cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Wednesday, November 30, 2011

Shopping IKEA lagiiii...

Shopping lagiiii...jangan salah faham yeee.. I did shopping. Banyakkk.. But not for myself. I kena shopping for my shop. Kedai Canggih. Bought some furniture. Nak upgrading lah sikit kunun - kunun. Nak bagi comfy to our customers. Especially inpression to our loyal or regular customers. Tak nak dikata kedai dah masuk 1 decade, tapi kedai cam tu gak..
Bought these stools 4 bijik. Senang the kids nak try kasut nanti.
Yang ni lak for the rest of the family menunggu. Kena letak di luar kedai. So, yang nak bershopping rasa selesa sikit. Tak crowded kedai..I bought 6 chairs..Harga runtuh tu tau..
Ada beli fabric stools with cover sekali. beli 3, 1 RM189 with cover.
Nasib baik lah i ada PA..heee.. Chef CiJu tolong shopping.
Heee.. tak senonoh Chef CiJu tu..
Nampak tak lapik kerusi tu. I bought 2. Buat lapik punggung i.. Sakit lama - lama duduk. 1 for RM29.90. And 2 vases for stationary.
Ni yang i shopping kan for RM908.50....For myself ada gak..heee.. But just RM150 je..heee..Lepas giannn.. Mana boleh kalau mai IKEA tak menyoppigggggg....
K lahh.. rasa hausss..Terus cari tempat minum.. Singgah ke Cold Storage.
Chef CiJu makan Nasi Lemak. Sedap katanya..
I just go for this. Sedap lah for me.. Ada apple dalam dia.
And go for this drinks. Tapi i noticed this drink lately tooo sweet.
Bila dah habis makan tu teringin nak singgah tengok Cold Storage buat promotion.. Ye lah nak dekat Christmas kannn.. Macam - macam ada..
Terus sambar Croutons. Nanti kita buat salad yeeee...Bukan macam Egg Salad ni.. Kita buat Ceasar Salad.
and sambar ni gakkkkk...After Eight.. MASYALLAHHH...dah lama tak makan chocolate ni.I love sumthing ada mint.
About at 14.30PM, we went back.. Sampai rumah je i noticed Hubby tak lunch lagi.. Hari ni dia masak.. So, we ate together.. Sedap weeeiii..Hubby memang pandai masak. Every times he cooks memang semua orang suka. Bertambah - tambah... Dinner pun anak - anak still mencari lauk Hubby, especially Abang 'Imran.
Hubby suka taugeh besar ni..
Ni yang paling sedap.. Ayam Masak Cili Berkicap. Licingggg...
Hari ni i went to shop then some of the furniture dah disusun.. Nampak ok lah..So, jom ramai - ramai shopping di Kedai Canggih...
*******************************************************************************
Narrated by 'Abdullah bin 'Umar
Allah's Apostle said, "Do not urge somebody to return what he has already bought
(i.e. in optional sale) from another seller so as to sell him your own goods."
Hadith Sahih Al Bukhari

45 comments:

  1. Oohhhh...baru saya tau akak ada kedai....Kedai Canggih tu guna konsep franchise ke?

    ReplyDelete
  2. Anak2 saya memang pakai barangan Canggih....Kedai Yan kat Shah Alam kan.......Ada masa nnti nak jugak ke sana....

    ReplyDelete
  3. 10 years ago memang depa nak buat cam tu Daddy Ziyyad. Tapi now tak. tak cukup range.

    kitarang the pioneer lah kalau tak..But this shop is belong to me n partners.

    ReplyDelete
  4. kedai canggih...terbaik..
    alhamdulillah..
    teruskan usaha, moga berjaya..

    ReplyDelete
  5. InsyaAllah Yan, kakcik akan cuba cari masa untuk datang nanti. :)

    ReplyDelete
  6. bagus niat nak menyenangkan orglain......insyaallah Allah SWT akan menyenangkan kita jugak..... :))))

    ReplyDelete
  7. salam ziarah..sygnye kat utara ni, x de ikea ni..tension jer bila tgok org leh shopping kat ctu..huhuh

    ReplyDelete
  8. owhhh... tetiba rasa nak pegi Ikea juga... ;p

    ReplyDelete
  9. mak aiih kak yan, dkt 1k skali terjah..
    heheh, soping sakan tu.. =)

    pegi ikea salu rambang mata..
    seb bek jauh, kalo dekat...
    tataw la camane ... rabak jugak poketku.. ;-p

    ReplyDelete
  10. Salam sis...nnt sue singgah yeee nak rembat baju budak budak niii....leh gak jamu makan tgk deko kedai canggih ......

    ReplyDelete
  11. MP,

    nanti bagi tau lah ye. atau bila dah tiba tu, tanya mana dia orang nama Azian..heee

    ReplyDelete
  12. TQ Kak Sal..

    INSYALLAH..mau kekalkan yang terbaik untuk pelanggan yg terbaik..

    ReplyDelete
  13. Jemput datang ye Kakcik.. saya tunggu. akka call dulu ye.

    ReplyDelete
  14. INSYALLAH kak ani.. kami hanya mencuba dan merancang. Moga ALLAH permudahkan.

    ReplyDelete
  15. PB,


    kalau cam tu ini lah masa nya mai kL dan shoppingggg.

    ReplyDelete
  16. Jom Maria..


    akak ni pun macam tak lepas je gian..heee..

    ReplyDelete
  17. Well Leily,

    for kedai lah tu..heee.. akan takat RM150 jee..

    ReplyDelete
  18. Alahhh Sue,

    buat simple je.. sebab kat dalam tu dah crowded. Cuba divert customer yg kat dalam tu..

    ReplyDelete
  19. lama tak supink kt ikea.... bestnyer cik abg akak pandai msk

    ReplyDelete
  20. Betul tu BSB.

    tapi akak tgh malas berbunga ni.hee

    ReplyDelete
  21. rindunya Ikea..aritu tak sempat nak ke sana! n teringin nye nak makan ayam masak kicap skang ni..looks good!!

    ReplyDelete
  22. pandainya hubby akak masak ye...oo...patutla akak bershoping..rupanya akak ada kedai..

    ReplyDelete
  23. Adylia,

    best kalai ada fulus banyak. If not..macam tak lengkap je ..hee

    ReplyDelete
  24. Amirah, hubby bukan takat pandai masak malah sukaaa masak.

    ReplyDelete
  25. TERINGIN SGT NAK KE ikea TU... SEDAPNYA TGK MASAKAN HUBBY KAK YAN...

    ReplyDelete
  26. nangess tgk akak shopping
    nak shopping gak laaaaaaaa
    kat mesia jauh plak nk terjah IEKA tue....kat sini area tokyo pow ada
    mmg rambang biji mata msk citu khen :)

    ReplyDelete
  27. lama tak ikea...
    kalau pi sana kena ada
    duit byk..hehe

    tau sgt akak tu suka
    barangan ikea :)

    ReplyDelete
  28. suka tgk krusi comel mcm2 kaler tu..murak ekk rm15 jer

    akk dh ada kedai yer..pasni bila ank dh sklh saya terjah kedai akk plak..tp lmbt lg kot..ank sy br 3 thn :)

    ReplyDelete
  29. suka tgk krusi comel mcm2 kaler tu..murak ekk rm15 jer

    akk dh ada kedai yer..pasni bila ank dh sklh saya terjah kedai akk plak..tp lmbt lg kot..ank sy br 3 thn :)

    ReplyDelete
  30. INSYALLAH Sampai nanti tu Munna.

    shopping lah menyakan yeee..

    ReplyDelete
  31. Shopping utk kedai lah ayu.. hee..balik mesia nanti sakan lah awak tu nanti..

    ReplyDelete
  32. syariza..

    mmg suka bebudak duduk nya..

    kedai akak dah 10 tahun dah syariza.. insyallah u will come to my shop one fine day..AMEEN.

    ReplyDelete
  33. oo yan ada kedai ..
    ok lah tuu .. rejeki kan :)

    hurmm dah lama juga x ke IKEA nie .. kalau kesini rambang mata .. semua kalau boleh nak tukar utk rumah ..

    ReplyDelete
  34. salam kenal...
    bestnya ada kedai sendiri..
    kami pon bercadang nak buat satu..
    semoga bisnes terus maju yer..

    ReplyDelete
  35. alhamdullilah the shop sudah 1 dekad dah.. since 2001

    ReplyDelete
  36. ALHAMDULLILAH Cute Mum..10 yrs oredy.

    ReplyDelete
  37. kedai canggih i ada di PLAZA ALAM SENTRAL tingkat 2 dekat NAGOYA>

    Di Klang ada di BUKIT TINGGI. Belakang GIANT.

    Di Kota DAMANSARA tu ada connection gak.

    ReplyDelete
  38. Satu hari nanti nak singgah kedai U... hehehe..nak jumpa u sebenarnya

    ReplyDelete
  39. Sure Ita.. i m waiting. tapi kena habaq mai dulu.. takut i tak de.

    ReplyDelete
  40. kalau gi ikea semuanya nak, rambang mata, bole histeria dibuatnya $ je tak mengizinkan huhuhu

    suka sesangat choc after eight tu & semua choc yg bermint.. kombinasi yg cukup umph!

    ReplyDelete

cliks..cliks