cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Monday, July 31, 2017

Balik dahhh...



Pepagi lagi tadi dah i and family ke KLIA. 
Nak hantar 2 bujang balik ke Bandung. 
Cuti raya dah habis dah. 
sebenarnya depa ni cuti setakat 2 minggu lebih je.. 
tapi Ibu dia teruk. 
tambahkan cuti sendiri lagi 2 minggu. 
heeeeeee.
jadi almost sebulan depa di rumah. 
lepas rindu yang dah tak jumpa almost 5 bulan tu kan. 


i took Malindo for them. 
luggage free 60 kg. 
tapi tak bawak banyak barang pun. 
junk food depa je. 


time to say good bye. 
memang sedih. 
tapi i dah kuat dah..
tak gembeng dah. 
lagipun insyallah ada rezeki depa balik lagi during Raya Qurban in September. 


lepas solat subuh di KLIA tadi tu,  time for them untuk masuk ke Immigration. 
peluk2 time. 
time pesan2 bagi nasihat dari Tok Nenek. 


cucu first ni. 
kesayangan gitu. 
(semua cucu2 depa sayang).
Atok memang sedih sentiasa kalau tengok cucu2nya nak berangkat ni. 
Dia dah cebik2 dulu dah..
tapi agaknya the rest diam je, dia pun cool down kot. 


tak lepas lagi tu. 
Abang Irfan steady je. 
pun dah tak sedih2. 
ok dah..
memang rumah i terasa sunyi balik. 
kalau tak suara tarzan i akan berkumandang. 
heeee


masa i dah sampai Shah Alam dan tengah nak breakfast, Abang Luqman kirim this picture. 
Depa dah nak ke Gate 1.
tinggal tunggu bukak pintu je bu katanya. 


tak lama, dah tunjukkan ini lak. 
dah nak naik kapal dah. 


lepas breakfast, sampai rumah, i took a nap. 
terjaga bila dengar whatapps.
oooo dah sampai Bandung dah. 


tadi baru kejap dipeluk2 dicium2 dan digomol2. 
now dah jauh balik. 
semoga sabar dan bersungguh2 dalam mendalami ilmu ALLAH ye anak2 Ibu. 
All the best.


dan ini adalah makan2 kami semalam sebelum berpisah. 
kami gather2. 
Chef CiJu made Mee Rebus. 
I made Es Teller my version. 
ALHAMDULILAH..
berkumpul dan berpisah adat dunia kan. 
berkahi mereka dan kami semua Ya Rabbbb.

28 comments:

  1. Alahaiii sedih nye bjauhan dgn ank 😔😥 tpi xpe demi menuntut ilmu kn...

    Sedappp nye tgok ess teller tu😋

    ReplyDelete
    Replies
    1. hati kena kuat..
      macam2 hal depa kat sana. jiwa kena kental. but INSYALLAH..
      u can do it lah dear.

      Delete
  2. Sedihlah pula rasanya, semoga anak2 kakyan jadi anak2 yang soleh dan menjadi para ilmuan kelak...amin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg sedih.. tapi kena kuatkan hati. INSYALLAH.. thanks for the dua'a dear.

      Delete
  3. semoga dipermudahkan urusan pembelajaran anak2 bujang cikKak yan tuuuh., sekejap je dh besar panjang, xlama lagi bawak balik bini., hikhik2 wak gurau2 je

    ReplyDelete
    Replies
    1. he..hee... jgn bawak bini dulu. settle mana yg penting dulu. ALLAH is the best planner kan.. INSYALLAH..

      Delete
  4. Hihi...tabahlah kak...lama jugak tu lepas rindu =) nanti berjauhan boleh la selalu video call =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lah Nini.
      Bertabah..
      2 3 minggu sekali boleh video call..

      Delete
  5. balik sudahh..
    selamat menuntut ilmu to both of them..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeeee..dah balik dah..
      Ameen. Dipermudahkan..

      Delete
  6. moga di permudahkan urusan pembelajaran di sana utk dua beradik tuh....

    ReplyDelete
  7. Semoga ALLAH permudahkan urusan anak-anak Yan
    esuk lusa mama boleh pergi lagi kan dekat je heehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ameen ya rabb..
      terima kasih kak.

      hee...heee..boleh je kak.. panjang langkah tu.

      Delete
  8. sedihnya la hai berpisah ngan anak-anak. Lama-lama nanti mesti akak get use juga. Saya yang anak dok asrama tak sampai sejam sekolahnya pun dok terasa bila anak takde..tertunggu2 weekend nak jumpa....

    ReplyDelete
    Replies
    1. he..hee.. at first je dulu susah sikit.. but now ALHAMDULLILAH.. ok dah kot.

      Delete
  9. Takpe Tak jauh, jiran sebelah jer, hehe..

    ReplyDelete
  10. Jauh mencari ilmu. Takpe asal ada redha ibu dan bapa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. INSYALLAH... apa yg terbaik lah buat mereka kan..

      Delete
  11. hati ibu dah kental kali ni ye kak..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. he..hee.. yeee.. dah kental dah.. insjallah

      Delete
  12. Betullah tu....bertemu dan berpisah merupakan satu proses kehidupan. Doakan aje yg baik baik. Lagi pun bukan jauh mana pun Bandung tu, mama bila bila pun boleh sampaikan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. heeeee.. heeee.. tak boleh lah dear..
      kena catu sikit.. nnt lah bila depa lama sikit kat sana, i akan ke sana lagi. Jom you.. ikut i..

      Delete

cliks..cliks