cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Wednesday, November 30, 2011

Just Popiah

Masa pegi Amcorp Mall last week atas jemputan NekCik tu lahh..Masa nak balik tu, i macam teringin nak beli ni.. Popiah..Elok benar kalau teman tayang kat sini. Bagi idea for tea time kan.. Kalau tau buat sendir, best tu.. Tapi kita layang yang beli je lahh.

Mahal tak? I roll RM3.00. Ok ke?

I asked for 4 rolls. 2 for me another 2 for NekCik..

Letak dua jenis sauces.

Then letakkan sengkuang yang dicelur, then 4 bumbu.. Ada yang crispy lah..

Lepas tu roll kan.
I tanya kat Minah Indon ni.. Sapa owner nya. She said, Chinese man..Wellll...Tak pe lahh.. Yang pasti dan dapat menyedapkan hati i ni, logo ni lahhh...Sekurang - kurang nya i tak rasa was - was sangat. So, next time kalau tak desperate i tak beli lah..heee...
*********************************************************************
Narrated by 'Abdullah bin 'Amr
A person asked Allah's Apostle . "What sort of deeds in or what qualities of Islam
are good?" He replied, "To feed the poor and greet those whom you know and those
whom you don't know."
Hadith Sahih Al Bukhari

20 comments:

  1. bestnyer kalau dpt layan popia yg beli ni...saya kat sini kalau nk mkn layan popia bikin sendiri jer la..hehe

    ReplyDelete
  2. besar tuh.... berbaloi rasa nyer ngn harga... lg2 ngn tmpt nyer lg... kalu rasanyer sdp msti ok je

    ReplyDelete
  3. saya sukaaa gi amcorp mall kak..espcly bila ada flea market..tp skrng dh duk jauh, dh lama tak pergi sana

    ReplyDelete
  4. Nieza,

    sure lagi sedap yang buat sendiri kann.. But i like the crispy things tu.. nanti nieza share resepi yg buat cam ne ye..

    ReplyDelete
  5. mmg besar dana.. ok lah the taste.. kira berbaloi lah..

    ReplyDelete
  6. betul amirah.. akak pun suka. flea market tu mmg best. suka sangat.

    ReplyDelete
  7. salam... terimakasih kerana dengan rela hati singgah kat blog saya

    ReplyDelete
  8. PERNAH BELI POPIA MCM NI KAT SOGO ..SEDAP JUGA

    ReplyDelete
  9. blm suka popiah lagi..

    *pandai betul chinese tu biz kan...

    ReplyDelete
  10. ramai pemilik cina kan? kadang nama kedai sgt islamic tapi pemiliknya bukan islam huhu tapi nampak cm sedap je roll tu kak yan..

    ReplyDelete
  11. assalam yan..popia acik intinya daging burger je..mudah..

    ReplyDelete
  12. besar ke popia tu yan? atau isinya banyak..RM3...kalau besar ok le

    ReplyDelete
  13. wasalam PM,

    bersilaturahmi tu kan tak salah.. tq juga singgah balas ye PM.

    ReplyDelete
  14. ok lah Munna. akak jarang membeli benda2 yg cam ni. tp bila mkn ni rasa sedap pulak.

    ReplyDelete
  15. Ujie,

    cina ni campak mana pun, boleh hidup.

    ReplyDelete
  16. Tu lah Hanis..sedih kann.. tak pe..mudah2an lagi ramai bangsa kita naik kerana biz.

    ok lah hanis the rolls tu.. sedap gak lah.

    ReplyDelete
  17. Acik,

    ok lah tu. modify ikut selera. yg penting, kita suka.

    ReplyDelete
  18. besar kak kasihredha.. boleh lah.. tapi saya ni tak pernah beli, tu yang kurang pasti, ok ke tidak.

    ReplyDelete
  19. Nampak macam sedap jer Yan. Tapi I tak pernah cuba pulak.

    ReplyDelete
  20. Ok lah ita.. sedap lah kat tekak i ni.

    ReplyDelete

cliks..cliks