cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Friday, November 25, 2011

Makan free at Restoren Selero Negori

Ingat tak lagi yang dalam N3 ini i cakap nak ke Amcorp Mall, ada orang nak belanja makan..Maka bersiap lah semua dan terus menuju ke sana. Sebenarnya NekCik nak gi jumpa Mr Ho for reflexology. Kepala NekCik dah tak berapa sedap. Tinggi darah katanya.. Semedang tempat reflexology ni berdepan dengan Resto Salero Negori, maka kami semua dijemput memeriahkan majlis makan - makan tu..heeee..
Baru je i pegi 2 minggu lepas dengan Hubby. Hari ni pekena lagi..Heee... haruuuuu..
TIba je kami tengok NekCik sedang dipicit kepalanya oleh Mr Ho..
Lepas je session mengurut, kami semua ke sini..Tu semuanya sedang memilih lauk..
Session bergambar musti ada dalam kamus hidup kami..heeeee..MUSTI..
Lihat lah di sini.. Macam - macam ada..
Pilihan bagi orang yang kureng makan pedas.
Daging Dendeng..I sukaaa..
Abang Luqman pilih ni.. Sayur Lemak Ubi Kayu dengan Ikan Keli.
NekCik lak pilih Sayur Kacang dengan Ikan Tenggiri.
Favorite semua. Gulai Tunjang.
Ini pilihan i. Tempoyak dengan Ubi Kayu. I tak tau apa special name dia.. Ingat nak tanya pada owner resto ni. Tapi kan muka dia tak berapa nak manis. Wal hal i think dia dah kenal muka i.. Yelahhh...dah selalu makan kat sini. Susah sangat nak jungkit kan sikit bibir tu..Emmmm
Well cite lagi bab makan.. Sambal Ijau..Tak pedas pun..
Sambal Ijau dengan Pucuk Ubi Rebus.. Sukaaaa..
Ini air Chef CiJu.. Jus Alpokat. Tapi i wonder kenap tak hijau macam selalu..
Kali ni baru berkesempatan nak ambik address for the branches.. So, sesiapa teringin, refer sini ye...
Ini lah orang yang sudi belanja kami makan.. Semoga murah rezeki NekCik dan TokPuCu.. Nanti kalau nak urut or jumpa Mr Ho, bagi tau ye.. Then ajak kami makan lagi..heee
Kami semua balik almost at 17.00PM. Macam nak kena jemmm je. Tapi kami rela menempuhkan.. Redah jeee..Perut kenyang lah katakan..heee.
***********************************************************
Anas used to breathe twice or thrice in the vessel while drinking and used to say that the

Prophet used to take three breaths while drinking. - Sahih Al Bukhari

18 comments:

  1. kak bestnyer ader blanjer lagik...gulai tunjang tak penah makan gulai aper ek?

    ReplyDelete
  2. salam K.Yan,
    banyak menu nya kan? tak tau nak pilih mana satu. cuma kureng satu je, tak pedas. apa-apa pun, saya memang suka makan kat restoran tu.

    ReplyDelete
  3. Mr. Ho tukang urut kepala professional ke? Nampak macam senyum aje Nekcik selepas kena urut or senyum sebab perut dah kenyang hihi...

    ReplyDelete
  4. Salam Kak...
    Bestnya makan....saya ni makan gak pedas, tapi masa gi port dickson dulu makan makanan diorg memang tak boleh masuk langsung, terlalu pedas sangat....

    ReplyDelete
  5. dana pun penah mkn kt restoren selero negeri nih tp yg dkt jln gurney kl, paling suke ngn ayam rempah dia ngn msk lemak dia sedap...

    tak penah try lah pulak jus alpukat tu...mcm sedap je

    ReplyDelete
  6. teringin yg tempoyak tu kak..nampak sedapnyaaa

    ReplyDelete
  7. best - best menu kat sini...
    suka jus alpokat...

    ReplyDelete
  8. la, kenapa owner tu muka masam lak? benci tau kalau muka masam mencuka..huhu...

    ReplyDelete
  9. Liz,

    gulai tunjang tu sama dgn nama gulai urat. hanya ada kat keddai nasi padang je.

    ReplyDelete
  10. Juana,

    heee..kena bawak stock cili api lah kalau cam tu.

    ReplyDelete
  11. Memang best dia urut kat situ. Mr Ho mmg saya punya tukang urut.. Bestt..

    ReplyDelete
  12. Fadzli,

    pada akak kalau pedas sangat sampai nak mmbunuh tu bukan makan namanya...hee

    ReplyDelete
  13. selero negori ni tak berapa best sangat. sedap lagi sari ratu..Dana.

    ReplyDelete
  14. Sedap gak amirah tempoyah daun ubi tu.

    ReplyDelete
  15. Qaifa,

    awak leh kawan dgn adik akak..akak tak suka.

    ReplyDelete
  16. tak tau kenapa lah wahida. tak faham..

    ReplyDelete

cliks..cliks