3. nanti p plaza masalm bole try singgah..wah siap dpt tapau lg ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yg ready made banyak dear..u boleh je pilih. Akak susah sikit.

      Delete
  4. assalamualaikum kak yan... apa khabar... lama x jenguk sini ;-)

    p/s happy belated birthday...semoga k yan sentiasa seihat dan dilimpahi keberkatan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam..baik2 aje dik..cuma lutut ni lah..sakit dah makin kerap..
      Thanks for the prayers ye.

      Delete
  5. cantik2 baju kat butik tu, saya dah lama tak jejak ke plaza masalam tu kak, kena jejak lah juga ni nanti.

    sedapnya bekalan yang akak dapat tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena pegi dah tuu..

      Alhamdullilah..ada yg sudi tapau kan.

      Delete
  6. betul kak.. if its expensive tp brkualiti xpe. yang mampu boleh beli. baju kurung ala ala sari tu cantik.. maybe boleh singgah kalo lajak jauh ke Shah Alam..

    ReplyDelete
  7. Saya sekarang di seksyen 9, di plaza masalam, baru saja turun dari pejabat ambik kad pengenalan. You know the place kan. Tak jauh dari butik tu.

    Saya tak pergi ke butik tu sebab dlm gambar ni semua baju pompuan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alahaiii Adam.. tadi i pun ada kat Plz Masalam. bertolak balik at 3.30pm tau.. heeee.. nanti kalau ketemu, tegur2 lah yee..

      Delete
  8. Salam Puan. Actually tak sure nak panggil apa yg sesuai and proper, hihi. Puan or kakak. Boleh tau tak mcmana nak contact ? Via email ke whatsapp ke. Saje nak share and tanye pasal Kashmir, saya pun baru pergi sana last few months and masih teringat sampai skrg.

    Regards,
    Rashidah

    ReplyDelete
    Replies
    1. U can call me Kak Yan.. i just turned 49 last week. heeeee
      ok. this is my phone number 0192129958 or email pun boleh azianelias@yahoo.com

      Delete
  9. Happy birthday.
    Cantik no phone tu.

    ReplyDelete
  10. Hee..hee...tq Adam. M.getting GOLD.
    Cantik yeee... hopefully like tuannya lah..ha.haa..

    ReplyDelete

cliks..cliks